Kremy na noc

Pharmaceris R, Calm Rosalgin, Krem redukujący zaczerwienienia na noc z kojącym kompleksem Ca2+

Pharmaceris R Calm-Rosalgin
Pharmaceris R Calm-Rosalgin Krem redukujący zaczerwienienia 30 ml
e-ZikoApteka.pl
Pharmaceris R Krem redukujący zaczerwienienia na noc, 30 ml

vandyck
    23 sierpnia 2023 o 10:45
    tani krem do zwiększenia skuteczności drogiego serum
    Znalazłam krem idealny do stosowania na noc na jakiekolwiek serum. Sam krem nie zapewnia odpowiedniego nawilżenia, nie zmniejsza zbytnio zaczerwienienia, ALE, połączony z nawilżającym / łagodzącym serum na noc sprawia, że skóra jest dobrze nawilżona, elastyczna, uspokojona rano. Nie zapycha porów, więc jest doskonały jako tani dobry nawilżacz do nałożenia na droższe serum ;)
    Zalety:
    • łagodny
    • nie zapycha
    Wady:
    • słabo nawilża
  • 12 kwietnia 2023 o 12:39
    Nie jest źle
    Moja cera jest sucha, posiada uwidocznione naczynka zwłaszcza wokół nosa, od jakiegoś czasu pojawił się też rumień. Zaczęłam martwić się, że to może być początek trądziku różowatego. Początkowo moja cera była piekąca i bardzo wrażliwa. Kupiłam całą serię kosmetyków z serii rosalgin krem na dzień z spf, na noc i żel do mycia twarzy, które mi pomogły. Wyciszyły rumień. Efektu zwężającego naczynka nie zauważyłam jednak skład całej serii jest bardzo obiecujący i powinien w dłuższej perspektywie przynieść oczekiwane efekty. Krem na noc jest zamknięty w wygodnej plastikowej buteleczce z pompką, ma konsystencję lejącego kremu, ale jest dosyć treściwy na noc. Rano buzia jest miękka, gładka i nawilżona. Zapach ma bardzo delikatny. Jedyny minus to małe opakowanie, które niestety nie wystarczy na długo. Ja przecięłam opakowanie i wydobyłam jeszcze krem, który przełożyłam do małego słoiczka po innym kremie, wystarczył mi jeszcze na 5 dni smarowania.
  • 3 kwietnia 2023 o 16:34
    Nie bardzo tak, jak powinno być...
    Krem kupiłam na jakiejś promocji, ale to i tak wydatek ponad 40 zł za krem, więc oczekuję dobrych rezultatów... ...ale nie do końca tak jest. Zacznę od tego, że jestem posiadaczką cery wrażliwej i skłonnej do zaczerwienień, przebarwień, rumieńców, podrażnień i co jakiś czas wyskakują mi jakieś niespodzianki. Krem kupiłam z nadzieją, że ukoi moją cerę i wyrówna koloryt. Stosowałam go codziennie wieczorem, po dokładnym oczyszczeniu twarzy, nałożeniu hydrolatu i serum. Konsystencja jest typowo kremowa, dobrze się rozprowadza, dość szybko się wchłania, nie zostawia żadnego filmu na twarzy. Zapach jest bardzo subtelny i delikatny. Jeżeli chodzi o DZIAŁANIE, to niestety nie zauważyłam, aby w jakikolwiek sposób zadziałał na moje czerwone plamy na policzkach i wokół nosa. Brak jakiejkolwiek redukcji, czy złagodzenia tych zaczerwienień. Jedyne co ten krem tak na prawdę robił, to nawilżał, ale umówmy się - to robią kremy połowę tańsze i nawet lepsze! Jeżeli chodzi o samo opakowanie, to jest to plastik z pompką. W sytuacji wykończenia tego kremu, kiedy nie da się już wycisnąć go pompką niestety nie ma możliwości ściągnięcia górnej pokrywki, by ewentualnie palcem wydobyć resztę - a jestem pewna, że jeszcze na kilka użyć kremu spokojnie tam zostało, bo ta pompka raczej nie wykańcza kremu do zera... WYDAJNOŚĆ - jak dla mnie bardzo słaba, byłam mocno zaskoczona jak szybko się skończył. Zdecydowanie nie kupię już tego kremu, tym bardziej, że cena nie należy do najniższych.
    Zalety:
    • nawilżanie
    Wady:
    • brak efektu niwelowania zaczerwienień
    • słabe plastikowe opakowanie
    • pompka, która nie zeruje kremu do końca
    • bardzo mało wydajny
  • 2 kwietnia 2023 o 13:03
    Przeciętny
    Mam skórę wrażliwą, z widocznymi naczynkami na policzkach i nosie. Krem Pharmaceris R na noc stosuję od grudnia, od rozpoczęcia minęły więc cztery miesiące. W tej chwili jestem w trakcie zużywania drugiego opakowania. Krem łatwo się rozprowadza. Jego formuła jest lekka, nie pozostawia filmu na skórze. Pod względem sensorycznym jest więc jak najbardziej OK. Kosmetyk nie ma w składzie dodatków zapachowych, co sprawia, że jest bezpieczny dla mojej wrażliwej skóry. Producent reklamuje produkt jako redukujący zaczerwienienia. Niestety mimo czterech miesięcy codziennego stosowania wieczorem, nie zauważyłam redukcji widoczności naczynek. Kosmetyk ani nie poprawił stanu mojej skóry, ani go nie pogorszył. Krem, według producenta, ma zapewniać "optymalny poziom nawilżenia". W moim odczuciu jednak jego poziom jest zbyt niski, tym bardziej, że jest to krem na noc. W porównaniu z kremem, który stosuję na dzień, Pharmaceris R wypada pod tym kontem dość słabo. Pozytywnie oceniam opakowanie kremu. Pompka sprawia, że kosmetyk jest higienicznie przechowywany, nic nie ma szansy dostać się do środka. Sama tubka mogłaby jednak być przezroczysta. Wtedy byłoby wiadomo, ile kremu zostało. Podsumowując, Pharmaceris R Calm Rosalgin to przeciętny kosmetyk. Moje drugie opakowanie zużyję do końca. Potem zdecyduję się jednak na inny krem.
    • brak dodatków zapachowych
    • nie uczula
    • lekka formuła
    Wady:
    • brak reklamowanych przez producenta efektów
    • dość słabe nawilżenie
  • 13 stycznia 2022 o 14:47
    Redukuje zaczerwienienia
    Używałam kremu na noc na zaczerwienienia i naprawdę je redukował. Krem sprawdził mi się w 100%. Nie mam żadnego trądziku, ale cerę skłonną do zaczerwienień. Po przebudzeniu skóra była ukojona i mniej zaczerwieniona. Do tego miękka i wygładzona. Wypielęgnowana. Kosmetyk dobrze się wchłania. Niby nie pachnie, albo ja czuję go tak w wersji medycznej. W plastikowym opakowaniu z pompką bardzo higienicznie się go nakłada. Nie podrażnia, nie uczula i co najważniejsze nie zapycha porów. Polecam!