WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM
Żele pod prysznic

Nivea Clay Fresh, Deep Cleansing Shower Ginger & Basil Żel pod prysznic z glinką `Imbr i bazylia`

• 4 grudnia 2023 o 23:38
    TAKI SOBIE
    Żel ma wygodne i poręczne opakowanie o pojemności 250 ml. Ma kremową, gęstą konsystencję. Zapach świeży i ziołowy, jak dla mnie przyjemny. Czuć w nim bazylię i imbir. Żel ładnie się rozprowadza, dobrze pieni oraz łatwo spłukuje, Jest też wydajny. Odpowiednio oczyszcza skórę, a przy tym odświeża i wygładza, Minusem jego jest to, iż nic a nic nie nawilża skóry, a wręcz ją wysusza i daje uczucie ściągnięcia. Nie podrażnił mnie. Także na pewno nie zachęca do sięgnięcia po kolejne opakowanie.
    Zalety:
    • ładny ziołowy zapach
    • dobrze oczyszcza skórę
    • kremowa konsystencja
    • jest wydajny
    • łatwo się rozprowadza
    • bez trudu spłukuje
    Wady:
    • daje uczucie ściągnięcia skóry
    • dość mocno wysusza
  • 4 lipca 2021 o 22:30
    Zapach zaskoczył mnie.. na plus
    Uwielbiam produkty, które zawierają w swoim składzie glinkę. Dlatego też, gdy ujrzałam na półce w sklepie ten żel, stwierdziłam, że muszę wypróbować. Nawet nie spojrzałam, jakim zapach ma mieć pochwycony produkt. Jestem po pierwszych kilku użyciach i jestem zachwycona. Zapach cudowny, świeży - nie wiem tylko czy to aby zapach imbiru i bazylii. Bardziej wyczuwam w nim cytrusy. Konsystencja idealna, kremowa z kolorem przywodzącym na myśl zieloną glinkę. Świetnie się rozprowadza na skórze, oczyszcza. Na pewno sięgnę po inne produkty z tej serii. A ten na pewno jeszcze zakupię ponownie.
    Zalety:
    • Zapach (!)
    • oczyszczająca glinka
    Wady:
    • bardzo mały minus - opakowanie (trochę trudno operować nim pod prysznicem)
  • 15 stycznia 2021 o 20:40
    Nivea, Clay Fresh, Deep Cleansing Shower Ginger & Basil
    Przyznam że przy zakupie nie otwierałam butelki, bo zapachy imbiru i bazylii są mi znane, nie miałam czasu czytać składników. Po za tym jest to moja zaufana marka, więc pominęłam szczegóły. Dla wyjaśnienia dla osób, które zakupy robią przez Internet wyjaśnię, że zapach nic nie ma wspólnego z imbirem może trochę z bazylią. Zgodnie z listą składników występuje tu limonen i on odpowiada za ten zapach limonki. Polecam osobom lubiącym cytrusowe zapachy z dodatkiem ziół w połączeniu z żelem peelingującym.
    Zalety:
    • zapach limonki + bazylia
    • żel peelingujący
    • glinka oczyszczająca
    • gęsta konsystencja w kolorze pastelowej zieleni
    • do codziennej pielęgnacji
    W strefie wolnocłowej
    agaska9
    17 września 2020 o 9:41
    Coś innego...
    Pierwsze co należy powiedzieć o tym żelu, to jego zapach - niestandardowy. Bardziej podoba się mojemu mężczyźnie niż mi, choć nie jest zły. Na szczęście nie pozostaje na skórze :) Czuję, że mocno oczyszcza skórę, a to pewnie przez dodatek glinki. Słabo nawilża skórę, przez co muszę używać balsamów po kąpieli. Jest wydajny, to na pewno. Nie pasuje mi opakowanie, jest trochę nieporęczne. Sprawdzę na pewno całą serię!
    • wysuszanie skóry
  • 15 lipca 2020 o 12:49
    Ciekawy, ale nie wyjątkowy
    Zapach jest bardzo specyficzny, mocny, bardzo ziołowy, czuć lekko algi, powiedziała bym, że bardziej męski niż damski. Żel jest dość gęsty, ma ładny, zielony kolor, dobrze się rozprowadza. Jest to z pewnością inny typ żelu, ale do tego glinka w żelach już nas przyzwyczaiła. Skóra po umyciu jest oczyszczona, świeża i nawilżona. Czy wróce? nie wiem bo zapach chyba nie dla mnie

Zobacz także inne Żele pod prysznic