Pomadki i szminki

My Secret Kiss My Lips, Big Color Stics Pomadka do ust w kredce

• 9 kwietnia 2022 o 8:57
    kolor nr 15
    Na kupno tej pomadki w 100% skłoniło mnie to, że posiada mój ulubiony kolor, jeśli chodzi o szminki. Jest to nr 15, tak jak w tytule. Nakłada się ją wygodnie, choć dopiero zaczynam, więc ciężko określić jak to będzie wyglądało w późniejszej fazie (jest to moja pierwsza szminka w takiej formie). I właściwie to tyle, jeśli chodzi o plusy. Pomadka jest bardzo nietrwała w zderzeniu z jedzeniem i/lub piciem.
    • kolor nr 15 jest bardzo ładny
    Wady:
    • brak trwałości
  • 10 marca 2022 o 22:33
    Fajna pomadka na co dzień
    Szukałam ostatnio pomadki w sztyfcie w kolorze neonowego różu bądź fuksji. Miałam w głowie sprecyzowany odcień i oczywiście jak na złość nigdzie nie mogłam go znaleźć. W końcu po długich poszukiwaniach stwierdziłam że wezmę właśnie ta bo już kiedyś miałam inny odcień z tej serii i całkiem fajnie mi się sprawdzała. Jeśli szukacie długotrwałej to ta do takich nie należy bo dość szybko się zjada ale nie wysusza ust, zjada się w miarę równomiernie, jest wydajna, pachnie nawet znośnie ( chociaż zapachem na kolana nie powala), no i super sie sprawdza na szybkie wyjście kiedy nie ma czasu na zabawę w siedzenie przy lustrze. Wadą jest mała gama kolorystyczna.
    Zalety:
    • idealna na co dzień
    • wydajna
    • w przystępnej cenie
    • fajnie nawilża
    Wady:
    • krótko się utrzymuje
    • mala gama kolorystyczna
  • 24 czerwca 2019 o 15:35
    kremowa, ale nietrwała
    Pomadka ma postać grubego wykręcanego ołówka/kredki. To bardzo praktyczne rozwiązanie. Jest mocno napigmentowana (oceniam kolor 14 Fuchsia). Ma kremowa konsystencję, nie wysusza ust, jest bardzo komfortowa. Niestety jest też dość miękka, dlatego trudno nią precyzyjnie wyrysować usta, jest nietrwała, szybko się zjada. U ostatnie upały, sztyft trochę ... się roztopił. Ja rozumiem, że były ekstremalne temperatury, niemniej jednak wszystkie inne moje pomadki (a mam ich naprawdę wiele), jakoś to wytrzymały, tylko ta poległa. Buuu...
  • 11 kwietnia 2019 o 17:03
    Oj nie bardzo
    Pomadka jest dość słaba... Pigmentacja jeszcze jest znosna... Ale kryje tak o... Trzeba z nią uważać nie jest ona prezyzyjna... Mnie osobiście bardzo nie podoba się jej formuła, opakowanie oraz fakt żenię trzyma się w ogóle na ustach... Nie zauważyłam też jakoś przesadnie tych właściwości nawilżających... Uważam że jest to słaby produkt... Szkoda na niego kasy...
    Zalety:
    • Kolory
    • Konsystencja
  • 16 maja 2018 o 20:58
    Bardzo fajna pomadka
    Niemal każda firma produkująca kosmetyki do makijażu oprócz tradycyjnych pomadek, szminek oraz błyszczyków ma w swojej ofercie produkt do makijażu ust w kredce. Produkty te mają różną trwałość, właściwości - różnią się też efektem jaki pozostawiają na ustach. Jedne są matowe inne satynowe lub perłowe. Wszystkie charakteryzuje wygodna forma w kształcie grubszej kredki z zatyczką. Użycie tego typu produktu jest proste i wygodne. Kredka zawsze jest gotowa do użycia - nie trzeba jej temperować - wystarczy przekręcić opakowanie u dołu by wydobyć kolejną część pomadki. Tak jak w przypadku innych tego typu produktów w ofercie My Secret znajdziemy jedynie kilka wariantów kolorystycznych - pod tym względem tego typu produkty ustępują klasycznym szminkom - oferta odcieni jest bardzo uboga. Znajdziemy tu podstawowe odcienie różu, czerwieni, bordo i fioletu. Pomadka ma miękką lekko masełkowatą konsystencję - bardzo dobrze i gładko rozprowadza się na ustach i równomiernie z nich wyciera. Produkt nie wychodzi poza kontur ust i nie wędruje po twarzy. Czasami dostępna w promocyjnej cenie 7,99. Trwałość na ustach określiłabym jako średnią. Ze względu na miękką konsystencję trzeba uważać żeby się nam nie złamała. Produkt nie wysusza ust a wprost przeciwnie - dość dobrze je nawilża.
    Zalety:
    • ładne poręczne opakowanie
    • przyjemna miękka konsystencja
    • dobrze rozprowadza się na ustach
    • soczyste odcienie
    Wady:
    • uboga gama kolorystyczna - jedynie kilka odcieni
    • łatwo ją złamać lub zgnieść
    • słaba dostępność - tylko w Drogerii Natura
    • średnia trwałość