Nie wiem czemu ale wybierając go, miałam przeczucie graniczące z pewnością, że to będzie świetny produkt, no bo jak adidas nie robi porządnych dezodorantów? Nie mam problemów z nadmierną potliwością, jednak wiosną, latem wybieram coś co zapewni mi niemal 100% ochronę przed mokrą paszką. Błąd i pomyłka.
Prawdę mówiąc moja wtopa, bo jak brałam go w drogerii to myślałam, że to antyperspirant, a dopiero w domu przy pierwszym użyciu zobaczyłam, że wyłącznie dezodorant, nie mniej nawet jak na ochronę dezodorantu uważam, że jest kiepski. Opakowanie, spray z zatyczką, norma. Pojemność 150ml, starczyła na jakieś 3 tygodnie codziennego użycia, aplikując nie żałowałam go sobie, także uważam, że wydajność raczej normalna. Zapach przypadł mi do gustu, świeżutki, mi dodawał energii i fajnie pobudzał z rana, przez cały czas stosowania mi się nie znudził i uważam, że mogłoby tak pachnieć wiele produktów tego typu.
Jeśli chodzi o efekty, to pierwsze 3, max 4h było spoko, czułam tą ochronę od samego rana, jednak wraz z upływem dnia, tej ochrony było coraz mniej i czułam jak okolice pod pachami są wilgotne, zwłaszcza kiedy miałam dzień załatwiania spraw i musiałam latać po mieście. Nie wspomnę, że produkt całkowicie nie radził sobie z ochroną w minione upały, w całym tego słowa znaczeniu. Co więcej ten fajny świeży zapach wyczuwalny był bardzo krótko, nie czułam jego zapachu już jakąś godzinę od aplikacji a co mówić o delikatnym zapachu przez cały dzień. Nie podobało mi się kompletnie, to że wraz z upływem dnia moje bluzki niestety nosiły niewielkie ale mokre plamki pod pachami, i uważam to za kompletną wtopę nawet jak na dezodorant. Nie czułam ani świeżości, ani ochrony, i to w bardzo krótkim czasie zaczęłam czuć się niekomfortowo.
Jeśli chodzi o ochronę skóry pod pachami, to nie wiem mojej jakoś specjalnie nie pielęgnował, ale też jej nie wysuszył.
Podsumowując zacznę od tego, że nie wywiązał się generalnie ze swojej roli ochrony przed poceniem, może i chronił przed przykrym zapachem, mimo mokrej paszki, ale mnie to kompletnie nie wystarcza. Ochrona powinna być porządna zarówno sucha paszka jak i świeży zapach, wtedy to możemy pogadać, a tutaj mega słabo nawet podkreślam jak na dezodorant, i zapach wyczuwalny tak krótko? Nie wiem o co kaman, ale szkoda kasy.
Zalety:
- ładny, świeży zapach
- nie podrażniał pach
- nie zostawiał białych śladów
Wady:
- nie chronił przed wilgocią, nie dawał komfortu na cały dzień, moje bluzki były mokre pod pachami po dość krótkim czasie
- zapach był wyczuwalny tylko jakąś godzinę od aplikacji
- kompletnie nie sprawdzał się w porze upałów wtedy nawalało wszystko