Kredki do brwi

Sephora Retractable Brow Pencil Wysuwany wodoodporny ołówek do brwi

wera24a
    12 czerwca 2024 o 7:01
    Zawsze moze być lepiej!
    Kredka wpadła przypadkiem w moje ręce, gdy wycofali mojego ulubieńca. Nie zdajecie sobie sprawy, jak posiadaczka czarnych brwi ma ograniczone pole manewru w sklepie. Czarnych/grafitowych odcieni jest niewiele, dlatego cieszyłam SIS z każdego produktu, który nie wyglądał jak czarny marker na brwiach. Kredka ma formę wykrecanego pisaka. Moja ulubiona! Nigdy więcej nie kupię kredki do strugania. Jest zawsze zaostrzona i gotową do użytku. Wkład jest cienki i łatwo się z nim pracuje. Nie robi plam, ani grubych linii. Łatwo się z nim pracuje. Mogę zarzucić, że niestety często się łamie. Czasem nawet po otwarciu opakowaniu już potrafiła coś z niego wylecieć. To mocno zmniejszało wydajność Kredka i powodowało złość. Kiedyś jedno opakowanie wystarczyło na 2 tygodnie, bo wklad łamał się co chwila. Nie jest to zalezne od temperatury. Kredki leżą w temperaturze pokojowej w szufladzie. Nie są narażone na żadne czynniki zewnętrzne. Szczotka z drugiej strony jest miękka, ale nie za miękka. Optymalna twardość, żeby nadać brwiom kształt oraz trochę rozetrzeć kredkę. Kolor 09 to czern, ale nie mocna i intensywna. Bardzo podobał mi się efekt, który nie polegał na stworzenie przerysowanych, komiksowych brwi. Łatwo stopniować gradient koloru poprzez roztarcie. Polecam dla kobiet z ciemnymi brwiami. Wydajność jest kiepska. Szybko się zużywa i starcza na kilka tygodni. Na szczęście jest trwała u nie wymaga poprawy w ciągu dnia. Z dostępnością też coraz gorzej. Bywały miesiace że nie była nigdzie dostępna. Kobiety z jasnymi brwiami-jeżeli macie innego ulubieńca to niestety kredki nie polecam, natomiast dla osób z ciemnymi brwiami uważam, że warto spróbować, bo wiem jaka ,,oferta" jest na rynku.
    Zalety:
    • kolor
    • cienki wklad
    Wady:
    • łamanie się wkładu
    Natikx
    20 listopada 2021 o 14:24
    Super
    Super kredka do brwi o jakby woskowatej konsystencji. Nie jest ani za miękka ani za twarda co ułatwia mi malowanie góry brwi. Jest napigmentowana ale nie jest to aż taki mocny pigment, że można przesadzić. Spokojnie intensywność można dozowac według swoich potrzeb. Jest precyzyjna, poręczna. Bardzo dobrze się jej używa i ładnie wygląda na skórze i brwiach. Trwalosc również na plus.
  • 31 marca 2020 o 10:10
    Bardo dobra kredka
    Kredka jest w plastikowym opakowaniu, wysuwana. Rysik jest bardzo cieniutki. Na drugim końcu znajduje się "szczoteczka". W cenie 40 zł, choć można się załapać na promocję ja kupiłam ją za 33 zł, otrzymujemy 0,08g. - kredka jest ultra cienka, dzięki czemu można idealnie wyrysować brwi, - niestety dostajemy niewiele produktu i przez to szybko się kończy, - kolor 04 jest dość chłodny i pięknie wpasował się w mój kolor naturalny, - kredka jest moim zdaniem wystarczająco miękka, żeby ładnie sunąć po skórze, ale na tyle twarda, żeby było można wyrysować nawet pojedyncze włoski, - zdecydowanym.minusem jest grzebyk, który wygląda jak zwichrowane widły i nie mam pojęcia jak można by było tego używać. Kredka jest świetna, jednak przed zakupem kolejnej odstrasza mnie mała ilość produktu, mając na uwadze, że jest sporo dobrych kredek w niższej cenie.
  • 11 czerwca 2017 o 17:50
    Świetna jakość, mała wydajność
    Kredka jakościowo jest bardzo dobra i świetnie się spisuje. Jest odpowiednio miękka, bardzo cienka, precyzyjna. Łatwo nią malować, po prostu cudo. Kolor 05 idealny dla mnie, ale niestety został chyba wycofany z produkcji i korzystam z zapasów jakie udało mi się zgromadzić, później sądzę że moja przygodna z ołówkiem zakończy się, ponieważ pozostałe kolory kredki w ogóle mi nie pasują. Minusem kredki jest niewątpliwie jej wydajność, kończy się zaledwie w 3 tygodnie codziennego stosowania, a cena jest dosyć wygórowana.
  • 2 grudnia 2016 o 19:44
    Fajna, ale nie jest ani trochę wydajna
    PLUSY -śliczny odcień dla blondynek, chłodny i jasny. Poza tym były do wyboru bodajże jeszcze 3 inne - malutka szczoteczka - ładnie i naturalnie wygląda na brwiach -precyzyjna końcówka -dostępność -automatyczna - nie jest woskowa, tylko taka sucha, dzięki czemu nie skleja brwi i nie jest za miękka. Daje matowe wykończenie. MINUSY -wydajność (użyłam ją dosłownie kilka razy i starczy pewnie jeszcze na 3... Dla mnie to ogromny minus) - pojemność (30ml) - cena (za 90ml kredki zapłacimy 150zł, a za tę kwotę spokojnie kupilibyśmy coś o wiele lepszego, chociażby Smashbox, notabene dosyć podobny kolorystycznie i pod kątem formuły) - jest bardzo twarda, tempa w konsystencji, ciężko się z nią pracuje i czasami po prostu nie rysuje - nie jest wodoodporna, ale trwałość jest w porządku Niby wymieniłam trochę wad, ale jestem zadowolona. Myślę, że z czasem dojdę do wprawy i będę z niej bardziej zadowolona, aczkolwiek chętnie przetestuję jakieś inne kredki.

Zobacz także inne Kredki do brwi