Serum do twarzy

Zrób sobie krem Potrójny kwas hialuronowy 1,5%

• 2 listopada 2021 o 15:47
    Bardzo dobrze nawilża i łagodzi
    Po tym jak zapychają mnie w formuły kremowe w produktach do twarzy przerzuciłam się na żelowe i głównie te DIY. Używam go solo jak i dodając go do gotowego stworzonego przez siebie produktu. Bardzo dobrze nawilża. Lepiej niż wszystkie inne produkty dostępne w drogerii. Gdy kupuję gotowy produkt i zależy mi na działaniu nawilżającym, szukam w nim wysoko umieszczonego kwasu hialuronowego, wtedy wiem, że działanie mnie nie zawiedzie. Nie podrażnia, a nałożony na podrażnienia czy oparzenia wręcz je łagodzi. Pozostawia warstewkę ochronną niczym serum. Dodaję go też dla działania zagęszczającego w tonikach, a także do maseczek z glinkami by nie zastygały. Daje efekt napinający skórę. Polecam do skóry suchej, trądzikowej, alergicznej, dojrzałej, a w sumie to każdej. Jednym słowem produkt wielofunkcyjny. Must have w codziennym nawilżającym do twarzy.
    Zalety:
    • Bardzo dobrze nawilża
    • Łagodzi podrażnienia
    Wady:
    • Dostępność - tylko przez Internet
  • 2 lutego 2021 o 10:00
    Bardzo uniwersalny produkt
    Kwas hialuronowy przede wszystkim znany jest ze swoich właściwości nawilżających. Jest polisacharydem naturalnie występującym w ludzkim ciele. Dzięki temu, że posiada zdolność wiązania dużych ilości wody, zapewnia odpowiednie i długotrwałe nawilżenie skóry. Wspiera również tworzenie włókien kolagenowych, co przyczynia się do zachowania jędrności i sprężystości skóry. Dodatkowo stosowany bezpośrednio na skórę chroni ją przed niekorzystnymi czynnikami atmosferycznymi. To tak w teorii:) Jak ja zaobserwowałam jego działanie w praktyce? Przede wszystkim kwas hialuronowy stosowałam na twarz i włosy w różnych wariantach: NA TWARZ KILKA KROPLI DO KREMU Kwas hialuronowy dodawany w formie pojedynczych kropel do kremu bądź balsamu nie zrobił na mnie wrażenia, nie zauważyłam ani obiecanego efektu nawilżenia czy nawodnienia nawet krótkotrwałego nie mówiąc już o długotrwałym efekcie. Sprawdził się natomiast w innych formach NA TWARZ NAKŁADANY BEZPOŚREDNIO POD SERUM/KREM W takiej formie kosmetyk sprawdzał się u mnie rewelacyjnie! Nakładałam kwas bezpośrednio na oczyszczoną skórę twarzy, bardzo cienką warstwą. Po delikatnym wchłonięciu (ale nie do końca) nakładałam swoje ulubione serum,a całość zamykałam kremem. W takiej wersji kwas hialuronowy sprawdza się genialnie, przede wszystkim na noc. Rano budziłam się z niesamowicie gładką, miękką skórą, ujednoliconą, delikatnie napiętą i po prostu zdrową. Przestałam mieć problemy z regularnymi suchościami skóry na mojej mieszanej cerze, która źle znosi zimę. Skóra rzeczywiście była nawilżona przez cały dzień! NA WŁOSY JAKO PODKŁAD POD OLEJ Początkowo zrobiłam ogromny błąd i kwas nałożyłam na suche włosy, bezpośrednio i go po prostu zostawiłam. Byłam później w szoku gdy zobaczyłam jakby każdy kosmyk włosów był wysuszony, jakby bielszy. Dopiero gdy zaczęłam zgłębiać temat zobaczyłam, że wszystko to robiłam nie tak. Gdy już stosowałam go poprawnie jest nie do przebicia!:))) Standardowo jako podkład pod olejowanie stosowałam żel arbuzowy bądź żel aloesowy, natomiast po zastosowaniu kwasu hialuronowego pod olej włosy są jeszcze mocniej nawilżone, niesamowicie lejące i sypkie. Najważniejsze jest aby na kwas nałożyć olej i stworzyć okluzję. Jeśli tego nie zrobimy kwas ten zastosowany bezpośrednio i nie przykryty niczym cięższym może wysuszyć skórę i zdziałać więcej szkody niż pożytku. Dodatkowo na sam koniec wspomnę, że kwas otrzymujemy w malutkiej, plastikowej buteleczce przypominającej krople do oczu, jest bardzo wydajny, a jego konsystencja żelowa. Podsumowując jest to genialny i rewelacyjny kosmetyk, z którym z pewnością się nei rozstanę! Najważniejsze aby wiedzieć jak umiejętnie go stosować:)
  • 2 kwietnia 2020 o 19:35
    Do wszystkiego i do niczego?
