Suche szampony

Delia Cameleo, Suchy szampon do włosów

Delia Suchy Szampon Mały 50ml

Adashi
    5 sierpnia 2019 o 10:00
    Fajny produkt
    O MNIE Włosy mam grube i gęste, trochę niesforne, ich naturalnym kolorem jest ciemny blond. Obecnie mam włosy do ramion, obcięte są na bob’a, ufarbowane na ciemną czerwień. U nasady zdarza im się przetłuszczać, ale tragedii nie ma (spokojnie mogę myć głowę co drugi dzień przy stosowaniu odżywki do włosów). Końcówki są zniszczone, połamane i rozdwajają się ponieważ rozjaśnianie je zniszczyło. Używam suszarki i prostownicy, nie zdarza mi się zostawić włosów samych sobie do wyschnięcia, bo kończy się to puszeniem i sterczeniem we wszystkie strony. WARUNKI TESTU Suchego szamponu zaraża mi się użyć 1-2 razy w tygodniu, zależnie od tego czy noszę czapkę. Ważne jest też jaką mam odżywkę do włosów i ile tej odżywki nałożyłam. Obecnie przed wysuszeniem włosów nakładam odrobinę olejku z czarnuszki. Suchy szampon nałożony przeze mnie na włosy jest zmywany tego samego dnia, nigdy nie stosowałam go kilka razy z rzędu bez mycia głowy. O KOSMETYKU Produkt zakupiłam w Rossmann w promocji 2+2. Jest to moje pierwsze opakowanie. Opakowanie: W opakowaniu jest 50 ml produktu, wyglądem przypomina mały lakier do włosów. Łatwo się otwiera, ale nie na tyle, żeby zatyczka sama spadała. Opakowanie jest idealne do podróży. Na opakowaniu znajduje się naklejka z przystępnym opisem w języku polskim i angielskim. Podczas aplikacji na koreczku nie zostaje nieładny osad, co jest dużym plusem. Produkt: Produkt jest w spray’u. Bardzo dobrze się rozpyla dzięki czemu na włosy opada transparentna mgiełka, a nie biały tabun, który wyglądają jakbym osiwiała. Nie zlepia i nie obciąża włosów. Kosmetyk jest wydajny jak na tak małe opakowanie, u mnie wystarcza na ok miesiąc w okresie zimowym kiedy używam go częściej. Zapach szamponu jest świeży, przyjemny, nie jest duszący. Zapach bardzo delikatnie utrzymuje się na włosach. Kosmetyk jest transparentny. Na włosach nie pozostawia osadu. JAK STOSUJE Szampon nakładam na suche, wyprostowane włosy. Przed każdym użyciem energicznie wstrząsam opakowaniem przez chwilę. Następnie dzielę włosy na kilka pasm i rozpylam szampon w odległości około 20 cm na każde pasmo, odczekuję chwile i wyczesuje szczotką z naturalnego włosia (https://www.rossmann.pl/Produkt/For-Your-Beauty-Nature-drewniana-szczotka-do-wlosow-srednia-1-szt,104003,5378), aby usunąć nadmiar produktu. UŻYWANE KOSMETYKI - olejek: ECO-U, Hoose nature, Naturalna maska do włosów, Słabe, wypadające włosy (https://www.annacosmetics.com.pl/brands/eco-u#products) - Odżywka: BIOVAX GLAMOUR CAVIAR OLEOKREM (KAWIOR & OLEJE INDYJSKIE) (https://www.biovax.pl/biovax-glamour-caviar,175,pl.html) - Maska: Kallos, KJMN, Milk, Mleczna maska do włosów (https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,73293,kallos-kjmn-milk-mleczna-maska-do-wlosow.html) - Szampon: Barwa Naturalna, Oczyszczający szampon octowy (https://sklep.barwa.com.pl/barwa-naturalna/244-oczyszczajacy-szampon-octowy-barwa-naturalna-300-ml.html). DZIAŁANIE I EFEKTY Zakupiłam ten produkt, ponieważ potrzebowałam małej wersji suchego szamponu na wyjazd, a nie chciałam zabrać dużo bagażu. Produkt nie zaskoczył pozytywnie. Wiadomo, że suchy szampon nie zastąpi mycia i nie o to chodzi w jego stosowaniu. Ten produkt bardzo ładnie odświeża włosy otulając je a nie sklejając w dziwny twór. Dodatkowo włosy wyglądają na odświeżone przez cały dzień, a nie tylko przez kilka godzin. Szampon nie bieli włosów. Nawet przeciągając ręką po włosach na dłoni nie zostaje uczucie jakbym wsadziła rękę w mąkę. Włosy po zastosowaniu produktu nie stają się twarde i sterczące, nadal są mięciutkie i puszyste jak po myciu. Delikatny zapach jaki pozostawia na włosach jest porównywalny z zapachem jaki zostawia normalny szampon, wiec nie zwraca uwagi. PORÓWNANIE DO INNYCH KOSMETYKÓW Genialny na wyjazdy szkoda, że nie spotkałam dużej wersji, bo kupiłabym chętnie.
    Zalety:
    • Delikatny, nieduszący zapach
    • Nie zostawia nalotu w pomieszczeniu
    • Nie zostawia osadu na rękach przy dotykaniu włosów
    • Nie bieli włosów
    • Jest transparentny
    • Fajnie odświeża włosy
    • Łatwo się zmywa
    miirus
    15 czerwca 2019 o 15:11
    Najgorszy z suchych szamponów
    To najgorszy z przetestowanych suchych szamponów. Zostawiał białe ślady na włosach, dłoniach, ubraniach i gdziekolwiek tylko się dostał. Włosy stawały się suche i nieprzyjemne w dotyku, na pewno nie były też uniesione.
    Wady:
    • Pozostawianie białych śladów
    • Brak efektu odświeżenia włosów
    szpilla
    3 sierpnia 2017 o 9:18
    przyjaciel w podróży
    Największa zaleta - podróżny rozmiar 50 ml. Jeżeli ktoś unika talku, to tutaj jest on zastąpiony skrobią z tapioki i ryżu. Sprej dobrze działa pomimo nieczęstego przeze mnie używania. Zapach jest dość mocno perfumowany, ale nieduszący. Dobrze osiada na włosach i dobrze się wyczesuje. Suchy szampon spełnia swoją rolę i jest przydatny w warunkach, w których nie ma możliwości umycia włosów.
    Zalety:
    • małe, podróżne opakowanie
  • 14 kwietnia 2017 o 13:37
    Dobry
    Używałam najpierw kilku wersji z Batiste a później spróbowałam tego i jestem z niego bardziej zadowolona. Może włosy nie wyglądają po nim jak świeżo umyte ale na pewno dobrze kryje przetłuszczone włosy. Ja go używam zazwyczaj drugiego lub trzeciego dnia po umyciu włosów jak zaczynają się przetłuszczać. Nie zostawia białych plan, ma przyjemny zapach i dobrze się rozpyla. Używając Batiste niestety miałam biały pyłek na włosach i zapach trochę mnie drażnił. Tutaj tego nie ma.
    Emi W
    12 stycznia 2016 o 11:32
    Najlepszy
    Próbowałam różnych suchych szamponów, ten jest zdecdowanie najlepszy: - włosy wyglądają dużo bardziej świeżo - są miękkie i naturalne w dotyku, nie tak jak po innych suchych szamponach - nie zostawia białego osadu - jest niezwykle wydajny: mam go od 3.5 miesiąca i jeszcze się nie skończył - tani - łatwo się rozprowadza - polska firma nie testująca na zwierzętach Polecam go wszystkim, na razie nie szukam innych :) Używam tego produktu od: 3,5 miesiąca Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego

Zobacz także inne Suche szampony