Szampony do włosów

Kerastase Resistance, Volumifique Bain Kąpiel nadająca objętość włosom cienkim, nowa formuła

notino.pl
Kerastase VOLUMIFIQUE kąpiel 250ml
hairstore.pl
Kerastase VOLUMIFIQUE kąpiel 250ml
Sephora
Kérastase - Volumifique Kąpiel Objętość Volumifique - 250ml - Dla Kobiet

• 22 lutego 2019 o 21:21
    bardzo dobry, ale nie dodaje objętości
    Moje włosy są cienkie i brak im objętości, a kilka razy w roku wypadają mi garściami. Po użyciu tego szamponu skóra głowy jest bardzo dobrze oczyszczona i włosy bez problemu się rozczesują. Niestety nie zyskują objętości, ale wyglądają na zdrowe i lśniące.
    Zalety:
    • oczyszczanie skóry głowy
    • nawilżenie włosów
    • połysk
    Wady:
    • nie nadaje objętości
    joanie1
    11 stycznia 2017 o 10:34
    NAJGORSZY SZAMPON DODAJĄCY OBJĘTOŚCI
    Jestem posiadaczką dużej ilości włosów, niestety bardzo cienkich i co najgorsze puszących się. Po szamponie dodającym objętości spodziewam się wzmocnie ich struktury - przez co staną się mocniejsze. Niestety ten szampon działa całkowicie odmiennie od obietnic producenta. W swoim życiu przetestowałam dużo szamponów o działaniu zwiększającym objętość (droższych i tańszych) i muszę przyznać, że ten jest najgorszy. Włosy są oklapnięte, i szybko robią się tłuste. Kompletny bubel za taką cenę. Nie polecam to mało powiedziane. Ja go odradzam.
    LeDemon
    24 marca 2016 o 18:39
    TOTALNA MASAKRA DLA WŁOSÓW
    To jest tak wielki bubel, że aż postanowiłem założyć konto na wizażu, by przestrzec innych przed wywaleniem niemałej kasy za coś, co nie poprawia, a pogarsza wygląd włosów! Może zacznę od tego, że po pozytywnych doświadczeniach z nektarem termicznym tej firmy postanowiłem zakupić powyższy szampon. Miał on być odpowiedni do włosów cienkich, dodawać objętości. Niestety w praktyce okazało się coś zupełnie innego. Po umyciu włosy wydawały się być nadal niedomyte, tłuste, ELEKTRYZOWAŁY SIĘ! - co jeszcze nigdy w życiu mi się nie zdarzyło. A zapewniana przez producenta objętość? Jaka objętość?! Włosy za każdym razem po umyciu były oklapnięte i wyglądały na "wczorajsze". Początkowo myślałem - no dobra, może ten szampon potrzebuje czasu na zadziałanie. Może za długo trzymam go na głowie, może za krótko. Próbowałem różnych sposobów na jego użytkowanie. Po okrągłym miesiącu poddałem się! Szampon oddałem koleżance, która, po wypróbowaniu, wywaliła go ostatecznie do kosza na śmieci. Czyli tam, gdzie jego miejsce.
  • 20 grudnia 2015 o 14:32
    Moje włosy go pokochały :)
    Dostałam litrową butelkę w prezencie. Mojej radości nie było końca :) Starczył mi na baaaardzo długo, ponieważ wystarczyła mała kropla, żeby umyć moje długie włosy. Świetnie się pieni i pachnie, ale najważniejsze, że po pół roku używania włosy stały się grubsze, gęściejsze i takie... zdrowsze. Z natury mam cienkie i "oklapłe :D" a ten szampon naprawdę dodał im objętości. Jedyne, co dodatkowo robiłam to zostawiałam go po wmasowaniu we włosy na kilka minut, tak żeby jeszcze sobie wszedł we włosy. Wiele fryzjerów poleca tego typu zabieg, gdyż te szampony mają dużo wartości odżywczych. Teraz testuję Kerastase z serii odbudowujących i zagęszczających, również litrową wersję, jak zobaczę efekty także się nimi podzielę :) Używam tego produktu od: ponad pół roku, praktycznie codziennie Ilość zużytych opakowań: jedno, w trakcie drugiego
    zimnaO
    2 czerwca 2015 o 4:06
    Szampon który rzeczywiście dodaje objętości
    Uwielbiam kosmetyki Kerastase. Nie są tanie, ich ceny w salonach są z kosmosu ale jakościowo są nie do przebicia. Ponieważ znam ich szampony kupiłam od razu litr na allegro za 200 zł. Ja to rozumiem szampony volume tak, że trzeba włosy po umyciu potraktować suszarką, żeby było coś widać. Nie używam suszarek, lokówek, prostownicy ani nic innego co niszczy włosy. Jest to pierwszy szampon, po którym naprawdę widać większą objętość włosów bez tego całego osprzętu. Zalety: -Wspaniale oczyszcza włosy i skórę głowy -Nie obciąża włosów, "skrzypią" podczas płukania -Nie wysusza jak większość szamponów typu volume, nie robi się siano na głowie. Włosy są miękkie, błyszczące, zdyscyplinowane, świetnie się układają -Naprawdę widać efekt objętości -Jest wydajny, bardzo się pieni -Nie leje się, jest dość gęsty -Pięknie pachnie -Nie plącze i nie zbija włosów -Spełnia wszystko to co powinien Wady: -Butelki ani duże ani małe nie mają pompki. Podczas mycia, z głową w dół, ciężko jest podnieść i wylać tyle ile trzeba a nie połowę z litrowej butli. Nie ma co dużo pisać, marka to marka. Używałam również Densifique a Volumifique stosuję razem ze Stimuliste. Nie wątpię, że dzięki Kerastase mam takie włosy jakie mam bo bywało różnie. Gusta i włosy są bardzo zróżnicowane, wiadomo, każdemu przypadnie do gustu co innego, ja jednak serdecznie polecam. Używam tego produktu od: 2 miesięcy Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszej, litrowej butli