Garnier Color Naturals (stara wersja)

Stara wersja produktu

Garnier Color Naturals 5.25 Jasny Opalizujący Kasztan
Color Naturals Farba do włosów 7.40 Copper Passion

• 18 lutego 2022 o 22:12
    Nie dla mnie!
    Konsystencja farby jest na ok tak samo jak opakowanie, cena ok ale tu już bym skończyła wymieniać zalety. Zapach jak na typową farbę przystało - odpychający. A najważniejsza wada to trwałość - włosy farbowałam tydzień temu i już po pierwszym umyciu farba się praktycznie wypłukała. Nie polecam, już jej nie kupię
    Zalety:
    Wady:
    • skuteczność
    nailab
    6 sierpnia 2021 o 0:37
    garnier color naturals kolor 5.0
    zawsze wracam do koloru 5.0 i jeszcze nigdy nie wyszedł czarny na moich włosach. kolory zawsze wychodzą bardzo naturalnie. niestety 1 opakowanie nie starcza na gęste włosy.
    Zalety:
    Wady:
    • przesusza włosy
    asissa
    2 lipca 2021 o 13:03
    1001- dramat...
    Używa od:próbka
    Mam rozjaśnione włosy prawie pod platynę, odrost był w kolorze lekko rudego blondu. Położyłam farbę, która ma rozjaśniać o 4 tony, najpierw na odrost, a potem jak zwykle na resztę włosów. Odrost zwykle farbuje ok 15min. Tutaj trzymałam farbę 30min czyli więcej niż zaleca sam producent i ledwo ruszyło już dość jasne włosy.. oceniając bardziej fachowo to odrost po 30min rozjaśnił się o 1 ton, nawet pół bym powiedziała :/ reszta włosów nie złapała w ogóle po 20min. Najgorsza farba zaraz po Syoss, po której wypadały mi włosy. Tutaj ilość włosów w odpływie była w miarę normalna, ale nie powiem, żeby farba w ogóle nie wpłynęła na kondycję włosów. Jak na rozjaśniacz nie daje efektu..
    Zalety:
    • Maska w zestawie
    Wady:
    • Duszący smród amoniaku
    • Rozjaśnianie do 4 tonów to bajka
    • Efekt przed i po farbowaniu prawie taki sam
    • Rzadka konsystencja
    Ariessa
    29 czerwca 2021 o 9:09
    Dobra, sprawdzona znajoma
    Garnier Color Naturals to farba, która była ze mną przez ładnych kilka lat. Używałam odcieni o numerach 7, 8 oraz 9.13. Dzięki nim samodzielnie w domu rozjaśniłam blond o dwa tony - zwykłym farbowaniem, przy zmianie koloru po całości, później tylko odrosty. Każdego z wymienionych numerów używałam bardzo długo, właściwie to rozjaśnianie nie było celem samym w sobie, po prostu nudził mi się jeden odcień to sięgałam po następny. Powyżej poziomu dziewiątki już nie chciałam wkraczać i tylko dlatego zrezygnowałam z tej farby, nie widziałam dla siebie odcienia, który mi się zamarzył. Nie wykluczam, że w końcu do niej wrócę, bo produkt sprawdzony i nigdy nie zrobił mi krzywdy ani przykrej niespodzianki. Farba ma klasyczną formę do rozmerdania w miseczce i nakładania pędzlem. Odpowiada mi to, mogę dotrzeć do najkrótszych włosków, np. przy skroniach. Rzadko się zdarzało, aby mieszanka miała typowy dla farb, przykry zapach, który aż szczypie w oczy. Zwykle pachniała neutralnie i nie było problemu, aby odczekać wymaganą liczbę minut. Produkt nie spływa z włosów, ponadto łatwo daje się usunąć ze skóry zwykłą, ciepłą wodą. Zawsze ufaflunię sobie uszy i pół czoła, po czym ta radosna twórczość znika już przy spłukiwaniu farby. Przy innych kolorowankach stosowanych dawno temu trzeba się było namęczyć, trzeć, a na domiar złego farba puszczała kolor podczas kilku następnych myć włosów. Przy Garnier Color Naturals nic takiego nie ma miejsca - wprawdzie ja myję włosy szamponem od razu po spłukaniu farby, a przed nałożeniem dołączonej odżywki, ale nie sądzę, aby to miało wielki wpływ na lepsze trzymanie się koloru. Właśnie, odżywka. Załapałam się na dwie jej wersje i zawsze byłam zadowolona. Świeżo ufarbowane kosmyki nie miały śladu sianowatości czy spuszenia, były za to błyszczące, śliskie i pełne życia. Farba pokrywa siwe włosy, których ze względów dziedzicznych mam od dawna dużo za dużo i nie zmienia koloru ani odcienia pomiędzy koloryzacjami. Naprawdę nie wiem, czy