Jak zawsze niezawodne Avene. Idealny dla wrażliwych cer, ma właściwości odmładzające, jest bogaty, a nie zapycha i nie tłuści. Krem na noc ideał!
Jakiś czas temu robiłam kosmetyczne zapasy w drogerii internetowej i kupiłam zestaw prezentowy Avene, nie dla kogoś, ale... dla siebie. :-) W zestawie i pięknym opakowaniu tubie z kokardą zapakowano właśnie ten krem na noc oraz krem pod oczy z tej samej serii w gratisie. Przeleżał u mnie dobre trzy miesiące, aż skończyłam nigdy niekończący się krem Clochee aż nadszedł czas na Avene Physiolift. Powiem krótko: ten krem to strzał w 10-tkę!
OPAKOWANIE
Biały kartonik ze srebrnymi napisami niczym apteczny kosmetyk. W środku twarda buteleczka, na początku byłam pewna, że szklana, ale jest wykonana z bardzo grubego, twardego plastiku, dzięki czemu nam się nie zbije w przypadku upadku. ;-) Szata graficzna kremu jest szara, zakrętka przezroczysta, a pod nią biała, matowa pompka. Pojemność 30 ml.
AVENE PHYSIOLIFT
Miałam już kilkakrotnie do czynienia z marką Avene, ale kremu do twarzy używam po raz pierwszy. Przy zakupie nie zwróciłam uwagi na skład, wzięłam go w ciemno, bo Avene ufam bezgranicznie. I tym razem się nie zawiodłam, krem zawiera wodę termalną, przeciwstarzeniową ascolifllinę, kwas hialuronowy, retinoid, wygładzający zmarszczki H.M.C. Kupiłam go właściwie przypadkowo i cieszę się, że mam okazję wypróbować kosmetyk z retinoidem. Choć nie mam jeszcze problemu ze zmarszczkami, jestem przed 30 stką, to lubię stosować kosmetyki ujędrniające i redukujące zmarszczki prewencyjnie.
KREM I DZIAŁANIE
A jaki jest krem? Bardzo gęsty, niczym balsam, czyli tak, jak opisuje go producent. Bardzo ładnie pachnie, co pozytywnie mnie zaskoczyło, bo zapach jest naprawdę przepiękny, relaksujący, aż ciężko go opisać. Krem ma pomarańczowy kolor, ale na twarzy jest w ogóle niewidoczny. Przyjemnie się go wklepuje, szybciutko się wchłania, jest bogaty, gęsty treściwy, ale nie pozostawia nieprzyjemnej warstwy. Dobrze współgra z tłustymi serami na noc, doskonale zamykając pielęgnację. Od razu po nałożeniu czuć lekki lifting, skóra jest napięta i uniesiona, uwielbiam to uczucie w kosmetykach przeciwzmarszczkowych. Krem nie jest komedogenny, nie zapycha, również nie uczula wrażliwej cery. Jestem mega zaskoczona, jak dobrze działa na moją cerę. Koi, nawilża, dzięki bogatej konsystencji odżywia i regeneruję. Nawet po krótkiej, nieprzespanej nocy, cera wygląda dobrze, na zdrową, pełną blasku, aż bije od niej zdrowiem i młodością. Efekty widać szybciutko, krem jest REWELACYJNY! <3