Maseczki klasyczne

Sisley Radiant Glow Express Mask with Red Clay Maseczka ekspresowa z czerwoną glinką

• 5 września 2016 o 22:04
    Kpina.
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Cóż.. Nie wiem czy nadejdzie ta wielka chwila, kiedy jakiś produkt marki Sisley pozytywnie mnie zaskoczy. Po raz pierwszy maseczkę zastosowałam zgodnie z opisem producenta - trzymałam ją na twarzy ok. 5 minut. By ulepszyć jej działanie brałam w tym czasie prysznic. Po upływie tego czasu, spłukałam produkt ciepłą wodą. I w tym momencie zaczęło się moje rozczarowanie - twarz wyglądała na ziemistą i zmęczoną. Moja cera była w lepszym stanie zanim ją zastosowałam. W tym punkcie naturalnie nie zauważyłam świeższego i zdrowszego wyglądu skóry (jak zapewnia producent), o gładkości również nie ma mowy. Dawałam jej szansę jeszcze kilka razy, próbowałam trzymać dłużej i krócej na twarzy - efekt niezmienny. Ta maseczka nie robi zupełnie nic. Jej cena patrząc pod kątem działania to kpina dla klientów. O wiele lepiej kupić naturalną, sproszkowaną glinkę i samemu rozrabiać ją z wodą niż postawić na maseczkę tak luksusową i tak bardzo zawyżoną cenowo, która w dodatku nie działa.
  • 12 kwietnia 2015 o 0:37
    Najlepsza jaka do tej pory mialam przyjemnosc stosowac!
    Wspaniala maseczka! Nigdy nie bylam na zadnych zabiegach w salonie kosmetycznym, ale gdybym poszla, to chcialabym, zeby efekt byl wlasnie taki jaki daje mi ta maseczka. Skóra lsni (nie od parady w nazwie jest GLOW!), jest wypoczeta i miekka. Mam wrazenie, ze jest bardzo delikatna (przynajmniej dla mojej skóry) - uzywam jej nawet pod oczy. Nic nie szczypie, nie wysusza... Skóra po nalozeniu wyglada jakbym ja mocno potraktowala rozswietlaczem w kremie - czasami sie zastanawiam jakby wygladalo jakbym uzywala jej jako bazy pod podklad, bo mam wrazenie, ze efekt bylby swietny :) Cena powala, ale Twoja skóra na twarzy jest tego warta ;)
  • 10 lutego 2015 o 15:33
    Bez zachwytu...
    Kremy, peelingi i maseczki są kwestią indywidualną. Moja cera z tłustej, trądzikowej przeszła w mieszaną, czasami nawet bardzo przesuszoną na policzkach (szczególnie w okresie jesień-zima). Zatem maseczki staram się dobierać nad wyraz ostrożnie. Maseczka ma postać niezbyt gęstego kremu o delikatnie różowym zabarwieniu. Nakładaniu towarzyszy niesamowity blask. Maseczka nie zasycha, ani też nie ściąga silnie skóry, a co za tym idzie, jest łatwa do zmycia. Jej zapach określiłabym jako ziołowy, niezwykle intensywny, bardzo przyjemny. Po zmyciu twarz jest przyjemnie gładka i miękka, delikatnie nawilżona. Pory wydają się być oczyszczone, a cera zmatowiona i rozjaśniona. Jednakże pozbawiona tego pięknego blasku. Maseczka uspokaja zaczerwienienia, nie podrażnia ani też nie przesusza. Co więcej, nie zapycha, a co za tym idzie, nie pogarsza stanu cery. Opakowanie jest poręczne i wygodne. Łatwo z niego wydobyć resztki produktu. Używam tego produktu od: kilku miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1: 60 ml
  • 14 grudnia 2014 o 11:47
    Wolę zwykłą glinkę
    Maseczka jest bardzo droga, ale nakładana cienką warstwą jest wystarczająco wydajna i efektywna. Przyjemnie pachnie, jednak trochę zbyt męcząca jest dla mnie po jakimś czasie. Nałożona grubszą warstwą wg mnie się nie sprawdza, bo piecze i podrażnia skórę. Oczyszcza skórę, rzeczywiscie rozświetla, ale wolę używać zwykłych glinek, które zwilżam wodą termalną. Efekt ten sam, oczywiście poza rozświetleniem, a sporo zostaje w portfelu. Na pewno nie kupię ponownie. Używam tego produktu od: Dłużej niż pół roku Ilość zużytych opakowań: 1
  • 19 stycznia 2013 o 23:09
    wszystko swietnie, ale - CENA
    Jedną z marek, której do tej pory nie miałam okazji testować jest Sisley. Tak więc po otrzymaniu saszetek postanowiłam wypróbować maseczkę ekspresową z czerwoną glinką. Z samego rana nałożyłam maseczkę (pół saszetki) na całą twarz. Po 5 minutkach zmyłam ją wodą termalną. Muszę przyznać, że od samego początku dałam plusik, bo maski z gliną zasuszają się w ekspresowym tempie, a z tą tak nie było. Zapach jest przyjemny i nawet mój chłopak nie śmiał się ze mnie jak to w przypadku nałożenia maseczki z zielonej glinki. Osuszyłam twarz, spojrzałam do lustra i możecie mi wierzyć lub nie, różnica była. Cera wyraźnie ujednolicona, mniejsza widoczność czerwonych plamek i zero nieprzyjemnego uczucia ściągnięcia. Niestety kiedy sprawdziłam cenę i troszkę się zawiodłam. No cóż, z tego co zdążyłam zaobserwować ta marka należy do bardzo drogich, może uda mi się znaleźć jakiś tańszy odpowiednik ;-) Ogólnie rzecz biorąc jest cudowna, ale muszę troszke poczekać aż kupię opakowanie.