Maseczki klasyczne

SkinFood Black Sugar, Wash Off Mask Maseczka oczyszczająca skórę z brązowym cukrem

• 28 czerwca 2023 o 21:36
    My face tastes like pepsi cola ;)
    Kocham markę Skinfood za wszystko. Od ciekawego desingu, po składniki i samo działanie. Maseczkę z brązowym cukrem miałam przyjemność stosować ponad rok (!). Używałam jej niezbyt regularnie bo na zmianę z innymi maskami, ale myślę, że wiem już wszystko. Maska ma postać karmelowego przecieru z grubymi drobinkami, które mocno peelingują skórę (może podrażnić wrażliwców; moja tłusta cera była zachwycona) i pachnie jak żelki o smaku coli (mniam!). Po spłukaniu cera jest mięciutka, nawilżona i świetlista. Nie ma efektu matowienia, i dobrze. Ja kocham jak moja skóra się świeci i aż krzyczy, jak zdrowa jest. Warto zaznaczyć, że ta maska to fajny wstęp przed kolejną, może tym razem nawilżającą. Polecam inne maski w słoiczkach od Skinfood - każda ma coś w sobie ;)
  • 22 września 2020 o 9:33
    Bardzo, bardzo lubię
    Jeden z moich ulubionych produktów. Jest to maska, ale ja używałam raczej tego tylko jako peelingu, tak po prostu mi było wygodniej. Przede wszystkim produkt nakładamy na suchą twarz, nie na wilgotną, bo cukier nam się rozpuści. Buzia pozostaje gładka, ten słodki zapach coli mmm.. Poza tym produkt bardzo wydajny.
    Zalety:
    • cukier w składzie
  • 31 marca 2020 o 8:49
    Nie ma lepszego peelingu!
    Uwielbiam ten peeling, miałam już kilka opakowań i będę go kupowała już zawsze! Nigdy nie miałam tak gładkiej buzi jak po jego użyciu! Jest idealny! Pięknie pachnie, wystarcza na bardzo długo i super działa. Ja jestem zachwycona tym kosmetykiem i to mój numer jeden! POLECAM WSZYSTKIM!
    • działanie
    • wszystko
    Wady:
    • zero minusów
  • 28 czerwca 2018 o 11:53
    Koreańska przygoda na raz
    Maseczki otrzymałam w prezencie. Używam ich średnio 1-2 razy w tygodniu, podczas wieczornej kąpieli. Nakładam maskę na zwilżoną wodą twarz, bardzo delikatnie, ostrożnie wmasowuję a potem pozostawiam na skórze jeszcze przez 10-15 minut. Początkowo nie przypadła mi do gustu z uwagi na dość duże, szorstkie drobinki, na które trzeba uważać - mogą bowiem wyrządzić szkody, podrażnić, pozostawić skórę zaczerwienioną. Z czasem jednak nauczyłam się z nią obchodzić, pamiętając po prostu o powolnym, ostrożnym masowaniu twarzy z jej użyciem. Opakowanie to niedużych rozmiarów, plastikowy słoiczek z zakrętką, pozwalający na wygodne dozowanie produktu. Zawartość słoiczka stanowi ciemna, bardzo gęsta pasta, dzięki czemu sprawnie utrzymuje się na twarzy - nie spływa, nie spada. Wystarcza na długo, jest bardzo wydajna. Zapach przyjemny, nienachalny, w moim odczuciu taki lekko herbaciany. Zdecydowanie nie przeszkadza :). Maseczka faktycznie dokładnie oczyszcza twarz, a przy ostrożnej i uważnej aplikacji nie zaskoczy nas nieprzyjemnie czerwona i piekąca cera. Cera po jej użyciu jest jakby bardziej wygładzona, sprężysta i promienna. Martwy naskórek został usunięty, a więc efekt jest satysfakcjonujący. Spłukuje się dość sprawnie, choć trzeba na to poświęcić więcej czasu i oczywiście wody :). Zdecydowanie jednak wolę bardziej delikatne produkty do twarzy więc nie wiem czy jeszcze powrócę do tej maski po zużyciu całego opakowania.
    Zalety:
    • wygodne opakowanie,
    • gęsta konsystencja,
    • przyjemny zapach,
    • duża wydajność,
    • nie spływa z twarzy,
    • usuwa martwy naskórek,
    • oczyszcza,
    • wygładza,
    • rozświetla.
    Wady:
    • grube drobinki, które mogą podrażniać,
    • trudna dostępność,
    • zawyżona cena regularna.
  • 27 kwietnia 2018 o 18:27
    meh
    taka o maseczka oczyszczająca, nie zauwazyłam efektu złuszczenia, wiec za tę cene sie nie opłaca. powiedziałabym ze jest to takie 2w1 peeling i maseczka. miałam najmniejsze opakowanie