WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM

Laboratorium Kosmetyczne AVA Warzywny Ogród, Maseczka karotenowa

• 3 lutego 2019 o 22:18
    Średnia
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Lubię produkty marki Ava, dlatego sięgnęłam tez po tę maseczkę. Jeśli chodzi o działanie, to jest to produkt mocno przeciętny. Rzeczywiście dale lekkie uczucie wygładzenia, nawilżenia i odżywienia skóry, ale w mniejszym stopniu niż moje ulubione maseczki. Nie jest to w żadnym stopniu zachwycający efekt, raczej przeciętny. Plus za to, że nie podrażnia wrażliwej cery. Zapach nie jest intensywny, ale mi nie odpowiada. Raczej nie wrócę do tego produktu - w tej cenie można znaleźć o wiele skuteczniejsze maseczki.
  • 3 maja 2018 o 9:59
    Lubię Avę
    No cóż, maseczka jak maseczka. Rzeczywiście nawilża, daje uczucie wygładzenia i odżywienia, ale bez jakiegoś specjalnego efektu. Takie smarowidełko dla poprawy nastroju i poczucie, że się od czasu do czasu zaserwuje skórze coś innego niż krem. Dodam, że mam cerę dojrzałą i suchą. Ale ja lubię Avę i z sentymentu dodaję gwiazdkę.
  • 5 lutego 2018 o 18:41
    Średnia
    twarzy i szyi przeznaczona dla każdej cery między innymi suchej i wrażliwej.Maseczka wygładza, nawilża i odżywia skórę. Zwiększa jej jędrność, napięcie i elastyczność. Poprawia koloryt skóry. Średnio polecam
  • 25 marca 2017 o 22:00
    Lubię jej odżywcze działanie
    Mam mieszaną cerę, a dysproporcje między strefą T a policzkami pogłębiają się z wiekiem - przynajmniej takie mam wrażenie, bo chociaż nie mam trądziku, to strefa T jest bardzo tłusta i strasznie błyszczy. Z tego względu maseczki Ava używam w ten sposób, że strefa T dostaje znacznie cieńsza warstwę i nie pozostawiam jej do wchłonięcia, ale ścieram płatkiem z wodą. Działanie: Maska odżywcza, porządnie nawilża i natłuszcza cerę. Moja skóra jest po jej użyciu mięciutka i gładka i czuje stuprocentowy komfort. Szczególnie dobrze mają się po jej użyciu policzki i okolica pod oczami - otulenie i zero typowego dla nich ściągnięcia lub szczypania. Taki efekt komfortu i otulenia trwa przez całą noc (bo używam na noc), aż umyję twarz mydłem lub żelem. Oczywiście strefa T bez zmycia maseczki w ten sposób, a po starciu płatkiem bardzo świeci, ale nie zauważyłam więcej konsekwencji - nie zapchała mi porów. Ładnie łagodzi podrażnienia. Co do kolorytu - osobom z jasną cerą nie polecam zostawiać na noc (podkoloryzuje mocno), ale jeśli jest średnio ciemna, to bez obaw, maska nie barwi aż tak jak starta marchewka;) Na plus: -idealna, kiedy chce się komfortu dla suchej cery i otulenia kosmetykiem -dobrze nawilża i natłuszcza -kolor, który nadaje, o ile nie jest się osobą bladolicą, nie jest brzydki -ma delikatny, przyjemny zapach -ma dobrą wydajność Na minus: -strefa T bardzo po niej błyszczy Produkt ogólnie udany, do tego polski. Może nie ścina z nóg, ale na pewno sucha skóra poczuje się po tej maseczce dobrze.
  • 11 listopada 2016 o 8:00
    Wypryski i pomarańczowa cera...
    Kiedyś podczas zakupów w mojej ulubionej aptece DOZ przyuważyłam saszetki tej maseczki na promocji. Rozjaśnienie, poprawa kolorytu cery - biorę w ciemno! Jeszcze nigdy nie używałam karotkowych kosmetyków, więc uznałam, że może najwyższy czas będzie do tego, by przekonać się do fenomenalnego działania marchewki na moją cerę. Nie jestem fanką maseczek, które same mają się wchłaniać. Wolę te standardowe, które zmywamy po kilkunastu minutach lub maseczki w płachcie. Nałożyłam jednak ten produkt na cerę, trochę zawiódł mnie fakt, że <b>nijak to pachnie marchewką</b>, a po cichu na to liczyłam, ale nie jest to wada kosmetyku, ot moja fanaberia. Minęło kilkanaście minut, całość się nie wchłonęła więc usunęłam pozostałości maseczki wacikiem. Patrzę w lustro. Nie dziwię się, że producent zapewnia, że jego kosmetyk wyrównuje koloryt. <b>Moja blada cera z zaczerwienieniami stała się pomarańczową cerą z zażółcieniami.</b> Koszmar! Natychmiast zmyłam to wodą, ale żeby zeszło całkowicie musiałam mocniej trzeć skórę przez co momentalnie ją podrażniłam i<b> zaczerwieniła się jeszcze bardziej</b>. Zerowe nawilżenie i wzmocnienie podrażnienie to jednak nic. Już po kilku godzinach zobaczyłam kilka nowych <b>podskórnych wyprysków</b>. Wiem, że to ta maska, bo nie użyłam po jej zastosowaniu niczego innego, a kosmetyki z poprzedniego dnia były już u mnie od co najmniej miesiąca. Co więcej, pryszcze wyskoczyły mi w takich miejscach jak brew i strefa pod brwią, gdzie ta maska była umieszczona, a normalnie raczej zbyt mocno w te okolice kremu nie wklepuje. Jestem bardzo zawiedziona i zła. Wiem, że są kosmetyki, które mogą nie spełniać moich oczekiwań - okej. Ale jeżeli jakiś produkt dodatkowo wyrządza mi krzywdę, wtedy rosną mi rogi z wściekłości. Absolutnie nie polecam.