Olejki do włosów

Bioelixire Olejek z czarnuszki (stara wersja)

Stara wersja produktu

Bioelixire Olejek z czarnuszki
Bioelixire Olejek z Czarnuszki 20 ml
hairstore.pl
Bioelixire Black Seed Oil 20 ml Regenerujący olejek z czarnuszki
Bodyland.pl
Bioelixire Black Seed Oil 20 ml Regenerujący olejek z czarnuszki

• 15 grudnia 2022 o 11:58
    Świetny olejek dla wysokoporowatych włosów
    Mam włosy rozjaśniane lekko falowane, zniszczone a od dłuższego czasu wypadają mi garściami a skóra głowy swędzi. Stosuje ten olejek w akcie desperacji zarówno na całą długość włosów - tu świetnie wygładza, uelastycznia, dodaje blasku i nawilża moje suche włosy. Natomiast na skórę głowy stosuje najpierw wcierkę następnie wmasowuje olej z czarnuszki. Pod tym względem nie zauważyłam zmniejszenia wypadania włosów, jednak nowe włosy które rosną są mocniejsze, gładsze i dobrze odżywione. Olejek stosuje zarówno na suche, jak i mokre włosy na podkład a potem emulguje maską. Włosy łatwo się rozczesują, nie puszą, wyglądają na zdrowe i zadbane. Olejek zamknięty jest w małej plastikowej ciemnej butelce. Dla moich włosów do ramion wystarczy kilka kropli i starcza na kilka miesięcy stosowania. Olejek dobrze dociąża włosy, są niesamowicie miękkie, ale trzeba uważać żeby nie przesadzić z ilością. Polecam też jako ochrona przed zniszczeniem dla włosów o każdej porowatości. W czarnuszce tkwi ogromny potencjał i warto z nią eksperymentować i np dodawać do maski czy odżywki by wzmocnić jej działanie. Zdecydowanie polecam każdej z Was.
    Zalety:
    • Skład
    • Konsystencja
    • Działanie
    • Dostępność
    Wady:
  • 12 grudnia 2022 o 13:43
    Produkt pomocny przy ujarzmianiu puchy na moich kręconych wysokoporowatych włosach
    Olejek z czarnuszki od Bioelixire używam od kilku miesięcy w roli serum silikonowego do zabezpieczania końcówek. Ponadto sprawdza się także przy reanimacji loków, by ograniczyć ich puszenie następnego dnia po umyciu. Kosmetyk ma w składzie sporo silikonów, więc jest pomocny w redukcji puszenia kręconych wysokoporowatych włosów (a takie właśnie mam). Używam go w rozsądnych ilościach, w związku z tym nie obciąża moich włosów. Należy jednak z nim uważać, bo stosując zbyt dużą ilość można obciążyć włosy i nadać im nieświeży wygląd. Produkt ma ciekawą konsystencję, jest to taki olejek trochę rozwodniony, ale nie lejący się. Ma ciemnobrązowy kolor i przyjemnie pachnie, jednak nie zauważyłam, żeby ten zapach pozostawał na włosach na dłużej. Produkt jest wydajny i mimo to, że buteleczka jest nieduża (20 ml) wystarcza mi swobodnie na ponad miesiąc. Przeważnie kupuję go w Rossmannie i olejek czarnuszki był tam akurat ostatnio w promocyjnej cenie, więc kupiłam kilka opakowań na zapas. Buteleczkę kupujemy opakowaną w kartonowe pudełeczko. Jak już wspomniałam, jest ona miniaturowa i wygląda uroczo. Plus niewątpliwie taki, że można ją zabrać w podróż i nie obciąży nadmiernie kosmetyczki. Buteleczka jest ciemnego koloru, pod światło jednak widać ile produktu zostało w jej wnętrzu. Polecam wszystkim posiadaczkom wysokoporowatych włosów. Olejek z czarnuszki okaże się dla nich z pewnością bardzo przydatnym produktem i pomoże ujarzmić niesforny puch. Jest łatwo dostępny i kosztuje kilka złotych, więc można go kupić nawet na próbę i kieszeń tego nie odczuje. U mnie się sprawdził i jak tylko zbliżam się do wykończenia buteleczki biegnę po kolejne opakowanie.
    Ganette
    23 listopada 2022 o 20:07
    Malutki a jaki wydajny...
    Olejek kupiłam chyba w biedronce, super mikro buteleczka z ciemnego plastiku. Zapach delikatny, przyjemny. Olejek jest meeeeega wydajny. Odrobinka wystarcza na końcówki, pierw stosowalam tylko na końcówki, kiedyś pokusilam się zastosować na noc na cale włosy, tak przeważnie stosuje olejki, nakładam na cala noc pokrywając włosy na całej długości. Efekty sa super, włosy pięknie błyszczą, lepiej się rozczesują, są nawilżone i wyglądają bardzo zdrowo. Takie maleństwo a super efekty. Nie spodziewałam się. Polecam.
    ZAnnA12
    23 listopada 2022 o 8:19
    mega
    Ostatnio wkręciłam się w pielęgnację włosów, zachęcona dobrymi opiniami kupiłam ten olejek. No i muszę przyznać, że się nie zawiodłam. Zacznę od zapachu, który dla mnie jest obłędny, opakowanie to mała buteleczka, tu jest w sumie jedyny minus bo trzeba uważać, żeby nie wylać za dużo. Stosowałam go do olejowania i tutaj już po pierwszym razie było widać różnice, włosy były zdecydowanie bardziej nawilżone i miękkie. Stosowałam również na końcówki, nie były już takie "pierzaste" i bardziej miękkie. Zdecydowanie to nie jest ostatnie opakowanie tego produktu.
  • 22 listopada 2022 o 14:06
    Serum - hit
    To jeden z produktów, który stosuje się przez lata i zawsze sprawdza się tak samo dobrze! Przypomniałam sobie o nim po recenzji Agnieszki Niedziałek i kupiłam ponownie. Agnieszka mówiła, że producent zmienia nazwę na serum, żeby nie wprowadzać konsumentów w błąd i żeby nie było pomyłek, że to olejek z czarnuszki, a tymczasem to po prostu olejek silikonowy z olejkiem z czarnuszki. Bardzo dobry ruch! Lubię transparentne marki, które słuchają konsumentów. Co do samego olejku - wszystko zostało już powiedziane. To tani i świetny produkt do zabezpieczania włosów i wygładzania. Używam go po każdym myciu, a czasem przygładzam jeszcze włosy w ciągu dnia, np. teraz, gdy elektryzują się od czapki. Dodatkowym atutem jest piękny zapach i łatwość aplikacji. Polecam! Muszę przetestować pozostałe olejki, zwłaszcza kusi mnie ten z baobabem.
    Zalety:
    • piękny zapach!!!!!!!!
    • po zmianach skład bez zarzutu, dużo składników aktywnych
    • dobra konsystencja (łatwa do nałożenia)
    • wydajność, jedno opakowanie starcza na naprawdę długo!
    • wegański
    • poręczny
    • idealny jako kosmetyk podróżny
    Wady:
    • trochę nieporęczne opakowanie, ale wobec tylu zalet - do przeżycia