WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM
Maski do włosów

Avon Advance Techniques, Supreme Oils Treatment Mask with Nutri 5 Complex Luksusowa intensywna kuracja odżywcza o włosów [Maska do włosów `Kompleksowa pielęgnacja`]

monu92
    25 marca 2021 o 15:58
    Ojj... Nie.
    Maskę do włosów zakupiłam razem z szamponem tej samej serii. Ładne opakowanie cieszy oczy, wygodna tuba to duży plus. Jednak jestem totalnie zawiedziona konsystencją produktu, wydajnością i działaniem... Konsystencja maski jest okropnie rzadka, wręcz lejąca. Przez to ciężko ją na włosy nałożyć, bo wylewa się z rąk. Do tego "ciapie" się po włosach, jakbym nakładała na nie rzadki budyń. Coś okropnego... Wydajność - no nie możemy mówić tu o tym, że produkt jest jakkolwiek wydajny, jak trzeba na włosy nałożyć dużą jego ilość. Do tego jest okrutnie rzadki. Działanie - tutaj nie widzę żadnych pozytywów. Włosy są dokładnie takie, jakbym wcale maski nie używała. Więc po co używać czegoś, co nie robi totalnie nic...
    Wady:
    • brak jakiegokolwiek działania na moich włosach
  • 12 marca 2021 o 12:33
    bez sensu
    Jest to produkt, który kompletnie nic nie robi. Zacznę od bardzo małego opakowania, tylko 50 ml. Konsystencja produktu jest bardzo rzadka, wodnista, spływa z wilgotnych włosów. Już nakładając ten specyfik na włosy, czuję jakie są szorstkie i tępe. Po spłukaniu nie widać żadnej różnicy w wyglądzie włosów, chyba że zależy komuś na oklapniętym looku. W dotyku włosy są szorstkie i twarde. Jedyny plus to bardzo przyjemny zapach, który towarzyszy całej serii.
  • 29 maja 2020 o 17:06
    lubiłam jako dodatek do pielęgnacji
    Intensywną kurację poznałam już dawno - właściwie jak tylko pojawiła się w sprzedaży. Teraz nie widuje jej już w katalogach zbyt często , ale pamiętam , że przez bardzo długi czas była jednym z moich dodatkowych kosmetyków do pielęgnacji włosów i wspominam ją bardzo mile. Ukryta w dość miękkiej czarnej tubie z estetycznymi napisami z wygodnym i nie zacinającym się zamknięciem na zatrzask. Opakowanie zgrabne i estetyczne. Konsystencja to taki leciutki krem o żółtej barwie i delikatnym żółtym zabarwieniu. Stosowałam ją zazwyczaj raz w tygodniu - już bez dodatkowych odżywek i maseczek , trzymając na umytych włosach około kwadransa po czym zmywałam. Z efektów byłam jak najbardziej zadowolona. Z włosów produkt wypłukuje się bardzo łatwo , nie czuć oblepienia , włosy nie są w dotyku tępe. Po użyciu tej kuracji nie miałam również problemu z tym by rozczesać włosy. Wyschnięte nie był zbite w nieestetyczne strąki , a sam produkt nie powodował nadmiernego czy też przyspieszonego przetłuszczania się włosów. Efekty ?? U mnie owszem były widoczne - włosy były zdyscyplinowane , ich stylizacja za pomocą prostownicy i suszarki przebiegała naprawdę sprawnie. W dotyku włosy były miękkie , lśniące i dobrze dociążone. Czyli jako tako kuracja nabłyszczająco - leciutko odżywcza był to dobry produkt. Oczywiście stosowany dodatkowo czy też jak kto woli w zamian za odżywkę :) Nie spowodował u mnie łupieżu , nie było żadnego przesuszenia skóry głowy. Jako taka dodatkowa wizualnie upiększająca włosy pielęgnacja był jak najbardziej w porządku :)
    Zalety:
