Peelingi do ciała

Vianek Seria Zielona, Energetyzująco - detoksykujący peeling do ciała

• 4 marca 2025 o 3:45
    Peeling wspomagający
    Na pewno trzeba zaznaczyć, że zostawia tłustą warstwę, więc finalnie trzeba po nim posprzątać. Ale ten zapach zdecydowanie mnie kupił. Używałam mniejszej pojemności. Konkretnie na zmęczone stopy i na suche dłonie. Zdarzyło mi się również wspomóc się nim w strefie T na twarzy. Traktowałam ten produkt jak masaż z efektem pielęgnacyjnym. Dlatego mi przypadł do gustu. Jako peeling nie jest ostry, uczucie wygładzenia pozostaje po nim raczej przez zmiękczenie. Szkoda, że nie ma mniejszych pojemności normalnie w sprzedaży.
  • 2 marca 2025 o 21:08
    Bardzo tłusty i gruby
    W swoje pielęgnacji ciała zawsze stosuje wszelkiego rodzaju peelingi do ciała Abu złuszczać martwy naskórek a przy okazji ujedrnieniac ciała. Marke vianek bardzo lubię ponieważ mają naturalne składy i moja skóra nigdy nie miała po nich żadnych alergii. Peeling ten posiada ziołowy zapach, ma bardzo grube grudki złuszczające i jest mega tłusty. Jeśli ktoś lubi produkty które zostawiają tłustą skórę a przy okazji mocno peelingu ja to z pewnością peeling ten przypadnie im do gustu. Jak dla mnie jest to dobry produkt ale trzeba stosować go z umiarem aby nie podrażnić skóry i nakładać go w mniejszej ilości.
  • 1 października 2022 o 17:41
    Oj nie nie nie..
    Kupiłam ten peeling zachęcona promocją, jednak nie przypomina on w niczym standardowym peelingów. Jest bardzo tłusty, woskowy, bardzo natłuszcza, a jednocześnie ma bardzo mało peelingujących granulek. Czułam, że nakładam na siebie jakąś pastę która ciężko domyć (nie da się tego spłukać wodą), nawet po wytarciu ręcznikiem skóra nie potrzebuje już balsamu. Nie traktowałabym w ogóle tego jako peeling, a bardziej jakiś ciężki balsam pod prysznic. Granulek jest na tyle mało lub są na tyle delikatne, że po raz pierwszy użyłam peelingu także na dekolt. Piękny głęboki zielony kolor i dość owocowy ładny zapach to jednak nie wszystko. :( Uważam produkt za kompletny niewypał. Nie jest również wydajny.
  • 5 listopada 2021 o 13:19
    Tłusty
    Już ostatni dostępny peeling do ciała tej marki, który testuję. Kosmetyk ma gęstą konsystencję z nasionami ostropestu i kryształkami soli o zielonym kolorze. Posiada zapach, który nie należy do przyjemnych. Należy do delikatnych peelingów więc krzywdy nie idzie sobie nim zrobić. Po aplikacji skóra jest natłuszczona i czuć konkretną tłustą warstwę. Dodatkowo ciężko się go zmywa co nie ułatwia używania kosmetyku oraz brudzi wannę. W ogóle tak jakoś ciężko go zmyć nie tylko z ciała, ale i z wanny. Poza tym nie jest zbyt wydajny. Zdecydowanie polecam wersję pomarańczową, a tej lepiej nie używać. Nie polecam.
  • 13 lipca 2021 o 6:31
    mnie nie zachwycił :(
    Jako fanka firmy Vianek i peelingów wszelkiej maści zakupiłam energetyzująco-detoksukujący peeling do ciała. Niestety nie jest to kompletnie mój zapach, ani moja konsystencja. Kosmetyk jest dla mnie osobiście za delikatny w działaniu. Jednocześnie bardziej natłuszcza niż nawilża, a mnie na takim efekcie nie zależy. Bardzo brudzi wannę. Niedługo będę miała prysznic i może w takiej formie sprawdziłby się lepiej. Jak dla mnie - mało wydajny. Dość gęsty, może używałam go za dużo, ale kiepsko rozprowadza się po skórze.
    Zalety:
    • poręczne opakowanie
    Wady:
    • brak zauważalnego nawilżenia