Pudry do twarzy

Shiseido The Makeup, Translucent Loose Powder Transparentny puder sypki

Nasi użytkownicy zostawili 19 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 22 stycznia 2022 o 17:35
    Puder daje bardzo ładne satynowe wykończenie na twarzy....
    Puder Shiseido, Translucent Loose Powder był moim pierwszym pudrem z górnej półki cenowej, który testowałam już jakichś czas zanim trafiłam na Wizaz. Na jego zakup zdecydowałam się oczywiście skuszona obietnicami producenta. Puder wzbogacony został w perłowe mikro-cząsteczki ,które odbijają czerwone światło dając naszej cerze efekt zdrowej, świeżej skóryoraz zapewniają wygładzenie cery dając subtelny połysk. Puder miał też dodatkowo utrzymywać nawilżenie w skórze i wzmacniać jej zdolności obronne. Zamknięty jest w okrągłym,plastikowym opakowaniu w stonowanym fioletowym kolorze. Posiada odkręcaną czarną zakrętką z wytłoczeniem na niej ,typowym logiem marki Shiseido ,, Kwiat kamelii,, całość prezentuje się bardzo luksusowo. Na samym początku opakowanie spełniało dobrze swoją funkcję, nawet podczas przewożenia w kosmetyczce, niestety po kilku upadkach zaczeło pękać i musiałam przesypać pozostałą zawartość do innego pojemniczka. Jego pojemność jest dość spora aż 18 g przez co puder męczyłam ok 2 lat. Do pudru został dołączony ładny,welurowy puszek który był przydatny do poprawek w ciągu dnia. Puder jest bezzapachowy jednak mimo aplikacji wyczuwalny był delikatnie jakichś zapach. Jest bardzo drobno zmielony, posiada niezwykle przyjemną miałką konsystencję w transparentnym kolorze, przez co nie zmienia on koloru podkładu i będzie odpowiedni dla każdej karnacji nadając satynowe wykończenie. Puder dobrze sprawdza się do zagruntowania korektora pod oczami, dając piękne rozświetlenie nie wysuszając okolicy pod okiem. Zaaplikowany na twarz ładnie odbija światło tuszując drobne zmarszczki i pory, sprawia, że skóra twarzy wygląda zdrowo i promiennie. Produkt matuje moją mieszaną cerę, lecz te zmatowienie w moim przypadku bywało krótkotrwałe i problem zaczynał pojawiać się przy próbie doklepania pudru przy poprawkach w ciągu dnia, przez co makijaz zaczynał się ciastkować. Na pewno nie zdecydowała bym się ponownie na jego zakup.
    Zalety:
    • wygładza
    • nie zmienia odcienia podkładu
    • wydajny
    • daje satynowe wykończenie
    Wady:
    • wysoka cena
    • ciastkuje makijaż
  • 17 kwietnia 2020 o 16:10
    The best from the best
    Mówiąc krótko -najlepszy puder jaki miałam! Nie wiem który to już puder w moim życiu ale było ich na prawdę wiele. Pudry drogeryjne i wysoko półkowe. Śmiało i bez zawahania mogę powiedzieć że jeszcze tak dobrego nie miałam. Po pierwsze jest mega drobniutko zmielony, do takiego stopnia że właściwie nie czuć go pod palcami. Po drugie daje tak piękny efekt na skórze że jeśli nałożę pod oko korektor z Diora Forever, na wet w dwóch warstwach i zagruntuje tym pudrem to nie widać że mam jakikolwiek makijaż. Dopiero z odległość 15 centymetrów widać że coś na jest na skórze. Przepięknie odbija światło, nie ma żadnych nawet mikro drobinek (co np. przeszkadzało mi w Estee Lauder bo były widoczne w ostrym świetle słonecznym) jest delikatnie satynowy, przez co wygląda jak skóra. Po trzecie mega utrwala makijaż. Podkłady które do tej mory wchodziły w zmarszczki mimiczne, po nałożeniu tego pudru już się w nich nie gromadzą. Cena może nie jest niska ale jeśli weźmiemy pod uwagę że jest tu 18 g produktu to wychodzi już przyzwoicie.
  • 19 lutego 2020 o 20:13
    Shiseido zamiast filtrów
    Kolejne dla mnie cudo makijażowe od Shiseido. Używam także kremu Sports BB nieprzerwanie od prawie 2 lat. Gdyby nie to, prawdopodobnie nie skusiłabym się na puder tej firmy ponieważ - nie ukrywajmy - Shiseido nie należy do tanich marek. Moim zdaniem w przeciwieństwie do wielu innych marek z górnej półki to jest akurat warte swojej ceny. Puder według opisu producenta zawiera zawiera cząsteczki odbijające czerwone światło dzięki czemu cera wygląda świeżo. I tu akurat prawda. Podkład lekko rozjaśnia skórę, dzięki czemu wygląda bardzo dobrze. Jest baaaardzo drobny, przez co nie wchodzi w zmarszczki i nie zatyka porów. Nie jest mistrzem trwałości, ale dzięki temu, że jest leciutki można go uzupełnić w ciągu dnia i nie robi na twarzy efektu ciasta. Z minusów: warto zauważyć, że przez to, że puder lekko rozjaśnia, może nie do końca nadawać się do ciemniejszych tonacji albo gorzej współpracować z ciemniejszymi podkładami. Na mojej jasnej cerze (nierzadko zmęczonej) sprawdza się świetnie. Opakowanie nie jest małe, jest też całkiem wydajny.
    Zalety:
    • nie wysusza
    • równomiernie pokrywa twarz
    • lekki
    • nie zapycha, nie podrażnia
    • lekki efekt rozjaśnienia i rozświetlenia
    • pięknie wyrównuje koloryt
    Wady:
    • może być zbyt jasny i lekki do ciemniejszych karnacji
  • 4 listopada 2019 o 20:41
    Świetnie wygładza
    Puder pięknie wykańcza makijaż. Nie spełni oczekiwań posiadaczek tłustej skóry, bo nie matuje mocno, daje bardziej satynowe wykończenie. Niezależnie, czy nakładam ten puder pędzlem czy gąbeczką wygląda bardzo ładnie. Nie bieli i nie robi efektu maski. Sprawie, że skóra wygląda bardziej świeżo i promiennie.
    Zalety:
    • efekt wygładzenia
    • brak rozbielenia skóry i zmiany odcienia podkładu
    • nie wysusza i nie ściąga, będzie dobry nawet do cer suchych i dojrzałych
    • dobrze współgra z różnymi podkładami
    • wydajny
    Wady:
    • wysoka cena
    • słaba dostępność
    • brak mocniejszego matu i mocniejszego utrwalenia
  • 17 czerwca 2019 o 17:16
    bardzo dobry puder utrwalający
    jeden z moich ulubieńców. śmieję się, że jest zmielony do nicości. to właściwie nie puder, ale już puch, mikron, kwarek pudru :) . bezzapachowy, transparentny, po nałożeniu chwilę biały, ale pięknie stapia się z podkładem. matuje ponad 8 h, później cera lekko błyszczy, ale wygląda to akceptowalnie. nie wysusza. nadaje twarzy satynowy woal. można położyć pod oczy, choć ja akurat ten obszar omijam i nie utrwalam niczym. produkt nie ma wad. żadne wchodzenie w zmarszczki, żadne jakieś suche skórki, żadne nierówne schodzenie. nie rozumiem, jak można narzekać na Shiseido. to prawie jakby narzekać na bogów greckich ;) .