Olejki do włosów

Schwarzkopf Gliss Thermo-Protect, Blow Dry Oil Olejek termoochronny

Gliss Kur Olejek Do Włosów Termoochronny 150 ml

• 3 marca 2024 o 21:02
    Wygodna forma olejku. Pięknie nabłyszcza i wygładza jednak trzeba uważać z ilością
    Produkt kupiłam jako ciekawą alternatywą dla tradycyjnych olejków, które trzeba nakładać dłońmi. Tutaj mamy duże opakowanie z aplikatorem w formie sprayu. Dzięki niemu mamy czyste dłonie, a sama aplikacja trwa zdecydowanie krócej. Jest dość rzadki, ale niech nikogo to nie zmyli bo jest dobrze skoncentrowany. Zbyt duża ilość może obciążyć włosy i będą wyglądać na tłuste. Polecam rozpylać mniej więcej od połowy włosów tak jak przy zwykłych olejkach. W moim przypadku wystarczą 3-4 psiknięcia na długich włosach co czyni go bardzo wydajnym. Mam go już kilka miesięcy i jeszcze końca nie widać. Stosuję go na wilgotne pasma przed suszeniem. Włosy zdecydowanie lepiej się rozczesują i nie plączą. Mniej elektryzują i są bardziej gładkie. Pięknie błyszczą! To chyba jego największą zaletą. Szczególnie jeśli jeszcze użyjemy prostownicy. No i ładny, lekko słodki zapach. Myślę, że rzeczywiście chroni włosy bo nie mam tyłu rozdwojonych końcówek. Są też mniej suche. Wart wypróbowanie, szczególnie dla osób które szukają wygody i nie lubią tłustych olejków.
    Zalety:
    • opakowanie z aplikatorem
    • działanie
    • pięknie nabłyszcza
    klio69
    1 stycznia 2023 o 16:55
    Intensywna moc olejku
    Olejek w sprayu zapewnia moim włosom odpowienie zabezpieczenie przed wysokimi temperaturami z suszarki np. Olejek stosuję na suche włosy, olejek odpowiednio je nawilża, ułatwiając ich odpowiednie ułożenie. Lubię intensywny zapach olejku, który unosi się w powietrzu podczas aplikacji jak i na długo po. Włosy po zastosowaniu są błyszczące i odżywione. Włosy po zastosowaniu olejku są miękkie i delikatne. Odżywka jest bardzo wydajna.
    Zalety:
    • Wydajna
    • Intensywny zapach, który urrzymuje się na długo po zastosowaniu
    • Włosy są miękkie
  • 3 listopada 2022 o 7:57
    Piękny zapach i lśniące włosy
    Olejek zakupiłam pod wpływem impulsu - był w promocji kosztował około 19 zł (cena regularna ok. 25 zł). Jestem zadowolona. Olejek ładnie pachnie, a jego delikatny zapach utrzymuje się nawet po wysuszeniu włosów. Nadaje włosom pięknego blasku. Uwaga dociąża włosy - z jednej strony zaleta = są mniej puszące, bardziej gładkie i proste, jednak może stanowić też wadę = przy dobraniu nawet odrobinę za dużej ilości lub aplikacji zbyt blisko skalpu mamy gotowy przyklap i efekt nieświeżych włosów. Po kilku aplikacjach będziecie miały już "swoją ilość". Ochrona - nie wykonywałam badań, jednak z mojej obserwacji widzę że włosy są w lepszej kondycji, niż wtedy gdy nie stosowałam, żadnej ochrony (o zgrozo). Wydajność średnia w kierunki słabej. Jedno użycie, czyli kilka psiknięć jest zauważanym spadkiem ilości produktu w opakowaniu. Uważam że warto wypróbować gdy jesteście posiadaczkami średnioporowatych włosów.
    Zalety:
    • piękny, delikatny zapach
    • efekt lśniących włosów
    • brak puszenia się końców i dociążenie
    Wady:
    • szybsze przetłuszczanie się włosów i przyklap
  • 2 stycznia 2022 o 21:02
    Bardzo lubię!
    Bardzo lubię ten produkt! Nie wiem, czy ma tak naprawdę jakiekolwiek właściwości pielęgnacyjne, ale na pewno dobrze działa pod względem termoochrony włosów. Ładnie pachnie, jest delikatny i sprawia, że jakoś tak… lepiej się czuje, susząc włosy gorącym nawiewem :) Kupie ponownie.
  • 10 lutego 2021 o 18:44
    Dobry olejek przed stylizacją
    Jest to pierwszy olejek do włosów jaki kiedykolwiek zakupiłam i szczerze powiem, ze jestem zadowolona. Ma nie za tłustą konsystencję dzięki czemu nie obciąża włosów ani nie są one później tłuste. Zauważyłam, że zaraz po użyciu i po wysuszeniu włosy są lekkie, lśniące i miłe w dotyku. Jest wydajny. Jedyne co mi w nim przeszkadza to zapach i po części cena.
    Zalety:
    • jakość
    • działanie
    Wady: