Kremy i maski do rąk

Soap & Friends Shea Line, Green Tea Hand Cream Krem do rąk `Zielona herbata`

• 10 stycznia 2024 o 12:49
    Pewniak dla łapek z AZS
    Dłonie są jedną z części mojego ciała, która regularnie buntuje się na wszystko. Już nie dostaję takich plam egzemowych między palcami jak jeszcze kilka lat temu, ale też nie pozwalam sobie na nienasmarowanie ich codziennie przed snem. Więc pewnie profilaktyka jest skuteczniejsza niż potem żmudna walka z pieczeniem i suchością. Nadal niestety cierpię po detergentach i myjkach silnie zapachowych. Ten krem to zdecydowanie mój krem do rąk #1. Zdarza mi się go zdradzić na rzecz jakichś bardziej ubogich braci, kiedy wydaje mi się, że a nuż spróbuję czegoś lżejszego na dzień, ale wracam do niego pędem szczególnie w zimie, kiedy kaloryfery wrednie mi dopiekają. Generalnie nie przepadam za kremami glicerynowymi, bo o ile tworzą ładną kołderkę, to jest ona dla mnie za lekka i nie lubię tego dziwnego efektu na dłoniach, gdzie nie czuję swojej skóry. Dlatego optuję częściej za masłem shea, bo choć się nie wchłania przez pół stulecia, to daje takie fajne odżywienie i długotrwale pielęgnuje suche skórki wokół paznokci. Skład powoduje, że ten krem jest bardzo gęsty, ale wcale nie trudny do rozsmarowania. Wystarczy go wielkość jakiegoś ziarna fasoli i ładnie pokrywa całe dłonie. Nakładam tuż przed pójściem do łóżka, więc nie dotykam niczego oprócz telefonu lub książki, ale nie sprawia, żeby coś się wyślizgiwało z rąk. Tworzy zdecydowaną warstwę, więc jeśli ktoś lubi wchłanianie się do matu, to chyba nie tędy droga. Czy jest wydajny? No jest. Przez to, że jest taki gęsty. No i jest go sporo, 80ml, czyli dużo więcej niż standardowa pięćdziesiątka. Wystarcza mi na jakieś 3/4 miesięce jednorazowej codzienności. Gęstość też dobrze się dogaduje z opakowaniem kremu. Jest tubkowate i aluminiowe. Łatwo je wycisnąć, nie ma potrzeby rozcinania i nie wpada do środka powietrze. Zakrętka jest dosyć mała, więc jeśli ktoś jest fleja, to krem będzie się wokół niej osadzał, ale mi się rzadko zdarza coś wycierać. Wersje zapachowe przerabiałam różne. Herbatę, różę, wanilię, czekoladę, jest ich dosyć sporo i zależy to od sklepu, ale najczęściej chyba wracam do wersji, której w ciemno bym pewnie nigdy nie wzięła, bo spodziewałabym się po niej domestosa. Jest to trawa cytrynowa. Pachnie bardzo zaskakująco. Trochę ziołowo, trawiaście, ale po perfumowemu trawiaście, taka wysokopółkowa natura. Nie czuję cytrusów. Bardzo mi się podoba, bo nie męczy i z niczym się nie gryzie. Także jest zima, jest –16 w dzień, w nocy kaloryfer wysusza mnie na rodzynkę, a ja sobie głasiam w pracy dłonie, bo takie ładne i błyszczące, mimo że krem stosuję tylko wieczorami.
    Asiowaa
    25 października 2020 o 19:56
    cudowny!
    Cudowny krem który doskonale i na długo nawilża dłonie a zarazem nie jest nieprzyjemnie tłusty. Super świeży i przyjemny zapach. Opakowanie jest modne i poręczne
    Zalety:
    • nawilżenie i regeneracja dłoni. Działa natychmiastowo
    Wady:
    • dość wysoka cena
  • 29 maja 2020 o 15:03
    Najlepszy jaki miałam!
    Przetestowałam mnóstwo kremów do rąk, mam niestety bardzo suche dłonie, popękane i wymagają dobrego nawilżenia. Kremy od The Secret Soap Store a zwłaszcza zielona herbata to mój ulubieniec! gęsty z masłem shea, zapach jest obłędny i bardzo naturalnie pachnie! Jedyny minus to że długo się wchłania, ale za to nie trzeba nakładać gigantycznej ilości.
    Zalety:
    • efekt! nawilża i pomaga na spękane dłonie
    • zapach - obłędny
    • wydajny
    Wady:
    • cena mogłaby być ciut niższa.
    Gaabs
    24 lutego 2019 o 16:07
    Wydajny i odżywczy
    Prosty w składzie, fajny krem. Długo się wchłania dlatego raczej używam go na noc albo przed wyjściem na mróz. Mój ulubiony zapach to jednak winogronowy.
    Zalety:
    • piękny zapach
    • dobrze odżywia
    • bardzo wydajny
    • chroni przed mrozem - lubię nakładać go w zimę przed wyjściem na mróz
    • czuję lekkie ukojenie na rękach
    Wady:
    • długo się wchłania
  • 20 stycznia 2017 o 20:42
    Bardzo dobry
    Świetny skład (zawiera aż 20% masła shea), świetna konsystencja, wspaniały zapach i do tego jest bardzo wydajny. Zużyłam w ciągu 9 miesięcu dwa opakowania. Poza zieloną herbatą jest ogromny wybór innych zapachów, w tym mój pierwszy kremik The Secret Soap Store- passiflora. Warto jednak zwrócić też uwagę na zapach z linii Argan&Goats (z dodatkiem olejki arganowego i protein z koziego mleka) oraz winogrona, który dostał nagrodę Instyle w tym roku. Polecam