Balsamy do ust

Nivea Care & Colour, Ochronna pomadka do ust `Nude`

• 21 maja 2024 o 19:32
    Nie satysfakcjonujący
    Produkt ma dziwny kolor, niestety nie przypadł mi do gustu, przez co produktu nie wykorzystałam. Nawilżenie było średnie, nie byłam w pełni zadwolona.
  • 14 stycznia 2022 o 20:45
    meh
    Lubię kończyc kosmetyki, natomiast z tym produktem miałam pewien problem ponieważ nie jest jakiś specjalnie odżywczy oraz ten odcień nude nie wygląda dobrze solo na ustach. Nie sprawdził się jako pomadka ochronna ani jako lekka szminka. Stwierdziłam, że może sprawdzi się z konturówką i tak starałam się ten produkt zużyć, ale gdybym miała kupić teraz to nie zdecydowałabym się na ten produkt.
    Wady:
    • nieładny odcień nude
    • nie nawilża zadowalająco
    Elednor
    18 grudnia 2020 o 15:53
    Tylko dla osób z wypielęgnowanymi ustami
    Swoją sztukę w kolorze nude jakoś rok temu dorwałam w Netto. Zabijcie mnie, ale nie pamiętam po ile była… Chyba coś koło 7-8zł. Tak sobie myślę takiej jeszcze nie miałam… Produkt wielozadaniowy, bo i ochrona ust i nadaje kolor. No to wylądowała w koszyku. Jak się okazało zakup tak nietrafiony, że gorzej być nie mogło. Takiego bubla niestety jeszcze świat nie widział. Bardzo lubię markę Nivea, a ich pomadki wcale nie są takie złe, ale ta konkretna pomadka to mały koszmar. Żeby używać tych pomadek usta trzeba mieć bardzo zadbane, bez najmniejszej suchej skórki. A do tego aby uzyskać jakikolwiek kolor trzeba się całkiem mocno namęczyć i wręcz naładować tonę produktu na usta. Opakowanie i produkt: Pomadka zamknięta w klasycznym opakowaniu w sztyfcie, o lekko skośnym kształcie jaki mają wszystkie inne pomadki tej marki. Opakowanie koloru białego opalizujące na perłowo, z logiem marki i nazwą koloru. Jest całkiem solidne, nigdy nie otworzyło mi się samoistnie. Sztyft jest dwukolorowy: w środku biały, a na zewnątrz kolorowy. W moim przypadku był to kolor łososiowy. Produkt w moim odczuciu bezzapachowy, o delikatnym, chemicznym posmaku, jak większości pomadek ochronnych. Nadaje ustom dziwny kolor, jeśli w ogóle można powiedzieć że daje jakikolwiek kolor. Aplikacja i działanie: Pomadka aplikuje się bez większego problemu. Miała nadawać kolor, jednak właściwie jest ona półtransparentna, a kolor zbiera się tylko w każdym załamaniu ust. Bardzo mocno podkreśla suche skórki. Całość wygląda fatalnie i bardzo nieestetycznie. Pomadka może i by nadawała efekt nawilżenie, gdyby w mgnieniu oka nie znikała z ust. Tak naprawdę nie wiem czy w ogóle można powiedzieć, że daje ona jakikolwiek efekt nawilżający czy ochronny. Nie uczula i nie podrażnia. Niestety, nie regeneruje i nie poprawia kondycji naszych ust, tym bardziej jeśli ktoś ma duży problem. Ogólnie powiedziałabym raczej, że wypada bardzo słabo. Gorszego bubla to ja nie miałam. Dostępność i cena: Pomadki te aktualnie są raczej trudno dostępne stacjonarnie. Od czasu do czasu trafiają do sklepów wielkopowierzchniowych typu Netto czy Tesco. Nigdzie więcej stacjonarnie ich nie widziałam. Z dostępnością internetową wcale nie jest lepiej. Znajdziemy ją raptem w kilku sklepach. Z tego co wiem, kiedyś – czyli z jakieś 6 lat temu – można je było kupić w Rossmannie za 9,99zł. Jeśli mam być szczera, to wcale się nie dziwie, że są tak słabo dostępne, bo pewnie mało kto kusił się na ich ponowny zakup.
    Zalety:
    • solidne opakowanie
    • łatwość aplikacji
    • nie uczula i nie podrażnia
    Wady:
    • kolor zbiera się w załamaniu ust
    • podkreśla suche skórki
    • wygląda nieestetycznie
    • szybko znika z ust
    • nie regeneruje
    • nie poprawia kondycji ust
    • bardzo krótkotrwały efekt
    • znikome nawilżenie ust
    • trudno dostępna
  • 12 grudnia 2020 o 19:50
    Wysuszający kolor
    Pomadkę kupiłam z myślą o codziennym noszeniu do delikatnego makijażu. W końcu nie ma nic lepszego niż piękne, wypielęgnowane usta w kolorze nude (no może ewentualnie w kolorze czerwonym). Już od samego początku niestety się nie polubiliśmy. Dziwnie pachnie - dosyć sztucznie i odpychająco. Kolor jest ok - oczywiście kolorów nude jest wiele, a to tylko jeden z nich ale wydaje się twarzowy, brzoskwinia z nutką różu. Niestety pomadka wysusza usta, i podkreśla wszystkie suche skórki, a usta wyglądają bardzo nieestetycznie. Strach pokazać się w niej gdziekolwiek. Naprawdę nie da się jej używać, a szkoda :( . Daję 2 gwiazdki za kolor i chęci, ale działanie jest na nie !
    Zalety:
    • Kolor
    • Wysusza usta
    • Podkreśla suche skórki
  • 18 maja 2020 o 15:22
    Spodziewałam się czegoś lepszego
    Kilkanaście lat temu namiętnie używałam pomadek Nivea. Jakiś czas temu na zakupach natknęłam się na tę pomadkę, a że zaintrygował mnie odcień "Nude" skusiłam się na nią. Liczyłam na ładnego nawilżającego dzienniaczka, który nada moim ustom kolor (moje usta naturalnie są dość jasne, więc nie potrzebują mega krycia). No i niestety się przeliczyłam. Po otwarciu kolor wydaje się dość intensywny, jednak na ustach nie widać go wcale (swatch na ręce prezentuje się obiecująco, jednak nic z tego). Pomadka niestety nie nawilża moich ust, przy suchych skórkach jej dziwna formuła jeszcze to podkreśla. Zużywam pomału, ale głownie po domu, używając co 30 min jako zwykłego "mazidła" do ust.
    Zalety:
    Wady:
    • liczyłam na mocniejszą nutę kolorystyczną
    • nie nawilża długotrwale
    • przy bardzo suchych ustach formuła może podkreślić mankamenty

Zobacz także inne Balsamy do ust