Olejki do włosów

Nacomi Olej z nasion bawełny

Nasi użytkownicy zostawili 39 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 29 listopada 2023 o 22:06
    Fajny olej na włosy i do ciała dla lubiących oleje.
    Bardziej na włosy. Do ciała nie przepadam, używałam mniej. Zalety: – do włosów dobry, są gładkie, miękkie – natłuszczenie dla mnie ok – opakowanie Wady: – miałam słoiczek z nakrętką niewygodny, pipeta lepiej – nie do twarzy – rafinowany
  • 24 marca 2022 o 14:55
    Olej z nasion bawełny od marki Nacomi nie będzie obowiązkowym elementem pielęgnacji ani ciała, ani twarzy, ani włosów, ale zdecydowanie nie jest on zły. Daje bardzo dobre efekty, po prostu nie spełnia do końca moich oczekiwań.
    Wszelkiego rodzaju oleje już od kilka lat stanowią nieodłączny element mojej codziennej pielęgnacji ciała, włosów oraz twarzy. Bardzo lubię je wplatać praktycznie wszędzie, gdzie się tylko da i wyciągać z nich jak najwięcej. Co prawda najwięcej kosmetyków z tej kategorii schodzi u mnie do zabiegu olejowania fryzury, z racji tego, że jestem włosomaniaczką i wykonuję ten zabieg u siebie regularnie, raz w tygodniu, a że czuprynkę mam długą i gęstą to trochę tego oleju schodzi. Propozycję od marki Nacomi kupiłam głównie dlatego, że słyszałam, że nadaje się do tego świetnie i dużo lepiej niż inne, wybierane na oślep oleje. Bardzo lubię tę markę i jej kosmetyki, dlatego nigdy nie mam oporów, żeby coś od nich przetestować. Produkt dostępny jest w kilku rozmiarach opakowania, ja wybrałam dla siebie ten o pojemności 30 ml, czyli taki średni, nie za duży, ale wystarczający, żeby dokładnie przetestować kosmetyk pod kątem swoich oczekiwań. Wykonane zostało z ciemnego, częściowo transparentnego szkła, jak na olejek naturalny przystało. Dodatkowo umieszczono tu bardzo ładną etykietkę w odcieniach intensywnej, ale i przygaszonej, wpadającej w szarość niebieskości, a także z takimi informacjami o produkcie jak logo producenta, nazwa olejku i jego podstawowe właściwości. Kosmetyk ten łatwo idzie dostać w wersji z aplikatorem w formie pipetki, jednak ja całkowicie przypadkowo zamówiłam go w wersji bez niczego, jako zwyczajną, odkręcaną buteleczkę. Produkt ma żółtawy - brązowawą, jasną barwę i typowo olejkową konsystencję, także tutaj obyło się bez zaskoczeń. Dodatkowo nie ma żadnego zapachu, ja przynajmniej niczego nie czuję. Produkt stosowałam, jak już wspomniałam wyżej, głównie do olejowania włosów na podkład wykonany z żelu aloesowego. Jak dla mnie w tej metodzie sprawdza się dobrze, nawilża i wygładza czuprynę, nieco zwiększa jej sypkość czy ułatwia rozczesywanie, ale brakuje tutaj takiego niesamowitego efektu wow, jakiego oczekuje po olejowaniu. Mam włosy o średniej porowatości, olej z nasion bawełny co prawda jest polecany najczęściej przez wysokoporowców, ale widziałam, że i niskoporowce są zadowoleni, także myślę, że jest to taki w miarę neutralny pod tym względem kosmetyk. Dodatkowo zdarzyło mi się zaaplikować kropelkę tego olejku jako domknięcie pielęgnacji skóry i tutaj także jestem zadowolona. Produkt fajnie zwiększa nawilżenie i odżywienie buzi, nie zapychając jej przy okazji. Jak dla mniej olej z nasion bawełny od marki Nacomi nie będzie obowiązkowym elementem pielęgnacji ani ciała, ani twarzy, ani włosów, ale zdecydowanie nie jest on zły. Daje bardzo dobre efekty, po prostu nie spełnia do końca moich oczekiwań. Polecam go osobom, które regularnie wykonują zabieg olejowania, natomiast u mnie bardziej sprawdza się olej z awokado. Mimo wszystko bardzo cenię ten kosmetyk, zarówno za piękne opakowanie, skład, jak i ciekawe działanie.
