Szampony do włosów

Schwarzkopf Beology Repair, Repairing Shampoo For Damaged Hair Regenerujący szampon

• 28 lipca 2020 o 18:33
    Co za szczęście, że był na promce!
    Ten szampon tak mnie zawiódł, że gdybym nie miała tu konta-chyba bym je założyła. Ale zacznę od plusów.. Beology pięknie pachnie, dosłownie jak fryzjerskie kosmetyki pielęgnacyjne, no cudo! Bardzo fajnie się pieni, nie trzeba wylewać go zbyt dużo. Buteleczka elegancka i bardzo wygodna w użytkowaniu, łatwo odmierzyć pożądaną ilość produktu. I to by było na tyle. Moje włosy bardzo szybko się przetłuszczają, muszę je myć praktycznie codziennie. Od szamponu nie oczekuję pielęgnacji włosów oczywiście, bo jest on do skory głowy. No właśnie.. a on tą skórę dosłownie „tłuści”! Żaden szampon nie robi mi aż takiego przyklapu, jak ten. Od razu po wyschnięciu włosy u nasady są po prostu tłuste. Był bardzo drogi, więc wykorzystuję go tylko wtedy, kiedy włosy wiążę w kitkę. Nie polecam do przetłuszczającej się skóry głowy.
    • dobrze się pieni
    Wady:
    • efekt oklapniętych, tłustych włosów
  • 24 lipca 2020 o 16:02
    Brak poprawy kondycji włosów
    Myślałam, że kupując dosyć drogi szampon moje włosy choć trochę się zregenerują. Niestety mi nie podpasował- włosy wydawały się być ciągle tłuste i obciążone. Faktycznie, bardzo dobrze oczyszczał włosy. Jednak do stosowania na co dzień się nie nadaje. Mam rozjaśniane włosy i rozdwojone końcówki, ( podcinam co 3-4miesiace) i nie zauważyłam, żeby kondycja włosów się jakoś poprawiła.. no i bez odżywki można zapomnieć o rozczesaniu włosów
    Zalety:
    • Ładny zapach
    • Prosta butelka
    Wady:
    • Brak odżywienia
    GirlEm
    2 czerwca 2020 o 23:17
    spore rozczarowanie...
    Jest to produkt, który kupiłam wraz z innymi kosmetykami z tej serii. Wrzucając ten szampon do koszyka miałam wiele nadziei z tym produktem. OPAKOWANIE: identyczne jak w odżywce, o pojemności 400 ml, z wygodną zakrętką "na klik". Jego użytkowanie to sama przyjemność, stabilnie trzyma się je w dłoni, aplikacja pożądanej ilości produktu jest wręcz jest przyjemnością. Butelka wykonana jest z dość grubego plastiku, dlatego jest niezwykle trwałe. KONSYSTENCJA I ZAPACH: konsystencja gęsta, aksamitnie gładka, lekka i mleczno - perłowej barwie.Zapach cudowny, bardzo go polubiłam od pierwszej chwili. Bardzo delikatny, a zarazem elegancki. Nie wyczuwaj jednak wiodącej nuty zapachowej (choć w składzie są algi, których ja kompletnie nie wyczuwam). DZIAŁANIE: po zwilżeniu włosów, produkt świetnie się nakłada na włosy. Dosłownie po kilku ruchach moje włosy otulała obfita piana o cudownym zapachu. Istotny jest fakt, że mam długie włosy, a wystarczyło mi naprawdę odrobinę szamponu, by dokładnie się pienił. Mam w zwyczaju myć włosy dwa razy, by dokładnie je oczyścić. Po wysuszeniu włosów nie zauważyłam zbyt dużej poprawy.. na początku użytkowania moje włosy były rzeczywiście oczyszczone, uniesione od nasady, ale z czasem stały się przyklapnięte, bez efektu wow. Dodatkowo nie zauważyłam, by kondycja moich włosów uległa poprawie... mimo, że używałam całą serię... efektów brak.... Produkt za kilkadziesiąt złotych jednak powinien więcej oferować niż ładny zapach i wydajność. Zapach na włosach utrzymywał się dość długo, ale to nadal za mało..... Uważam, że lepiej było dołożyć i kupić jakiś profesjonalny kosmetyk, który zapewnia odpowiednie efekty jego stosowania.... Natomiast ten szampon nie jest z tych produktów, które zapadną mi na długo w pamięci..... raczej będę go omijać szerokim łukiem... krótko rzecz ujmując - jestem niezwykle rozczarowana, bo liczyłam na zupełnie co innego.....
  • 2 maja 2020 o 17:27
    Małe rozczerowanie
    Szampon Schwarzkopf Beology kupiłam niedawno na promocji w drogerii Rossmann. Szczerze mówiąc, po jego cenie spodziewałam się czegoś lepszego. Do zakupu skłoniła mnie prosta, estetyczna szata graficzna. Sama butelka jest bardzo nieporęczna i twarda. W celu wyciśnięcia resztki szamponu z dna butelki trzeba się nieźle wysilić . Ale w założeniu, że uda nam się ją wycisnąć, z butelki tej wypływa całkiem ładnie pachnąca substancja. Delikatna, o perłowo-różowym kolorze z mieniącymi się drobinkami - swoim wyglądem przypomina mi jakąś magiczną substancję, może eliksir? :) Jak to szampon, nakładamy go na głowę i rozpieniamy. Po umyciu nie zauważyłam, żeby włosy lepiej się rozczesywały. Pozbawione efektu ,,glow'', w dotyku przypominają siano. Na dodatek odbieram wrażenie, że włosy u nasady są pokryte czymś w rodzaju pyłu. Z tego co kojarzę, podobne uczucie towarzyszy mi, gdy niedokładnie zmyję szampon z włosów. Ale mogę zapewnić, że dokładnie przepłukuję włosy wodą, mimo tego, uczucie to towarzyszy mi po każdym umyciu i odbieram wrażenie, jakby włosy były brudne. W skrócie mówiąc, zawiodłam się na tym produkcie.
    Zalety:
    • dostępność (dostaniemy go w każdym Rossmannie)
    • wygląd zawartości
    • dobrze się pieni
    Wady:
    • niewydajny
    • niewygodna butelka
    • nie ułatwia rozczesywania
    • pozostawia nieprzyjemne uczucie pyłu u nasady włosów
    • producent zapewnia, że szampon regeneruje zniszczone włosy, a mam wrażenie, że działa na odwrót
  • 13 marca 2020 o 16:24
    Mój hit
    Niedawno na promocji w jednej z drogerii zakupiłam szampon i odżywkę schwarzkopf beology. Skusiła mnie promocja -60% więc za zestaw zapłaciłam około 40zł. Nie pożałowałam swojej decyzji. Włosy już po pierwszym myciu uległy poprawie. Stały się bardziej miękkie i błyszczące, a ponad to sporo lepiej się rozczesywały. Nie wierzyłam, że szampon dostępny w drogerii ujarzmi moje włosy (zniszczone, puszące się) a jednak. Z całego serca polecam!