Glinki i maseczki algowe

Nacomi Maska Algowa Przeciwtrądzikowa olejek z drzewa herbacianego 40g
Nacomi Algae Face Mask

• 15 grudnia 2023 o 12:05
    Świetna!
    Moja przygoda z maskami algowymi zaczęła się właśnie od tego produktu! Moje pierwsze aplikacje może nie były najlepsze, ale po czasie nauczyłam się dokładnych proporcji, a moja skóra pokazywała jak bardzo jej to służy. Pod spod wystarczy tylko nawilżające serum, a po 20 minutach mam mięciutka zregenerowaną twarz! Polecam!!!
    Zalety:
    • działanie
    • forma
    Wady:
    • początkowe ciężkie rozrabianie i tworzące sie grudki
    Ganette
    9 listopada 2022 o 14:08
    Lubię maski algowe nacomi.
    Testowałam już wszystkie maski nacomi, bardzo je lubię. Maskę używam co jakiś czas, nakładam tylko na twarz, nie schodzę na szyję. Opakowanie wystarcza mi na 6-8 użyć. Nie mam problemu z rozrobieniem i wymieszaniem proszku z wodą. Robię to w silikonowej misce przeznaczonej do masek algowych i szpatułką ktorą od razu nakładam maskę na twarz. Jeśli się umie zrobić maskę algową nie ma żadnego problemu z uzyskaniem gładkiej i jednolitej nie spływającej konsystencji. Maska daje bardzo przyjemny efekt chłodzenia, ja nakładam pod tą maskę serum z niacynamidem od Basiclab, wspomaga wtedy jego działanie. Jeśli nakładam bez serum skóra też bardzo dobrze wygląda. Rozjasniona, ukojona, zaczerwienienia i krostki są wyciszone. Fajnie uspokaja moja skórę. Jeśli dobrze maskę zrobimy ściągniemy ją cała z twarzy podważając jedynie mokrym wacikiem same jej brzegi. Ja bardzo lubię, polecam i na pewno będę wracać.
  • 26 czerwca 2021 o 20:20
    Pomysł dobry, gorzej z realizacją.
    Przygotowanie maseczki i nakładanie to istny koszmar. Można zapomnieć o czystej łazience a o wypadek z rozsypaniem produktu, który jest w formie proszku nie jest trudno. Po rozpuszczeniu w wodzie otrzymujemy grudkowaty budyń, który ciężko się nakłada bo spływa z twarzy. Na twarzy również widać te grudy, przez co mam wątpliwości czy maska działa na całą twarz. Zastyga nierównomiernie, dość trudno odrywać te płaty i zawsze coś zostaje, szczególnie na włosach. Ale nie mam doświadczenia z maskami algowymi i być może taki ich urok. Mam wrażenie że maseczka bardziej nawilża niż oczyszcza. Twarz po użyciu jest delikatnie rozjaśniona i odświeżona. Maseczka nie jest wydajna, wg producenta starcza na 2 użycia, ja użyłam 3 razy. I starczyłoby mi może i na więcej gdyby nie niefortunne opakowanie, które sprzyja wypadkom. Proszek wylądował w zlewie i oczywiście doczyszczenie zajęło dodatkowy czas. Nie kupię ponownie. Oprócz trudnego używania maska jest słabo wydajna. Będę szukać innych masek algowych.
    Zalety:
    • Delikatnie odświeża i uspokaja cerę
    Wady:
    • Nie widziałam efektów oczyszczających/przeciwtrądzikowych
    • Ciężko prawidłowo przygotować maskę, wręcz to niemożliwe
    • Dziwna konsystencja z grudkami utrudnia aplikację
    • Słaba wydajność (wg producenta starcza na 2 użycia)
    • Opakowanie, szczególnie nakrętka sprzyja wysypywaniu produktu
    • Łazienka jak po bitwie
  • 25 kwietnia 2021 o 14:44
    Może być
    Opakowanie to słoik, z którego wysypuje się produkt po mimo tego, że jest zamknięty. Maska jest w formie sypkiego pudru i aby jej użyć należy wymieszać ją z letnią, ale bardziej ciepłą wodą tak, aby powstała konsystencja lekko gęstej śmietany. Następnie nakładamy ją na twarz i trzymamy 15 minut, w tym momencie maska zastyga i staje się jednolita. Najlepiej użyć do tego celu gumowej miski i szpatułki., gdyż resztki maski należy usunąć papierem np. kuchennym, a nie wrzucać do umywalki, bo możemy ją zapchać. Maska posiada olejek z drzewa herbacianego i cudownie pachnie herbatą. Jeśli chodzi o działanie to po użyciu kosmetyku skóra jest gładka, miękka i dokładnie oczyszczona. Łatwo ściąga się ją z twarzy, a podczas użycia nie czuć żadnego dyskomfortu. Maski algowe ogólnie wymagają wprawy i wydaje mi się, że albo się je lubi i wie się jak je zrobić albo się ich nienawidzi. Poza tym jest tania, aczkolwiek nie należy do zbyt wydajnych. Zdecydowanie znam lepsze. Może być.
  • 9 stycznia 2021 o 22:43
    Taka sobie
    Moja pierwsza algowa maseczka dlatego pierwszy raz miałam lekki problem z nałożeniem jej i rozrobieniem żeby była idealna. Maseczkę najlepiej jak ktoś nam nakłada bo wtedy jest o wiele łatwiej. Jeżeli chodzi o działanie to spodziewałam się większego. Skóra była ładnie oczyszczona i to w sumie tyle.
    Wady:
    • działanie