    Potrójny kwas hialuronowy 1,5% marki ZSK swego czasu zamówiłam z ich firmowej strony internetowej za grosze; wtedy to też miałam zamiar rozpocząć swoją przygodę z bardziej naturalną i świadomą pielęgnacją. Produkt o pojemności 30 g (dostępne obecnie również 15, 60, 115 g oraz 1 czy 5 kg) otrzymujemy w białej, aptecznej buteleczce wykonanej z plastiku, dosłownie takiej jak krople do oczu. Na szczęście plastik jest na tyle cienki że biorąc pod światło widzimy ile produktu pozostało. Sam dzióbek również jest precyzyjny, zakończony niewielkim otworem; pozwala dozować odpowiednią ilość produktu. Jest to bezbarwna, przezroczysta ciecz o konsystencji żelu; bezzapachowa za co ogromny plus- brak zbędnych substancji uczulających. Kwas hialuronowy charakteryzuje się silnymi właściwościami nawilżającymi, tworząc film na skórze ochrania ją w sposób naturalny, łagodzi stany zapalne, wygładza, poprawia elastyczność ujędrnia. To tak w teorii. A jak w praktyce? Ja nie zauważyłam takiego działania. Dodając kilka kropel do ulubionego kremu, serum, balsamu czy olejku, nie wzmacniał ich podstawowych właściwości. Brak obecności jakiejkolwiek różnicy. HA jest substancją biozgodną, co oznacza że nie wywołuje reakcji alergicznych- pieczenia, podrażnienia, zaczerwienienia. Mimo że została mi połowa opakowania, to ze względu na koniec terminu ważności, jestem zmuszona go wyrzucić. Nieco zbędny gadżet, o wielu deklaracjach, ale i małej intensywności działania. Nie sięgałam po niego z przyjemnością, w efekcie zawieruszył się gdzieś w szafie.
    Zalety:
    • brak zapachu
    • biozgodność, czyli brak reakcji alergicznych
    • uniwersalność
    • bardzo niska cena (5 zł za 30g)
    • duża wydajność
    • żelowa konsystencja
    Wady:
    • mało intensywne działanie
    • ograniczona dostępność
    Renees
    24 listopada 2019 o 11:15
    Świetny półprodukt
    Jakiś czas temu produkty ZSK pojawiły się w drogerii pigment i ja tam też zakupiłam ten kwas. Przyznam, że uwielbiam kombinować z kosmetykami, mieszać je itp więc jak tylko dowiedziałam się, że można zakupić takie półprodukty stacjonarnie to się zachwyciłam :) Jego działanie chyba wszyscy znamy - naturalny wypełniacz i nawilżacz. Ja go stosuję do wszystkiego, zawsze mam w domu ale głównie polecam do: ✭dodawania do balsamu/masła do ciała ✭dodaję go do hydrolatów (i pryskam ciało, włosy, twarz) ✭wzmacnia działanie kremów łagodzących typu bepanthen, alantan ✭stosuję pod oczy ✭dodaję do płynów micelarnych do zmywania oczu ❤ I właściwie nie ma kosmetyku do którego nie moglibyśmy dodać tego kwasu ponieważ kwas sam w sobie nie wywołuje żadnych reakcji alergicznych i podrażnień. A rozpuszcza się już w wodzie.
    kama_m1
    20 kwietnia 2019 o 16:22
    Uniwersalne cudo! :)
    Potrójny kwas hialuronowy 1,5% zakupiłam w drogerii pigment za ok 5zł :) Niestety nie jest on wszędzie dostępny.. Opakowanie jest malutkie w formie standardowych kropli, bezbarwna, przezroczysta ciecz o konsystencji żelu. Bardzo łatwy w użyciu. Uważam, że jest to bardzo przydatna rzecz. Ja używam go do kremu przeważnie na noc, z racji tego, że jest to kwas dodaje tylko jedną kropelkę - co za tym idzie jest baardzo wydajny! Po zastosowaniu skóra jest napięta,rozświetlona i przede wszystkim odpowiednio NAWILŻONA! :) Do tej pory miałam bardzo suchą skórę w okolicach czoła i nosa, podczas nakładania podkładu bardzo widać było podkreślone suche skórki - teraz problem zniknął . :) Efekt wygładzonej, delikatnej cery widać już po kilku zastosowaniach. Jest to bardzo uniwersalny produkt - można stosować go na wiele różnych sposobów. Nie wyobrażam sobie, aby kiedykolwiek mi go zabrakło w kosmetyczce :) Polecam!
    • uniwersalność
    • wydajny