    Zalety:
    • Konsystencja
    • Skład
    • Brak zapachu
    • Uniwersalność
    • Nawilża
    • Odżywia
    • Regeneruje
    • Ułatwia rozczesywanie włosów
    • Nie zapycha cery
    Wady:
    Miroku
    28 listopada 2021 o 11:22
    Dla niskoporowatych włosów także :)
    Olej kupiłam z myślą o włosach. Moje są zdrowe i mało problemowe, ale...chcę je zapuścić i postanowiłam wziąć się za ich porządną pielęgnację, aby urosły długie i jednocześnie zdrowe oraz piękne :) Przez lata nie olejowałam włosów, bo nic nie przynosiło takich efektów jakbym chciała-testowałam zwykłe spożywcze oraz oliwki z Rossmanna. Teraz, gdy wybór czystych olei w drogeriach stacjonarnych jest większy, postanowiłam znowu poszukać tego jedynego. Olej z nasion bawełny moim hitem nie jest(tutaj jednak pierwsze miejsce ma migdałowy), ale przy regularnym stosowaniu widzę poprawę. Używam go dwa razy w tygodniu, jednorazowo na ok 2 godziny. Na długość(na skalpie wcieram ziołowe olejki indyjskie) i zazwyczaj na sucho, czasami na hydrolaty lub żel aloesowy-moim włosom to nie robi akurat większej różnicy, efekty są porównywalne. Olej jest dosyć lekki, zmywa się łatwo-ja oleje zmywam metodą OMO :) Przy regularnym stosowaniu włosy stały się jeszcze bardziej nawilżone oraz miękkie. Są sypkie, gładkie, do tego przyjemnie mięsiste-olej z nasion bawełny nie obciąża moich niskoporowatych włosów. Pomaga podtrzymać ich dobrą kondycję, działa pozytywnie i naprawdę odżywia. Mi w nim brakuje tylko większej, wręcz jedwabistej gładkości oraz lustrzanego blasku, który zawdzięczam olejkowi z migdałów. Oczywiście dobór oleju to kwestia indywidualna, bo na każdych włosach sprawdzi się co innego(moje na przykład nie znoszą hitowego oleju jojoba), ale ten z bawełny uważam za warty wypróbowania, zwłaszcza, że stosunek cena-jakość-wydajność* wypada naprawdę korzystnie. *mam dosyć gęste włosy do ramion i przy używaniu tego olejku 2x/tydzień 50 ml starczyło mi na prawie trzy miesiące
  • 15 listopada 2021 o 19:36
    Wysokopory go kochają
    Świetny olej do włosów wysokoporowatych. Olej stosuję na podkład z żelu aloesowego i najlepiej mi się wtedy sprawdza. Włosy są po nim miękkie błyszczące i super nawilżone. Na plus dla mnie że jest bezzapachowy.
  • 9 czerwca 2021 o 7:46
    Dobry dla wysokoporowatych wlosow
    Posiadam w swojej kolekcji kilkanaście olejkow do włosów więc mam porównanie w ich działaniu. Używam tego olejku od kilku miesięcy najpierw wypróbowałam go na same końcówki niestety nie sprawdził się mam dość kręcone i cienkie włosy, ten olejek obciążył moje włosy i posklejał końcówki, jest zbyt ciężki. Następnie używałam go do olejowanie moich włosów i tu już było lepiej włosy stały się bardziej sprężyste i miały ładny połysk dobrze się emolguje i spłukuje choć należy nie przesadzać z jego ilością bo można obciążyć włosy i będą wydawały się tłuste nawet po zmyciu produktu. Olejek nie posiada zapachu dobrze się rozprowadza,zamkniety w małej buteleczce z pipeta więc to duży plus. Testowałam lepsze olejki w tej cenie i gorsze jak dla mnie to taki średniak, może będzie lepszy dla wysokoporowatych włosów.
    Zalety:
    • Praktyczne opakowanie
    • Można uzyskać ładny połysk i sprzezystosc włosów.
    • Tani
    • Wydajny
    Wady:
    • Zbyt ciężki na koncowki
    • Należy uważać by nie przeciążyć wlosow

Zobacz także inne Olejki do włosów