Peelingi do ciała

Organic Shop Choco (Cocoa) & Sugar, Body Scrub Peeling do ciała `Belgijska czekolada`

• 19 listopada 2024 o 17:18
    Dobry jakościowo peeling z efektem nawilżenia
    Już samo otwarcie słoiczka Organic Shop Choco & Sugar Body Scrub to czysta przyjemność – zapach przypomina deser z gorzkiej czekolady i kakao. Aromat jest intensywny, ale nie przytłaczający, co sprawia, że każdy prysznic zamienia się w małe spa. Zapach est tak piękny że aż się chce skosztować tego peelingu ;) Jeśli chodzi o konsystencję, peeling jest idealnie zbalansowany. Cukrowe drobinki są wystarczająco gruboziarniste, by dokładnie oczyścić skórę, ale na tyle delikatne, że nie podrażniają. Już podczas aplikacji czuć, jak naturalne olejki zawarte w składzie zaczynają działać – skóra staje się miękka i lekko nawilżona. Z łatwością usuwa martwy naskórek, a masaż tym peelingiem pobudza krążenie, pozostawiając ciało jedwabiście gładkie. Ogromnym plusem jest to, że produkt ma prosty, naturalny skład – bez zbędnych chemicznych dodatków. Nie pozostawia tłustego filmu, co dla mnie jest dużą zaletą, bo skóra po nim nie wymaga dodatkowego mycia, a jednocześnie czuję, że jest odżywiona. Opakowanie jest praktyczne – prosty plastikowy słoiczek, z którego łatwo wydobyć produkt do samego końca. Dodatkowo cena jest bardzo przystępna, co przy tak dobrej jakości jest kolejnym plusem.
    • Jakość
    • Efekt nawilżenia
    • Obłędny zapach
    • Prosty skład
  • 14 maja 2022 o 11:56
    Jedne z lepszych peelingów
    Świetnie działają na skórę, zdzierają martwy naskórek i bez problemowo się spłukuje. Konsystencja trochę galaretkowa z cukrem. Zapach jest obłędny. Jedyny mały minus, że od razy się nie spłukuję z wodą z brodzika. Plus za naturalny skład. Cena jest bardzo niska około 10 zł za 250 ml.
    Surabhi
    4 kwietnia 2022 o 1:12
    Świetny peeling z efektem balsamu
    Peeling dostałam w prezencie. Wcześniej nie miałam okazji używać produktów tej marki, dlatego było to dla mnie bardzo przyjemne odkrycie. Produkt ma prosty skład, zawiera naturalne masło kakaowe, które osobiście uwielbiam (moja skóra także) oraz masło shea. Drobinki peelingujące są spore i dają wyraźny, przyjemny efekt masażu podczas stosowania. Produkt nakłada się i rozprowadza bardzo przyjemnie, podczas masażu nabiera lekko kremowej konsystencji. Sam peeling poza złuszczaniem, pozostawia na skórze przyjemny efekt jak po użyciu olejku lub olejkowego balsamu. Przy mojej suchej skórze jest to naprawdę zauważalny efekt - skóra jest miękka, gładka i jakby pokremowana, co wspaniale łączy się z dalszą pielęgnacją i wzmacnia uczucie nawilżenia. Dodatkowym plusem jest obłędny zapach, który nie tylko relaksuje podczas używania peelingu, ale też o dziwo całkiem długo utrzymuje się na skórze. Peeling ma czekoladowy kolor, jest bardzo gęsty - przypomina gładką pastę cukrową. Obłędnie pachnie i jest niesamowicie wydajny! Maleńka ilość peelingu wystarcza na całe ciało, to chyba najbardziej wydajny peeling jaki stosowałam. Polecam! Wspaniały produkt, z prostym składem, pięknym zapachem i niesamowitym efektem balsamu. Na pewno kupię ponownie i chętnie poznam inne produkty tej marki.
    Zalety:
    • Obłędny zapach
    • Niesamowicie wydajny
    • Prosty, naturalny skład
    • Pozostawia na skórze efekt jak po użyciu balsamu
    • Nawilża i wygładza
    Wady:
    • Opakowanie wykonane jest z bardzo cienkiego plastiku, który strasznie się wygina
  • 29 października 2021 o 17:12
    Czekoladowy peeling o świetnym działaniu oczyszczającym, zmiękczającym i wygładzającym.