    • dość wydajny
    • przyjemny zapach
    • łatwo spłukiwał się z włosów
    • kuracja delikatnie nabłyszczała i dyscyplinowała włosy
    • nie wywołała łupieżu
    U konsultantki
  • 25 marca 2020 o 20:31
    nie odżywia, ale włosy są lśniące
    Moje włosy są zniszczone i bardzo trudne taki najgorszy typ włosów: łamią się, plączą się, elektryzują się. I chociaż są rzadkie to długie i za wszelką cenę chce o nie dbać. Myślałam, że ta odżywka mi trochę pomoże, ale jednak nie. Opakowanie Odżywka jest zamknięta w tubie na zatrzask. Zatrzask chodzi dobrze, nie zacina się, ani nie otwiera się bez powodu. Przez opakowanie nie widać ile jeszcze kosmetyku zostało. Bez problemu można wydostać resztki produktu z końca opakowanie. Działanie Kuracja ma dość gęstą konsystencję, ale bez problemu się ją aplikuje. Nakłada się ją na wilgotne włosy. Potem trzeba odczekać 2 min i dobrze spłukać. Jeżeli chodzi o efekty końcowe to: -zauważyłam, że włosy po umyciu są lśniące, aż do ich umycia -włosy są miękkie i gładkie w dotyku -włosy nie są odżywione, ale tak jak mówiłam mam ciężkie włosy i potrzebują one naprawdę dobrego odżywienia -włosy trochę lepiej się rozczesują, nadal się plączą, ale mniej niż bym nie używała niczego -obciąża włosy, przez co szybciej się przetłuszczają Odżywka ma przyjemny zapach. Jest średnio wydajna, na moich włosach prawie do pasa skończyła mi się po miesiącu (a myję włosy co 2 dni). Odżywka ma oleje w składzie i chyba to mnie na nią skusiło. Odżywka jest dostępna w każdym katalogu avon. Kosztuje około 12 zł. Więc cena całkiem okej. Podsumowując Z moimi włosami kuracja nie dała sobie rady, ale myślę, że osobom z mniej problematycznymi włosami mogła by pomóc, a na pewno otrzymały by efekt gładkich lśniących włosów
    • prosta aplikacja
    • włosy po umyciu są lśniące, aż do ich umycia
    • włosy są miękkie i gładkie w dotyku
    • włosy trochę lepiej się rozczesują
    • oleje w składzie
    • dostępna w każdym katalogu avon
    Wady:
    • nie odżywia włosów
    • włosy szybciej się przetłuszczają
    U konsultantki
  • 5 maja 2018 o 16:17
    Nie za tą cenę Kochaniutki... ;)
    Avon Advance Techniques - Supreme Oils intensywna kuracja dodająca blasku z kompleksem Nutri5. Producent zaleca użycie jej po umyciu i użyciu odżywki, tak więc zrobiłam. Produkt ma plusy jak i minusy, dlatego mam mieszane uczucia. W sumie minusem jest wydajność, trzeba sporo produktu, żeby uzyskać jakikolwiek efekt. Próbowałam produktu 2x za pierwszym razem odrobinę, drugi raz troszkę więcej. Cena też jest zbyt wysoka jak na taki produkt, jednak cieszę się, że mogę przetestować go za darmo, bo otrzymałam go w prezencie, cena produktu to oryginalnie 23zł - nie dałabym za niego aż tyle. Plusem jest zdecydowanie zapach, bardzo delikatny i miły, lekko perfumowany. Pozostaje on dość długo na włosach. Na pewno odżywia włosy, nawilża je, wzmacnia i ułatwia rozczesywanie. Po wysuszeniu rzeczywiście włosy wydają sie bardziej lśniące. Co do ceny i wydajności - jak pisałam wyżej nie jestem zadowolona. jednak placem produkt, jeśli znajdzie się on w niższej cenie w katalogu. Mała, czarna tubka ze złotymi napisami dodaje elegancji, ale nie chodzi tu przecież o wygląd.