Kremy pod oczy

Tołpa Botanic, Green, Ujędrniający krem przeciwzmarszczkowy pod oczy 40+

Tołpa Green Ujędrnianie 40+ Krem Przeciwzmarszczkowy pod Oczy 17ml

• 25 listopada 2019 o 18:35
    Zmarszczki jak były tak i są
    Krem pod oczy otrzymałam w prezencie, długo nie czekając w tym samym dniu zaczęłam go używać, powiem szczerze że z kremami pod oczy bywa u mnie różnie a to dlaczego? Pewna Pani znajoma dermatolog stwierdziła że lepsze są kremy pod oczy które stosujemy na co dzień lub na noc przeznaczone do pielęgnacji twarzy, mają bogatszą konsystencję oraz efektowniejsze nawilżenie. I u mnie to się sprawdza. Zużyłam całe opakowanie kremu i jednak efektów przeciwzmarszczkowych nie zauważyłam,dlatego nie sądzę że krem spełni wymagania klientek 40+ którym jest dedykowany, równie dobrze mozna napisać 20+. Jedynie co robił to całkiem przyzwoicie nawilżał skórę pod oczami,była wygładzona,dobrze współpracował z korektorami pod oczy, nie uczulił oraz nie podrażnił. Czy sięgnę po niego ponownie, niestety ale nie, jest tak ogromny wybór kosmetyków że będe szukać tego idealnego a jak nie zawsze można użyć kremu który stosuje się do twarzy ;)
    cora
    7 września 2019 o 17:15
    Na pewno szaleńczej poprawy nie zauważyłam;)
    W tym przypadku delikatność nie jest zaleta. Krem po prostu sobie jest i na tym koniec, można zauważyć delikatne nawilżenie, ale moim zdaniem jest to za mało. Kremik jest lekki, bezzapachowy, wchłania się szybko i nie do końca, dlatego można zauważyć lekkie nawilżenie w ciągu całego dnia i mam nadzieję, można liczyć na zabezpieczenie przed suchością wokół oczu i tak też się stało. Właśnie skończyłam opakowanie, krem jest zwykły. Kupiłam go po przeczytaniu pozytywnych opinii, niestety do chóru zachwytów nie dołączę. Nie obetnę też zbyt wielu gwiazdek, co prawda rewelacji brak, ale trzeba przyznać, krem nie uczula i jakieś tam nawilżenie pozostawia. Nie wiem na ile producent zna realia skóry po czterdziestce, ale napis na opakowaniu na pewno jest mylący, nie wyobrażam sobie, aby ten krem miał przynieść jakiekolwiek czy obiecane większe efekty na skórze osób, którym dedykowany jest ten krem z napisem 40+, równie dobrze ten krem może być bez napisu i używać go mogą osoby znacznie młodsze, ale też bez większych efektów. Opakowanie tego właśnie kremu pod oczy to mała chuda tubka, w zgłoszeniu jest zdjęcie zwykłego kremu do twarzy dzień noc. I ogólnie tragedia, pół roku temu kupiłam w promocji kilka kremów tej marki i chyba nie jest to powód do dzikiej radości.
    Zalety:
    • brak uczulenia,
    • można mówić o pewnych oznakach nawilżenia,
    • brak suchości skóry wokół oczu
    Wady:
    • nie ujędrnia,
    • nie wygładza,
    • nie likwiduje zmarszczek,
    • nie redukuje cieni pod oczami
  • 1 lipca 2018 o 14:20
    Rozjasnia spojrzenie
    Krem kupilam przypadkiem na spozywczych zakupach za kwote ok 13 zl. Cudow sie niespodziewalam. Moja skora z natury jest sucha takze ta pod oczami. Dodatkowo malo spie (male dzieci). Rano moje oczy czesto sa podkrazone i zasinione. Mimo,iz mam 30 lat a nie 40 jak zaleca producent pomyslalam,ze profilaktyki nigdy za wiele. Lepiej zapobiegac niz "leczyc :-)" Krem ukryty jest w wygodnej tubce z dziubkiem (typowej dla tego typu kosmetykow).Pojemnosc 15 ml. Nie wyczuwam zapachu. Konsystencja gesta ,bogata ,w jasnym , białawym