    Peelingi do ciała bardzo lubię i z niezwykłą chęcią stosuję. Raczej należę do tej kategorii osób, przynajmniej w tym wypadku, które wolą za każdym razem kupić i przetestować coś nowego, coś dotychczas nieodkrytego i nieznanego, niż cały czas bawić się tym samym i wnikać w odkryte już schematy i działania. Co prawda peelingi od marki Organic Shop nie są dla mnie żadną nowością, stosowałam ich już kilka, ale za każdym razem decyduję się na inną wersję zapachową i muszę przyznać, że jestem naprawdę bardzo pozytywnie zaskoczona i zadowolona z tego, jakiej jakości są to produkty, zwłaszcza robiąc porównanie do ceny. Tym razem padło na wersję o zapachu belgijskiej czekolady. Co prawda na co dzień zdecydowanie bardziej preferuje wszelkie wersje owocowe, ale jakaś odmiana raz na jakiś czas nie powinna zaszkodzić. Peeling ten zamknięty jest w słoiczku tradycyjnym dla tego producenta i nie będę oryginalna, ale znowu zmuszona jestem trochę ponarzekać na to opakowanie. Ten plastik, z którego wykonano słoiczek jest bardzo słabej jakości łatwo się zagina, a nawet łamie i szybko pęka, nie trzeba do tego użyć jakiegoś wielkiego wysiłku. Na wieczku znajdziemy etykietkę z logiem producenta, nazwą kosmetyku i jego podstawowymi właściwościami, zaś denko jest przeźroczyste i dokładnie widać prze nie kosmetyk. Produkt zawiera w sobie masło shea oraz masło z kakaowca. Składniki te posiadają silne właściwości natłuszczające, regenerujące, nawilżające oraz odżywcze. Są bardzo ciekawymi przy pielęgnacji ciała i sprawiają, że peeling przestaje być tylko zwykłym zdzierkiem, a jeszcze przy okazji działa delikatnie jako balsam. Za właściwości peelingujące odpowiadają tutaj drobinki cukru trzcinowego, które wygładzają i oczyszczają nasze ciało. Kosmetyk ten ma bardzo gęstą i zbitą konsystencje i mnie osobiście przywodził na myśl zważone ciasto. Być może wynikało to dodatkowo z tego delikatnie czekoladowego zapachu, który z początku raczej mi się nie podobał, ale po czasie byłam w stanie śmiało przyznać, że go polubiłam. Drobinki peelingujące są bardzo grube i zdecydowanie czuć ich właściwości zdzierające naskórek. Skóra pozostaje miękka, odświeżona oraz wygładzona. Produkt dobrze ją oczyszcza, jednocześnie nie tworzy jakiegoś przesadnego uczucia ściągnięcia czy nie rani ciała. Przy tym wszystkim jest to kosmetyk o subtelny, ale wyczuwalnym działaniu nawilżającym oraz świetnym działaniu zmiękczającym i wygładzającym, pod tym względem peeling ten to coś wspaniałego. Moim zdaniem kosmetyk ten jest świetną alternatywą oraz kolejną fajną propozycją od marki Organic Shop. Ciekawa odskocznia od owocowych czy kwiatowych produktów pielęgnacyjnych. Serdecznie polecam, warto wypróbować.
    • Drobinki peelingujące
    • Działanie oczyszczające
    • Wygładza
    • Zmiękcza
    • Delikatnie nawilża
    Wady:
    • Jakość opakowania
  • 10 września 2021 o 20:18
    Fajny produkt
    Kupiłam ten peeling w Lidlu za dość niską cenę (do 10 zł. za 250 ml). Ma dobry skład oraz dobrą konsystencję. Lekko rozprowadza się po skórze. Ma dość grube kryształki cukru. Skóra po umyciu zostaje gładka, nawilżona, ale nie tłusta.  Jedynie ma dziwny zapach, nie podobny do czekolady.
    • działanie
    • po umyciu nie zostaje tłustej warstwy
    • nie sprzedaje się w Rossmannie, Hebe