Mydła

Isana Milde Seife Blütenfest mit Ying-ylang Extrakt Delikatne mydło w płynie 'Święto kwiatów'

• 8 października 2022 o 10:42
    Lubię mydła tej marki
    Mydło Święto Kwiatów świetnie sprawdziło się w mojej łazience. Wszyscy domownicy je pokochali. Pięknie pachnie i ma super konsystencję, delikatnie się pieni, a skóra po nim jest gładka i pachnąca. Ogólnie mydła Isana są w bardzo przystępnej cenie i dostępne w każdym Rossmannie, bardzo polecam, Święto Kwiatów to jedno z moich ulubionych wariantów zapachowych.
  • 8 października 2022 o 10:38
    Nic szczególnego, inne mydła Isany mają więcej do zaoferowania
    Mydło zakupiłam w drogerii sieciowej. Dostępne jest w dwóch wersjach: pojemnik z pompką albo worek z zapasem. Jako że ja używam w łazience własnego, ozdobnego pojemnika na mydło, to kupiłam to mydło w opcji "worka" z zapasem. Opakowanie z zapasem wyposażone jest w wygodną nakrętkę z otworem o małej średnicy, dzięki czemu przelewanie mydła do pojemnika jest bezproblemowe i bardzo wygodne, nie ryzykujemy przypadkowego rozlewania produktu. Mydło pieni się średnio. Aby uzyskać pożądany efekt muszę nacisnąć pompkę dozownika dwukrotnie, co nie jest najlepszym wynikiem, bo znacząco obniża wydajność. Konsystencja jest moim zdaniem idealna, nie jest wodniste, ani zbyt płynne. Taki akuratny przezroczysty płynny żel. Producent określił kompozycję zapachową jako "święto kwiatów", jednocześnie w opisie na etykiecie pisząc o owocowym zapachu (?). Zapach jest mało intensywny, wyczuwałam go podczas mycia rąk tylko przy kilku pierwszych użyciach. Potem już w ogóle. Jak dla mnie są to mankamenty tego mydła, bo lubię mydła dobrze się pieniące i intensywnie pachnące. Dodatkowo, w zapachu wyczułam delikatną nutę taniej kostki toaletowej, co w mojej opinii dyskwalifikuje ten produkt. Według deklaracji producenta mydło chroni moją skórę i pielęgnuje ją podczas mycia rąk, a zawarty w mydle kompleks pielęgnacyjny nadaje skórze rąk delikatność i elastyczność. A jak jest na prawdę? Czy nie wysusza? Oczywiście, że wysusza. Tyle, że nie mydło samo w sobie, a woda. I nie ma takiej opcji żeby mydło zniwelowało właściwości wysuszające wody. Skóra dłoni po umyciu rąk jest przesuszona dokładnie tak samo, jak przy każdym innym mydle. I dokładnie tak samo wymaga aplikacji kremu do rąk. No ale nie oszukujmy się, cudów w tym zakresie nie oczekiwałam i takie deklaracje traktuję z dużym przymrużeniem oka. Niewątpliwym plusem tego mydła jest przystępna cena. Jednak ja akurat tego mydła od Isany więcej nie kupię. Mam wrażenie, że jest jedną z mniej udanych propozycji z gamy mydeł Isana.
    Zalety:
    • wygodne opakowanie z zapasem
    • niska cena
    Wady:
    • słaby zapach
    • zbyt mało się pieni jak na moje oczekiwania
  • 14 czerwca 2022 o 18:56
    dla mnie pachnie jasminem
    Na opakowaniu - zapach kwiatowy. Na cenówce w sklepie - róża (?) Dla mnie - jaśmin! Nie było mojego ulubionego Exotic Mango, więc wzięłam to. Niestety zapach nie do końca mi pasuje - jest ok, ale to nie to. A działanie? Jak mydła Isana - dobrze się pienią, dobrze myją, są tanie,
  • 8 czerwca 2022 o 21:09
    wcale nie taki przyjazny dla skóry, wysusza i...nie myje
    Jedna gwiazdka za obiecanki-cacanki. Głównie za to, że nie radzi sobie z tłustym brudem np. gdy mam ręcę upaćkane fluidem albo olejem, to muszę umyć ręcę dwa lub trzy razy. Tu trzeba przyznać, że wydajne jest, jakoś nie mogę go wykończyć. Ale używanie tego mydła to żadna przyjemność. Pompka zacina się tak, że przy dozowaniu umywalka mi podskakuje. I niemiłosiernie wysusza mi skórę dłoni, biada mi, jeśli zapomnę o kremie do rąk. Zapach intensywny, wyjątkowo mi nie przeszkadza, ale to ten z dusznych, który nie każdemu przypadnie do gustu. Gdybym miała umyć całe ciało tym mydłem, to...nie, nie zaryzykowałabym, są lepsze mydła w podobnej cenie.
    Zalety:
    • wydajny
    • niska cena
    • formuła bez mikroplastiku
    Wady:
    • bardzo wysusza skórę
    • nie radzi sobie z tłustym brudem
    • zacinająca się pompka
  • 1 marca 2022 o 9:52
    Przyjemnie kwiatowo pachnie i nie podrażnia
    Mydło kupiłam podczas jednej z wizyt w moim Rossmannie. Lubię próbowac nowości jeżeli chodzi o pielęgnację i higienę ciała. Kwiatowy zapach okazał się bardzo przyjemny. Miło się używa tego mydełka na co dzień. Skład nie jest jakiś super, ale mydło nie wyszusza i nie podrażnia. Cena nie jest wysoka, a jest wydajne, uważam więc że to bardzo fajna propozycja. Konsystencja nawet gęsta. taka żelowa, dobrze się pieni. Ja jestem zadowolona i z czystym sercem mogę zostawić piąteczkę. Bardzo chętnie wypróbuję też innych wariantów.
    Zalety:
    • tanie
    • ładny zapach
    • nie podrażnia
    Wady:
    • może skład