Szampony do włosów

Receptury Babuszki Agafii Szampon na bazie korzenia mydlnicy do włosów suchych i farbowanych `Zsiadłe mleko`

Nasi użytkownicy zostawili 27 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 10 lutego 2022 o 9:49
    Szampon świetnie sprawdza się w swojej oczyszczającej oraz pielęgnacyjnej roli. Polubiłam go bardzo, również za zapach i wydajność.
    Moje włosy przez kilka lat były przeze mnie rozjaśniane za pomocą mocnych, chemicznych środków w celu uzyskania bardzo jasnego, platynowego blondu o którym marzyłam. Po czasie jednak zdecydowałam się na diametralną zmianę wynikającą z tego, że zaczęłam interesować się świadomą pielęgnacją i przefarbowałam je na brąz. Aktualnie już prawie dwa lata podtrzymuje ich orzechowy odcień za pomocą naturalnej mieszanki henny oraz indygo. Dodatkowo śmiało mogę określić moją czuprynę jako średnioporowatą, z niewielką tendencją do puszenia się, z dobrą kondycją ogólną i małą zdolnością do przetłuszczania się na skalpie. Szampony od marki Receptury Babuszki Agafii interesowały mnie już od dłuższego czasu i miałam ochotę je przetestować. Nie ma co ukrywać, że producent ten oferuje nam sporą gamę tego typu produktów i jest w czym wybierać. Ja co prawda na pierwszy ogień zdecydowałam się na inny rodzaj szamponu niż ten recenzowany, ale wersję z zsiadłym mlekiem otrzymałam jako gratis do sporych zakupów w drogerii internetowej. Kosmetyk zawiera w sobie proteiny mleka, które odpowiadają za odbudowę oraz regenerację. Jako składnik myjący, pianotwórczy odpowiada tutaj mydlnica lekarska. Produkt zamknięty został w opakowaniu w formie poręcznej, delikatnie spłaszczonej butelki o pojemności 350 ml. Wykonany został z ciemniejszego, częściowo transparentnego plastiku. Etykietka tego produktu ma jasnoróżowy odcień i prezentuje się bardzo rustykalnie, bardzo mi się ten motyw podoba. Znajdziemy na niej informacje o kosmetyku w języku bodajże rosyjskim, a także logo producenta czy grafikę mleka oraz kwiatów. Z drugiej zaś strony naklejono osobną etykietę z informacjami w języku polskim, ale także i składem. Butelka zamykana jest metodą na klik. Sam szampon ma całkiem lejącą się konsystencję i mleczny odcień. Pachnie obłędnie, trochę bałam się tego, jak może pachnieć kosmetyk o nazwie ,,Zsiadłe mleko", ale okazuje się, że jest to zapach obłędny, uzależniający. Czuć tutaj oczywiście nuty mleczne, ale ja także delikatnie wyczuwam tutaj kokosa. Produkt bardzo dobrze się pieni, dzięki czemu jest bardzo wydajny. Spokojnie nadaje się także do stosowania przy metodzie kubeczkowej. Doskonale oczyszcza skórę głowy, zostawiając ją świeżą i z mniejszą tendencją do przetłuszczania. Dodatkowo fajnie nawilża i odżywia skalp . W mojej opinii szampon ten to bardzo dobry kosmetyk. Świetnie sprawdza się w swojej oczyszczającej oraz pielęgnacyjnej roli. Polubiłam go bardzo, również za zapach i wydajność. Zdecydowanie polecam go każdemu, niekoniecznie jedynie osobom z fryzurą farbowaną.
    • Konsystencja
    • Szampon dobrze się pieni
    • Dobrze oczyszcza
    • Nawilża skalp
  • 15 września 2021 o 23:58
    Jest okej
    Kupiłam go bez sprawdzania opinii w necie, miałam już kiedyś jakiś szampon babaszki Agafii i dobrze się u mnie sprawdził, ale to nie był ten. Szampon pachnie przyjemnie, ma nieco kisielowatą konsystencję i dość dobrze się pieni i jest całkiem wydajny Włosy po umyciu dość szybko się przetłuszczają (ale ja mam z tym problem, a ten szampon nie jest do takich przeznaczony, więc na to przymykam oko). Włosy po umyciu są dobrze oczyszczone i lekko nawilżone.
    Zalety:
    • nie podrażniał mi skóry głowy
    • tani zapłaciłam ok. 7 zł
    • ładnie pachnie i dobrze się pieni
    • dobrze oczyszczone włosy po umyciu
  • 8 sierpnia 2021 o 16:53
    Nie dla mnie
    Bardzo lubię szampony tej marki, używam ich zarówno ja jak i mój małżonek. Niestety "Zsiadłe Mleko" to szampon który zużyliśmy i był to jednorazowy zakup. Nie jest tak wydajny jak inne z tej serii, trzeba go dużo wylać na dłoń, żeby porządnie umyć skalp. Po umyciu włosy bardzo szybko się przetłuszczają u nasady, a na końcówkach są suche i sianowate, nie układają się. Ma nieciekawy skład. Po kilku myciach zaczęła swędzieć mnie skóra głowy (!) - odstawiłam zatem ten szampon, zużył go do końca mąż, ale też stwierdził że jest kiepski i powiedział żebym go więcej nie kupowała.
  • 29 lipca 2020 o 21:42
    Średniej mocy "rypacz"
    OCZEKWIANIA Szukałam łagodnego ale dobrze myjącego szamponu SKŁĄD N adrugim miejscu SLS, jest dość wysoko Cocomidopropyl Betain (UWAGA! lubi uczulić!) Ale jest w połowie też ekstrakt z korzenia myjącego, także taki sobie skład, no ale nie jest to "Familijny" nadal. DZIAŁANIE Dobrze domywa różne olejki, balsamy, środki do stylizacji, nie przesusza moich ciękich średnioporów, ale zbyt częste mycie może powodować przesuszenie skóy głowy. Dobrze się pieni. WYDAJNOŚĆ Jest całkiem wydajny, przy regularnym myciu, starczyzł na 2 miesiące. ZAPACH Sztuczny oczywiście, ale ne duszący. OPAKOWANIE Wygodne, plastikowe, nieco retro. PODSUMOWANIE Jest to ok szampon, jak ktoś szuka czegoś "średniej mocy"? Ale nie jest zbyt wybredny do składu. Takich szamponów jest sporo, więc wątpię czy wrócę.
    • Nie przesuszył włosów
    • Nie plączę włosów (moich przynajmniej)
    Wady:
    • Słabo naturalny skład
    • Ma mocny potencjał by uczulić lub przesuszyć włosy i skórę
    Magdo
    16 marca 2020 o 12:56
    Boski do suchych wlosów!
    Fantastyczny szampon, kupiony zupełnie przez przypadek! Od jakiegoś czasu szukałam szamponu, który doprowadziłby do ładu moje poplątane włosy - zazwyczaj używam Kallosa kawiorowego, który z niewiadomych przyczyn przestał sobie radzić z moimi włosami i zupełnie przypadkiem kupiłam ten szampon i sprawdził się.
    Zalety:
    • 1. przede wszystkim bardzo dobrze myje włosy.
    • 2. fajna konsystencja - mnie kojarzy się z kisielem
    • 3. wydajny, 1 opakowanie starczyło mi na ponad miesiąc- mam włosy do ramion i myję je każdego dnia.
    • 4.ładny zapach - taki mleczno-migdałowy
    • 5.włoski są po nim puszyste, ładnie się układają i nie plączą -co w moim przypadku jest kluczowe
    • 6.poręczne opakowanie
    • 7.świetna cena