kolorze. Wchlania sie w mgnieniu oka. Sklada sie z nastepujacych skladnikow roslinnych : mak, maslo shea, łubin. Nakladam 2 razy dziennie na gorna powieke i pod oczy. Swietnie sprawdza sie pod makijaz ,nic sie nie roluje,nie wazy. Teraz najwazniejsze. DZIALANIE : Kremik nawilza i to w zadowalajacy sposob, rozjasnia spojrzenie , cienie nie sa juz tak widoczne (podczas stosowania kremu nie widzialam potrzeby uzywania korektora do tych okolic oka), delikatnie ujedrnia. Co do splycenia zmarszczek sie nie wypowiem , poniewaz w tych okolicach ich nie mam. Niemniej jednak ten krem robi dla mnie wiecej niz niejeden z wyzszej polki cenowej. Ja jestem na TAK . Naprawde warto. Standardowa cena rowniez jest do zaakceptowania.
    Zalety:
    • nie uczula
    • nawilza
    • rozjasnia spojrzenie i cienie pod oczami
    • pozbawiony parabenow i oleju parafinowego
    • jak najbardziej nadaje sie pod makijaz
    • bardzo szybko sie wchlania
    • bogata formula
    • delikatnie ujedrnia
  • 27 października 2017 o 20:03
    idealny
    Bardzo dobry krem, Intensywnie nawilża. Intensywnie regeneruje. Wygładza drobne załamania skóry przy systematycznym stosowaniu. Przyjemnie i lekką ją napinając dobrze. Kładę na niego korektor, nic się nie waży i nie roluje, za tą cenę naprawdę rewelacja!
  • 1 listopada 2016 o 1:07
    Bardzo przyzwoity kremik
    Słowem wstępu: mam bardzo wrażliwą skórę pod oczami, na tyle, że właściwie wszystko co aplikowałam na tę okolicę wywoływało uczulenie, wysypkę, czerwone plamy. Byłam zdesperowana, więc z tego powodu przez kilka lat nie używałam żadnych kremów pod oczy (mam 26 lat). Może nie mam skóry dojrzałej, ale to jest moim zdaniem to samo co w przypadku skóry na twarzy - wyobraźmy sobie jakby wyglądała gdyby przez kilka lat nie nawilżać jej codziennie kremem. Wiór i tyle. Krem miał więc bardzo trudne zadanie: nie podrażnić i zregenerować skórę pod oczami. Kupiłam go ot tak na eKobieciej za ok. 26 zł (nie wiem czy cena jest atrakcyjna w porównaniu do drogerii stacjonarnych, nie sprawdzałam), nie miałam większych oczekiwań, nie chciałam kupować Bóg wie jak drogiego kremu licząc się z tym, że może po kilku aplikacjach poleci do śmietnika, ewentualnie na dłonie lub stopy. Krem mnie nie uczulił! To bardzo ważne dla wielu potencjalnych konsumentek. Zaznaczam również, że w momencie pisania tej recenzji wykończyłam słoiczek do 0. Pojemność nieco większa niż standardowe kremy pod oczy. Mi starczył na ok. 2-2,5 miesiąca, ale aplikowałam go często, kilka razy w ciągu dnia (jeżeli miałam jak) i dużo. Sprawował się fajnie, nawilżał delikatnie, jednak nie poradził sobie do końca z moją skórą po oczami. Nie jest zregenerowana tak jak powinna, ale zdaję sobie sprawę, ze miałam duże oczekiwania, i bardzo wysuszoną skórę, więc potrzeba czasu i być może jeszcze bardziej treściwych kremów. Przeznaczony jest do skóry 40+ a więc dojrzałej, nie jestem więc przekonana czy poradzi sobie z wymaganiami osoby, która ma już zapewne mocno widoczne zmarszczki mimiczne. Moim zdaniem sprawdzi się dla kogoś, kto potrzebuje optymalnego nawilżenia a nie na poziomie hard. Ze swojej strony nie mogłabym nie polecić spróbować tego kremu. Za działanie nawilżające dałabym 3, jednak ze względu na brak reakcji alergicznej daje mu 4. Raczej nie wrócę, szukając kremu, który przy okazji lepiej nawilży skórę pod oczami ;)