Toniki i hydrolaty

Elemis Soothing Apricot Toner Łagodzący tonik morelowy

• 2 lipca 2023 o 11:50
    Ładny zapach a tak to taki zwykły tonik
    ••• Moja Cera ••• Wrażliwa, mieszana z przetłuszczającą się strefą T tj. broda, noc i czoło. Widoczne rozszerzone pory i zaczerwienienia na skórze bywają uciążliwe i w swojej pielęgnacji zmierzam do ich minimalizowania. Niedoskonałości pojawiają się sporadycznie i w żaden sposób nie są kłopotliwe. Cera jest podatna na alergie czy uczulenia, które na szczęście zdarzają się bardzo rzadko a jeśli któryś z kosmetyków nie pasuje na żuchwie staje się widoczna "kaszka". Posiadam cerę jasną. Tonizowanie twarzy jeszcze jakiś czas temu było dla mnie dość ważnym krokiem w codziennej pielęgnacji, jednak obecnie wiele się zmieniło. Tonik otrzymałam w prezencie i sprawdził się naprawdę dobrze to osobiście nie kupiłabym ponownie. Za drogo. [ZALETY] + odświeża + przygotowuje cerę do dalszej pielęgnacji + pozbawia ściągnięcia skóry np. po myciu twarzy + nie podrażnia cery, nawet wrażliwej jeśli oczywiście cera nie jest podrażniona np. od kosmetyku czy peelingu + nie wywołuje wyprysków czy kaszki + ładny zapach, który nie jest uciążliwy + duża pojemność, jednak jeśli byłaby mniejsza to i tańsza i szybciej można zużyć - jak kto lubi + atomizer - rozprowadza produkt delikatnie, nie pryskają duże krople [WADY] - podrażniona cera przy jego użyciu była podrażniona jeszcze bardziej - cena Według mnie toniki nie przyczyniają się do poprawy wyglądu cery w takim stopniu aby można było coś zauważyć. Codzienne stosowanie nie wywołało niczego niepokojącego ale też nie wywołało u mnie zachwytu. ••• Opinia na dany kosmetyk czy produkt jest w 100% szczera. Opisuje to co uważam za istotne i nie sugeruje się marką, ceną czy innymi opiniami •••
  • 3 lipca 2022 o 19:48
    Nie za taką cenę
    Tonik czy hydrolat to produkt bez którego nie wyobrażam sobie codziennej pielęgnacji. Ten tonik znalazłam w kalendarzu adwentowym. Posiadam cerę mieszaną, wrażliwą z niewielkimi problemami takie jak: rozszerzone pory, zaczerwienienia i przetłuszczająca się strefa T. Jeśli mowa o niedoskonałościach to z nimi żyje w zgodzie, ewentualnie raz na miesiąc coś wyskoczy. Tonik posiada duża pojemność i bardzo przyjemny zapach. Atomizer bardzo mi się podoba. Pryska dużą ilość produktu lecz bardzo „drobno”. Nie są to duże krople a bardziej delikatniejsze dzięki czemu tonik rozpylany jest po całej twarzy. Nie wierze, że tonik czy hydrolat może poprawić stan naszej cery, odmłodzić czy co tam jeszcze. Odświeżenie i przygotowanie na dalszą pielęgnacje to w końcu chyba nic trudnego. Tonik używam codziennie rano i wieczorem. Nie zauważyłam niczego niepokojącego, jedynie kiedy moja cerę została podrażniona przez płyn micelarny tonik nie ukoił jej a sprawił, że była podrażniona bardziej. Szkoda. Ogolnie to fajnie odświeża i przygotowuje na dalszą pielęgnacje. W ciągu dnia można również odświeżyć się a jego zapach sprawia, że chętnie po niego sięgam. Cena według mnie jest nieco wygórowana i osobiście go nie kupie.
    Zalety:
    • przyjemny zapach
    • odświeża
    • przygotowuje na dalszą pielęgnacje
    • kiedy cera jest ściągnięta po myciu twarzy, fajnie tonizuje
    • fajny atomizer, rozpyla dużą ilość produktu jednak bardzo drobne krople, taki „zraszacz”
    Wady:
    • kiedy miałam podrażnioną cerę przez inny kosmetyk nie ukoił cerę a pogłębił podrażnienie
    • cena zbyt wygórowana
    MD1709
    14 czerwca 2022 o 16:31
    Uwielbiam
    Miałam to szczęście pracować w spa w którym były produkty Elemis. Apricot toner był jednym z moich bazowych ulubieńców. W pełni spełnia swoją rolę. Wykorzystanie rozpylacza zdecydowanie oszczędza produkt i aplikacja staje się przyjemniejsza. Tonik odświeża i jest świetny do tonizacji oraz wyciszenia skóry.
    Zalety:
    • Rozpylacz, pojemność, zapach, wydajność
  • 25 kwietnia 2022 o 19:04
    Dobry tonik ale nie za 100 zł
    Duże opakowanie (200 ml) mam z kalendarza adwentowego ASOS 2021. Opakowanie toniku jest eleganckie i poręczne. Mam jednak zastrzeżenia co do atomizera - nadaje się bardziej do spryskania twarzy niż nakładania toniku na wacik, ponieważ mam wrażenie, że aby uzyskać odpowiednią ilość produktu muszę spryskiwać wacik nawet 5-6 razy. Zapach kosmetyku jest bardzo przyjemny i delikatny, przywodzi na myśl świeże morele. Nakładanie toniku na twarz wacikiem nie jest zbyt przyjemne, bo tonik wydaje się "tępy" podczas aplikacji na cerę. Po nałożeniu toniku nie czuję efektu oczyszczenia lub nawilżenia, ale zdecydowanie czuję, że jest to delikatny produkt i na pewno nie szkodzi mojej cerze, a właśnie tego oczekuję od toniku - normalizacji pH i delikatnego działania, więc pod tym względem kosmetyk nie zawiódł mnie. Uważam jednak, że nie jest absolutnie wart swojej ceny (ok.100 zł), bo kosmetyk ten niczym się nie wyróżnia spośród innych toników.
    Brook
    2 stycznia 2021 o 17:18
    bez szału
    Tonik jest przyjemny w stosowaniu, delikatnie pachnie morelami, łagodny dla skóry fajnie ją tonizuje, jednak nie nawilża w żaden sposób , a nawet lekko czuje jakby mi ją wysuszał. Stosuję go najczęściej tak że atomizer odkręcam i wylewam na wacik zawartość, jednak atomizer z pewnością może się przydać osobom które lubią w lecie się spryskać i odświeżyć skórę.
    Wady:
    • cena do jakości za wysoka.