Pomadki i szminki

Celia Art Pomadka do ust Utlenialna 02 Brązowa
Celia Art

• 30 czerwca 2021 o 23:06
    Magia!
    Ta pomadka od kilku lat na stałe zagościła w mojej kosmetyczce. Stosuję odcień zielony, który zmienia się w czerwono-ciemny róż. Ciężko właściwie określić ten kolor aczkolwiek jest idealny. Bardzo dkugo utrzymuje sie na ustach, pomimo juz wytarcia i suchości ust nadal mają barwę pomadki. Doskonale nawilża, a cena jest śmieszna w stosunku do jej efektywności. Pod wpływem ciepła trochę się topi i przez to łamie ale juz wiem o tym fakcie więc nie zostawiam jej na słońcu, tylko trzymam w zacienionej szafce i nic się z nią nie dzieje :) polecam moją ulubienicę :)
  • 3 października 2020 o 13:26
    Ciekawy produkt
    Pomadki utleniające Celia pamiętam jeszcze z dzieciństwa gdy moja mam miała taka magiczna zieloną szminkę. Nie rozumiałam wtedy jak to się dzieje że ona zmienia kolor na różowy:) Wiele lat temu też ją kupiła (miała wtedy złote opakowanie )i byłam zadowolona ale gdy zaczęłam powiększać kolekcje moich szminek to Celia poszła w odstawkę .Leżała, leżała aż w końcu wyrzuciłam ją bo była stara. Niedawno trafiłam na jej nową wersję więc kupiłam .Cena wydaje mi się dość wysoka ( 15 zł) jak na taką niszową markę. Do wybory jest 5 kolorów. Ja wybrałam nr 04 niebieską. Utlenia się na moich ustach w taki różowo-fioletowy kolor. Sztyft jest miękki, lekko sunie po ustach. Trzeba uważać aby mocno nie przycisnąć, zwłaszcza latem gdy jest gorąco bo szminka rozmięka i łatwo o złamanie. Sztyft nie jest mocno zbity i mam wrażenie że ledwo się trzyma w opakowaniu. Opakowanie nie zachwyca. Ładny fioletowy kolor ze złotym logo firmy ale plastik cienki, kiepskiej jakości. Wygląda jak produkt z bazaru za 2 zł Zapach słodki jak guma balonowa. Szminka nie ma gorzkiego posmaku, raczej taki neutralny. Działanie Bardzo szybko po nałożeniu utlenia się. Wyjściowy kolor zależy od pH naszych ust. Jak nałożymy grubszą warstwę to kolor jest intensywniejszy. Trzeba uważać żeby nie wyjechać poza kontur bo skóra się zabarwi i będziemy wyglądać jakby się nam makijaż rozmazał. Ciężko to później zmyć. Ma dość tłusta konsystencje ale lekko wysusza usta .Dobrze jest je co jakiś czas wspomóc pomadka ochronną lub bezbarwnym błyszczykiem. Kolor wpija się u usta na zasadzie tintu. Nie ściera się , nie mamy grubej warstwy kosmetyku tylko kolor który trzyma się wiele godzin. Nie musimy bać się przypadkowego rozmazania. Można pić i jeść a kolor jedynie delikatnie blednie ale nie znika całkowicie. Lubię ją nakładać gdy np. jadę na wycieczkę ,idę w góry i wiem że nie będę miała czasu poprawiać makijaż .Szminka rano nałożona w delikatny sposób podkreśla usta wiele godzin. PLUSY -długo się utrzymuje na ustach, daje delikatny kolor -wybór kolorów -zapach -wydajna MINUS -trochę wysuszać -brzydkie opakowanie
  • 24 lutego 2018 o 22:21
    Całkiem, całkiem
    Miałam jakiś czas temu szał na punkcie pomadek z Celii, chciałam w ten sposób wrócić do dziecięcych lat :) . Wtedy ta marka była dosyć popularna, nawet moja mama miała pomadkę tej marki, aczkolwiek nie była to właśnie ta. Chciałam się przekonać na własnej skórze, na czym polega fenomen tych utlenialnych. Sprzedawczyni w małym sklepiku zademonstrowała mi na dłoni wszystkie kolory i jak wyglądają po nałożeniu. Chciałam wybrać jakiś w miarę naturalny. Mam tę ze zdjęcia. Po nałożeniu zmienia kolor na jakby koralowy. W miarę nakładania kolejnych warstw kolor jest mocniejszy, bardzo bliski czerwieni. Pomadka ma dość dziwny zapach, nie wiem do czego go porównać. W nakładaniu jest dosyć toporna - już przy pierwszym użyciu zdążyła mi się złamać u nasady, kiedy próbowałam ją rozprowadzić po całych ustach. Jest całkiem trwała, chociaż potrafi nieco się ścierać przy jedzeniu czy piciu.Nawet przy demakijażu potrafi na nich zostać. Ma eleganckie opakowanie, ale wbrew opisowi jest ono plastikowe, jedynie w środku jest metalowe. Nie wiem jakby wyglądała pozostałe kolory na moich ustach, wiadomo że to wszystko zależy od ich wyjściowego koloru. Ale mimo to może być.
  • 18 lutego 2018 o 17:39
    Lubię :)
    Używałam i te w poprzedniej wersji, w małej drogerii w rodzinnym mieście kupowałam zawsze kilka na zapas ;) Utlenia się do mniej lub bardziej intensywnych różo - czerwieni, najmocniej nr 5. Nie wysusza mnie, zazwyczaj daje na nią jakiś błyszczyk, odcień trzyma się prawie cały dzień. Nie tak długo jak np tinty z bella, ale wystarczająco. Tanie i fajne., tego rodzaju pomadki są wydajne, nie szminkujemy nimi usta co chwilę, warto nawilżać je dodatkowo.
    Zalety:
    • trwałe utlenione kolory, dziewczęce malinowe róże
    Wady:
  • 26 czerwca 2017 o 14:12
    fajny gadżet
    po boomie na pomadkę bell jungle z biedronki której nigdzie nie ma trafiłam na pomadki z Celia;) kupiłam sobie dwa kolory nr 3 i nr 5 nr 3 jest bardziej naturalny, delikatny, na codzień nr 5 daje efekt fuksji bardziej wieczorowy/ wyjściowy jak dla mnie;) nie wiem czemu ale mam wrażenie że pomadka nr 5 jest lepszej konsystencji- jest tłustsza? ma lepszy poślizg, a ta nr 3 jest taka jakaś tępa, sucha ciężej ją nałożyć. generalnie pomadki są super, dają trwały kolor ale mają jeden minus- wysuszają usta, może to ten efekt tępego nakładania, może skład powinien być bogatszy, kremowy bo usta rzeczywiście są suche po nich, trzeba nałożyć pomadkę nawilżającą lub jakiś błyszczyk bezbarwny chociaż ciekawy produkt który nie ściera się tak szybko jak zwykła szminka czy błyszczyk, wpija sie w usta, kolor jest bardzo fajny