miałam fart czy akurat wybrane odcienie idealnie pasowały do moich włosów, ale ominęły mnie zaskoczenia typu nierówny kolor czy spalenie pasm. Rezultaty na dobrą sprawę różniły się od tych na opakowaniu, ale mam świadomość, że są to efekty na odbarwionych włosach, a jeśli wyjściowy odcień jest inny to i ostateczny rezultat będzie odbiegał od "okładki". Lata całe używałam tego wyrobu Garniera, wypróbowałam kilka odcieni, farbowałam z pomocą lub samodzielnie i mogę mieć wyłącznie dobre zdanie na temat tej farby. Nie niszczy włosów, dobrze pokrywa siwiznę, trzyma kolor, należy raczej do tych tańszych - bardzo korzystna propozycja.
  • 12 czerwca 2021 o 14:10
    Oj nie ...przyzwyczaiłam się do innego komfortu stosowania
    Jakiś czas temu na Wizażu było testowanie farb marki Gliss Kur niestety nie udało mi się dostać do testowania,od wielu lat najczęściej farbuje włosy u fryzjera lub samodzielnie. Tym razem sama postanowiłam skusić się na Garnier Color Naturals widząc w reklamie włosy Agnieszki Więdłochy(reklama dźwignia handlu ;) ) postanowiłam farbujemy! Moje włosy:suche,cienkie,delikatne,regularnie farbowane,wysoko porowate,puszące się,kruszą także łamiące i rozdwajające na końcach. Od farby do włosów oczekuję delikatności oraz skuteczności aby ukryła moja siwiznę i nie pogorszyła kondycji cienkich piór. Farbę kupiłam w sieci Rossmann w cenie promocyjnej w kolorze nr 6 ciemny blond,moje włosy mają tendencję że i tak wyjdzie mi o wiele ciemniejszy kolor,tu na włosach wyszła ..ciemna gorzka czekolada z połyskiem :). W kartonowym opakowaniu znajdziemy odżywczy krem koloryzujący,mleczko utleniające rękawiczki,odżywkę z 3 odżywczymi olejkami oraz instrukcję obsługi. Co dla mnie jest istotne to zawsze szukam jak producent zaleca farbowanie na suche włosy czy należy je umyć przed farbowaniem?Tu mam zaznaczone na suche i nieumyte włosy,ale jednego nie zauważyłam i to moja wina że będę potrzebować plastikowej miseczki i pędzelka do farbowania,natomiast uzbrojona w samą farbę udałam się do łazienki i zaczęłam wyciskać krem koloryzujący do opakowania z mleczkiem utleniającym ...i tu szok a gdzie końcówka jak w Casting Loreal ?? Widocznie jestem już tak przyzwyczajona do innej formy farbowania(butelka z aplikatorem)że nie posiadam w domu pędzelka do farbowania niestety musiałam w popłochu szukać miski aby zrobić farbę zamiast wstrząsnąć butelką,przechylić ją i nie zawracać sobie głowy poszukiwaniem małej miseczki. Gdy rozrobiłam farbę i udało mi się w końcu pofarbować odczekałam 25 minut(producent zaleca 2 czasy 15 lub 25 min)i spłukałam farbę,następnie na odciśnięte z nadmiaru wody włosy wmasowałam odżywkę i po 15 minut i zmyłam. Już podczas zmywania byłam zachwycona włosy śliskie,wygładzone,sypkie, do tego ten czekoladowy gorzki odcień po prostu bajka :D,lśniące i zadbane. Moje naturalne włosy to ciemny blond/jasny brąz taki mysi kolor,dodatkowo w swoim życiu przerobiłam już parę kolorów od blond pasemek,balejaży,miodowych blondów aż do czerni,ogólnie z farby jestem zadowolona bo jak na cenę niecałych 12 zł wyszło naprawdę fajnie jednak po 2 tygodniach zauważyłam że znów zaczynają wyłazić srebrne niteczki także z przykryciem siwizny i trwałością nie jest aż tak fenomenalnie,do tego kolor zaczyna robić się ...rudy. Podsumowując,Garnier Color Naturals nie jest dla mnie,i ponownego zakupu nie planuję.
    Zalety:
    • nie niszczy włosów
    • nie uczuliła,nie podrazżniła
    • piękny intensywny odcień przez pierwsze dwa tygodnie
    • włosy po farbowaniu są śliskie sypkie,lekkie i zwiewne
    Wady:
    • wolałabym aby producent zrobił buteleczkę z aplikatorem jak w Casting Creme Gloss aby nie były potrzebne żadne miski i pędzelki do farbowania
    • niestety ale śmierdziuch z niej straszny,nawet moi domownicy myśleli że się poduszą :/
    • farba wypłukując się zmienia odcień włosów wpadając w rude/ryże tony