Średni.
Kupiłam go w w odcieniu 21 Natural Beige, choć mam ciemną karnację-jednak po przetestowaniu go w sklepie, wtopił się, poza tym, była już jesień, pomyślałam, że w razie czego przyciemnię go bronzerem.
PLUSY:
+Ładne opakowanie, typowe dla pudrów sypkich: zakręcany słoiczek, tutaj w odcieniu matowej czerni z białymi napisami, które nie ścierają się z biegiem czasu. Wewnątrz znajdziemy plastikową nakładkę - kratkę, bez dodatkowego zabezpieczenia (jakie jest chociażby w pudrach Paese), więc w podróż raczej z nami nie pojedzie.
+Konsystencja: na twarzy wygląda bardzo naturalnie, już niewielka ilość wystarczy, by oprószyć twarz lekką woalką.
+Zapach:przyjemny, jakby...cytrusowy, ale alergikom radzę uważać-ja czasami mam zaczerwienione oczy po jego użyciu.
+Kolory, puder jest półtransparentny, kryje lekko, ale każda z nas znajdzie coś dla siebie.
+Matuje i to na długo, nawet filtry czy gęste podkłady nie są mu straszne, a przy tym jest to mat naturalny, aksamitny, nie stworzy nam sztucznej maski,
+Niekomedogenny.
+Makijaż utrwalony tym produktem wytrzymuje wiele godzin w niezmienionym stanie-u mnie 7-8 h, przy skórze suchej.
+Dość wydajny, był stosowany codziennie przez 1,5 miesiąca i nadal jest go całkiem sporo.
+Niedrogi, za 23 g produktu płacimy około 18 zł.
+Łatwo dostępny-drogerie sieciowe i niesieciowe, markety, stoiska JOKO.
+Polski produkt.
MINUSY:
-Niestety, wysusza. Obecnie używam go z doskoku, 2-3 razy w tygodniu, bo po 6 tygodniach codziennego stosowania miałam tak wysuszoną skórę, jak nigdy dotąd. Wg. producenta nadaje się do każdego rodzaju skóry, ja jednak poleciłabym go cerom mieszanym, z zaznaczeniem, by pamiętać o nawadnianiu skóry (np. kwasem hialuronowym). Będzie i piękny mat, i skóra nie ucierpi.
-Duże naperfumowanie produktu, owszem, zapach jest przyjemny, ale dla cer wrażliwych to zabójstwo.
-Okropnie pyli przy nakładaniu, aż dziw bierze, że jest tak wydajny, skoro chmura pudru jest zawsze po jego użyciu.
Jest to produkt, który ma potencjał, wymaga jednak pewnych poprawek (jak chociażby opakowanie, intensywny zapach czy nadmierne wysuszanie). Rozumiem, że jego zadanie to ''matt my face'', ale gdyby była na nim adnotacja, że jest do cer mieszanych/tłustych, to w porządku, nie czepiałabym się, ale skoro jest rekomendowany do każdej skóry, a moją wysusza, to ja więcej po niego nie sięgnę.
Posiadaczki cer normalnych czy mieszanych mogą być z niego zadowolone, ja mówię nie.
- Trwałość