Emulsje, esencje i boostery

Soraya Hialuronowy Mikrozastrzyk, Serum - przeciwzmarszczkowy koncentrat kwasu hialuronowego

• 16 kwietnia 2021 o 21:52
    Lubię takie zastrzyki
    Najlepszy i najskuteczniejszy kosmetyk z kwasem hialuronowym ze wszystkich, jakich używałam. Bardzo szybko się wchłania,nawilża i uelastycznia skórę.
    Zalety:
    • Żelowa konsystencja
    • Skuteczność
    Wady:
  • 8 grudnia 2020 o 9:23
    Brak efektów
    Konsystencja - ok, bez zapachu, bez bardzo wodnista. Bardzo szybko się wchłania w skórę przez co czujemy ogromne ściągnięcie jej. Wcale nie nawilza
    kama_m1
    28 maja 2020 o 21:36
    Przeciętny produkt. . A solo się nie sprawdza w ogóle.
    Serum wrzuciłam do koszyka podczas zakupów tym razem w drogerii internetowej bo brakowało mi do darmowej dostawy. Jego cena była całkiem przyjazna dla portfela ok. 20 zł, pomyślałam sobie a co mi tam szkodzi jak ja nie zużyję to dam mamie i widziałam, że troszkę mi go tam sobie kiedyś pożyczała, ale nie wiem jakie było jej zdanie na temat tego produktu. :) ale ja tutaj napiszę wam swoje odczucia. Opakowanie produktu to wykonana z miękkiego tworzywa tubka o pojemności 30ml i miłej dla oka szacie graficznej na której znajdziemy już część informacji na temat produktu. Posiada wygodny, cienki, wąski aplikator, który łatwo dozuje produkt, lecz trzeba uważać bo jego konsystencja jest żelowa-wodnista i może nam się wylać nieco za dużo. Produkt mamy dodatkowo zapakowany w elegancki kartonik,który niewątpliwie przykuwa uwagę. Tak jak wspomniałam konsystencja jest żelowa i bardzo rzadka, co przekłada się na wydajność produktu - wystarczy nałożyć niewielką ilość produktu. Jest przeźroczysty a zapach jak dla mnie neutralny, nie drażniący. Przechodząc dalej .. wspomnę o składzie produktu, który pozostawia wiele do życzenia i trochę tutaj producenta poniosło.. 100% kwas hialuronowy? No nie. Absurd. Mamy tutaj sześć składników z czego na pierwszym miejscu mamy wodę na drugim kwas hialuronowy ale trzy składniki to szkodliwe dla skóry parabeny. Produkt testowany dermatologicznie super, ale skład fatalny. Serum dedykowane jest do stosowania zarówno na dzień jak i na noc. Mimo tego że błyskawicznie szybko się wchłania ja stosowałam go tylko na noc na oczyszczoną skórę. Przejdźmy już do działania serum. Producent obiecuje m.in spektakularne wygładzenie naskórka,intensywne nawilżenie, natychmiastowy efekt jedwabistej cery i poprawę napięcia skóry - czy tak jest? No nie do końca jak zwykle obietnice producenta a rzeczywistość to ogromna różnica i rozczarowanie. Niestety, ale zdecydowanie lepiej radzi sobie z moją skórą zwykły kwas hialuronowy z apteki w połączeniu z ulubionym kremem.. Recenzowane serum powoduje u mnie ściągnięcie skóry i jeszcze większą suchość koniecznie muszę na niego szybko nałożyć krem. Nawilżenie też nie jest jakieś bardzo głębokie, spodziewałam się zdecydowanie większej dawki. Wygładzenie? No minimalne jest, natomiast nie jest to efekt wow, za to fajnie napina, ujędrnia skórę, uelastycznia i sprawia, że jest miękka w dotyku. Nie wywołał u mnie żadnego podrażnienia, uczuleń, czy jakichkolwiek innych skutków ubocznych. Solo to serum u mnie się nie sprawdza tylko z kremem. Dostępność na pewno na wielu portalach/ drogeriach online nie widziałam go w Hebe, nie wiem jak w Rossmannie. Powiem tak na podsumowanie - nie jest to zły produkt, ale z moją suchą skórą radzi sobie słabo, moja skóra lubi pić dużo wody a w tym przypadku nie gasi on pragnienia w 100% :) chociaż jakieś tam małe plusy ma. No i jeszcze ten kiepski skład.. ehh muszę mu dać tylko albo aż 3 gwiazdki.
    Zalety:
    • poręczne opakowanie z wygodnym aplikatorem zapakowane w kartonik
    • żelowa konsystencja, lecz trzeba uważać by nie wycisnąć zbyt dużą ilość
    • neutralny zapach
    • testowany dermatologicznie
    • napina, ujędrnia, uelastycznia skórę pozostawiając ją miękka w dotyku
    • nie podrażnił mnie i nie uczulił
    • przystępna cena
    Wady:
    • słabe to nawilżenie spodziewałam się znacznie większej dawki
    • powoduje uczucie ściągnięcia skóry
    • bardzo przeciętny skład
    • solo się nie sprawdza tylko w połączeniu z kremem
  • 23 lipca 2019 o 6:56
    Całkiem fajne
    Dorzuciłam ten produkt przy okazji większych zakupów w osiedlowej drogerii, był w promocji i kosztował dosłownie grosze. Ponieważ zdarzały mi się w wśród produktów tej marki prawdziwe perełki, postanowiłam testować absolutnie wszystko co wpadnie mi w ręce, tym bardziej jeżeli będą to produkty w tak atrakcyjnych cenach. Przywykłam do tego że zazwyczaj serum występuje pod postacią płynu zamkniętego w buteleczce z pipetą, ale - nie tym razem. Mamy tu do czynienia aż z 30-mililitrową tubką produktu. Produkt nie jest w formie rzadkiego płynu, tylko raczej dość gęstego żelu który pod wpływem ciepła dłoni staje się rzadszy i bardzo łatwy do rozsmarowania. Żel ma delikatny, świeżo-morski ale niedokuczliwy zapach. Bezpośrednio po nałożeniu produktu skóra napina się i staje się gładsza. Produkt świetni się wchłania pozostawiając na skórze delikatną, ale absolutnie nie tłustą warstwę ochronną. Działanie tego produktu oceniam o niebo lepiej od innych produktów o podobnych właściwościach, ale również w znacznie wyższych cenach. Serum nie spowodowało u mnie żadnych podrażnień. Należy również zwrócić uwagę że nie jest to produkt wybitnie nawilżający i ten efekt jest bardzo umiarkowany, więc zdecydowanie należy zaaplikować jeszcze jakiś krem aby zapewnić skórze nawilżenie. Ja natomiast nie lubię kiedy serum jest mocno tłuste i zostawia na skórze nieprzyjemny film, więc ta opcja jest dla mnie idealna.
    Momo
    10 maja 2017 o 19:16
    Zapycha, nie redukuje zmarszczek
    Stosowałam je tylko na noc, a rano wciąż pokrywało mi twarz. Miałam uczucie jakby maski. Nie wyobrażam sobie nałożyć je na dzień, ponieważ ono prawie wcale się nie wchłania. Plusy : - wygodne opakowanie - niska cena - neutralny zapach Minusy: - ciężko się wchłania - pozostaje na skórze przez kilkanaście godzin - daje wrażenie nieprzyjemnej maski - ciężka postać żelu - nie redukuje zmarszczek - zapycha skórę Serum stosowałam ponad miesiąc - nie zredukowało nawet najdrobniejszych zmarszczek.