Tusze do rzęs

Estee Lauder Little Black Primer Tusz do rzęs i baza pod tusz w jednym

Estee Lauder Little Black Primer Baza Pod Mascarę 6ml
Sephora
Estée Lauder - Little Black Primer - Baza Pod Pielęgnacja Twarzyarę - Black (6 G) - Dla Kobiet

Nasi użytkownicy zostawili 17 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

Anizaw
    1 maja 2022 o 14:46
    Jestem za, ale...
    Mam problemu z opadającym lub rozmazującym się tuszem, zmieniałam już tusze, niestety bez efektów- chyba taki mój urok. Kiedy w drogerii napotkałam ten Primer, od razu go kupiłam, jako rozwiązane mojego problemu. I generalnie problemu został rozwiązany, najpierw maluje rzęsy Primerem, później dowolnym tuszem. Efekt brak osypu, lekkie opadniecie (jakby oko pandy na dolnej powiece), ale po całym dniu noszenia- więc absolutnie dopuszczalne. Jako tusz raczej nie poleca, rzęsy nie dają wtedy efektu WOW, jak baza warto kupić, choć cena jest wysoka. Plusem i minusem jednocześnie jest jego trwałość, osobiście mam problemy ze zmyciem. Pomimo parokrotnego demakijażu, coś zawsze zostaje na rzęsach.
    Zalety:
    • wydajny
    • trwały
    • dobrze utrzymuje tusz
    • dobrze rozdzielająca rzęsy szczoteczka
    • tak trwałość :)
  • 15 listopada 2019 o 22:16
    Ideał
    Stosuję jako utrwalacz (nie jako bazę ani tusz). Wcześniej stosowałam z tuszem EL kupionym w komplecie, ale działało tak sobie. Teraz używam z tuszem Collistara (złoty Infinito?) i nie ma lepszego zestawu na basen, nawet nie drgnie, ani się nie rozmazuje, ani nie kruszy. Zmywać trzeba czymś do tuszu wodoodpornego.
    Zalety:
    • efekt
    • działanie
    Wady:
    • jak na wysoką cenę tandetne opakowanie, ścierają się napisy
    • jako baza niekoniecznie (trudno ocenić zgodność z opisem)
  • 13 sierpnia 2019 o 9:28
    Nie
    Nie da się tego niczym zmyć... Aż mi szkoda moich rzęs. Rano wstaję rozmazana, po akrobacjach z płynami do demakijażu, naprawdę niefajnie, mam wrażenie, że te tusze estee lauder niszczą moje rzęsy. Produkt jest do tego drogi. Używam go w połączeniu z kolejnym, drogim tuszem tej samej firmy "sumptuous extreme". Rzęsy wyglądają naprawdę pięknie, ale ten sam efekt osiągam używając pogrubiającej maskary z sephory, a na co dzień legendarny maxfactor 2000calorie w zupełności mi wystarcza... Nie polecam.
    Zalety:
    • Nie klei rzęs
    Wady:
    • Trudno go zmyć
  • 2 listopada 2018 o 22:30
    Ani tusz ani baza
    Wg mnie nie jest to ani tusz ani baza pod tusz. Ot takie niewiadomo co. Jako baza nie sprawdza się, nie przedłuża trwałości tuszu. Rzęsy wcześniej podkręcone pod wpływem tego produktu robią się znów proste. Jako mascara zbyt słaby, nie pogrubia, nie wydłuża, nie ma ładnego koloru, nie trzyma podkręcenia. Bubel.
    Wiola_G
    1 sierpnia 2018 o 10:34
    Jako baza ok
    Fajny produkt ale jeśli chcemy rewelacji połączmy go z Sumptuous Extreme Lash Multiplying Volume Mascara i efekt WOW. Pierwszy raz kupiłam jako mini produkty w duo paku. Mimo małej pojemności bardzo wydajny i cały czas świeży. Polecam.
    Zalety:
    • wydajny