Już pisałam na Portalu Wizaż przy okazji opinii o innej odżywce Pantene Pro-V, o zamożnej Koleżance, która stosuje wręcz nieetycznie drogie kosmetyki, natomiast do pielęgnacji włosów (swego czasu przedłużanych), niezmiennie używa odżywek pod prysznic w piance tej Marki, w cenie około 10-15 zł.
Jej przykład tak naprawdę zachęcił mnie do tych odżywek, ponieważ jeśli Ktoś, Kto może pozwolić Sobie na drogie specyfiki, i skrzętnie z tej możliwości korzysta, wybiera tak popularny produkt, to musi on być po prostu bardzo dobry.
I jest. Miałam swego czasu całą kolekcję tych odżywek, i poświęciłam im na tym Portalu opinie, natomiast przyszła kolej na ostatnią, której używałam – dodającą objętości cienkim włosom.
Podobnie, jak pozostałe odżywki w piance z serii, cudownie się aplikuje – w formie gęstej, wydajnej piany z wygodnej butli. Równie delikatnie i łatwo rozprowadza się na włosach, co spłukuje. Równie pięknie, subtelnie i świeżo pachnie i dobrze rozczesują się po niej włosy. Ładnie wyglądają – są gładkie, lśniące, i łatwe do uczesania, natomiast nie zauważyłam u siebie – na delikatnych, cienkich włosach długości średniego boba – szczególnego efektu podniesienia u nasady i dodanej objętości. Może i dobrze, bo odnotowałam, że niektóre kosmetyki o tych funkcjach niestety niejednokrotnie powodują usztywnienie i nienaturalne sterczenie włosów, utrudniając, jeśli nie uniemożliwiając ich uczesanie, co finalnie wygląda okropnie.
W przypadku tej odżywki – owszem, włosy są puszyste, ale nie puszą się, natomiast ten sam efekt osiągałam, stosując również inne odżywki w piance z serii Pantene Pro-V, które miały jeszcze dodatkowe działanie – bardziej regeneracyjne, nawilżające, bądź chroniące kolor przed blaknięciem, więc wolę raczej sięgać po którąś z nich.
Zalety:
- nie obciąża włosów – są puszyste – bez puszenia się
- wygodna i łagodna w aplikacji – dobrze się nakłada i spłukuje,
- nie plącze włosów,
- ułatwia modelowanie włosów,
- zapach – ładny, subtelny, świeży
- opakowanie – wygodne, estetyczne,
- cena – bardzo przystępna (oprócz tego Marka często jest obejmowana akcjami promocyjnymi)
Wady:
- brak wad – choć nie zauważam spektakularnego efektu dodania objętości przez ten kosmetyk; włosy po prostu wyglądają pięknie i są puszyste, choć bez puszenia się