Olejki do włosów

Dr. Sante Macadamia Hair, Olejek do włosów odbudowujący ochronny z olejem macadamia i keratyną

• 22 września 2021 o 13:55
    Świetny
    Bardzo dobry olejek do włosów. Ładnie pachnie. Jest super wydajny. Stosowany na mokre włosy po umyciu wcale ich nie obciążał. Idealna opcja na szybko zamiast odżywki. Włosy były ujarzmione i pełne blasku.
    syl_maj
    24 kwietnia 2020 o 20:38
    Bardzo fajny
    Mam włosy średnioporowate a tendencją do puszenia i rozdwajania się końcówek. Ten olejek w połączeniu ze świadomą pielęgnacją włosów działa naprawdę świetnie. Nakładam go na same końcówki, na wilgotne włosy i dzięki niemu są one gładkie, nie puszą się i zauważyłam mniej rozdwojonych końcówek. Skład jak dla mnie bardzo fajny - oleje, silikony, które właśnie działają tak wygładzająco i do tego dodatek hydrolizowanej keratyny. Konsystencję ma fajną, nie za gęstą, dobrze się rozprowadza po włosach. Zapach troszkę mdły ale nie męczący. Jedyne czego mogę się przyczepić to opakowanie. Nie wiem czy każde jest tak tragiczne, czy trafiłam na wadliwą sztukę, ale już po kilku użyciach zaczął przeciekać, buteleczka ciągle była tłusta, w kosmetyczce zrobił wielką plamę, a mniej więcej po zużyciu 1/3 pompka przestała całkowicie działać, wylewało się tylko spod zakrętki. Ale przelałam go do innej buteleczki i używam dalej. Działa naprawdę fajnie, jest tani więc polecam
    Zalety:
    • wygładzające działanie
    • skład
  • 4 marca 2019 o 20:30
    świetny
    Dzięki temu olejkowi bez problemu rozczesuję włosy po myciu. Wygładza włosy, nadaje im lekki połysk i zapobiega puszeniu się kocówek. Nie przetłuszcza włosów, nawet wtedy gdy trochę za dużo go wycisnę. Olejek jest wydajny, bo wystarczy go użyć w niewielkiej ilości. Zapach ma słodko-mdły, ale nie jest męczący ani drażniący. Opakowanie jest małe, poręczne i z dozownikiem, ale właśnie za pompkę odejmuję jedną gwiazdkę, bo po naciśnięciu pompki olejek leci nie tylko dozownikiem, ale też każdym możliwym miejscem i opakowanie jest ciągłe utłuszczone. Może trafiłam na wadliwy egzemplarz, a może tak już jest, ale irytuje mnie to, że muszę ciągle wycierać opakowanie i olejek się marnuje.
  • 22 czerwca 2018 o 19:17
    Bogactwo orzechów macadamia :)
    Olejek bardzo dobrze wygładza włosy , pięknie je nabłyszcza . Dzięki temu włosy wyglądają na odbudowane i zdrowe. Dodatkowo posiada keratynę i witaminy oraz kwasy omega niezbędne dla prawidłowego zdrowego wzrostu włosów. Tworzy nieodczuwalny film chroniącym je przed szkodliwym wpływem czynników. Nie ma jakiegoś szczególnego zapachu. Opakowanie jest w pięknej oprawie , przeźroczyste i zdecydowanie wygodniejsze niż beznadziejne buteleczki ,zawsze wiem ile jest jeszcze olejku.Duża pojemność 50 ml starczy na spokojnie na miesiąc. Olejek dobrze sprawdzi się na średnioporowate końcówki włosów.
    Zalety:
    • Pojemność, Opakowanie , Działanie , Wygładzenie, Odżywienie , Ochrona przed czynnikami zewnętrznymi
    Wady:
    • Silkony
    • Brak pompki
  • 13 listopada 2017 o 13:06
    Gorąco polecam
    Olejek do wlosow Dr, Sante zwrócił moja uwagę informacja na opakowaniu zero parabenow oraz olejów mineralnych co jest bardzo ważne. Co to działania olejku nie mam najmniejszych przeciwwskazań, włosy są gładsze , wyglądają na zdrowsze.Do tego wygodne opakowanie z pompka i ładny, delikatny zapach.
    Zalety:
    • Efekt po użyciu, zapach, opakowanie