Kremy uniwersalne

Perfecta Fenomen C, Krem na dzień i na noc 40+, Wyrównanie kolorytu, redukcja zmarszczek

Dax Cosmetics
Perfecta Fenomen C Wyrównanie kolorytu krem na noc i na dzień 40+ 50ml
Perfecta FenomenC 40+ Krem na dzień i noc 50 ml
Perfecta Fenomen C
Perfecta Fenomen C Wyrównanie kolorytu krem na noc i na dzień 40+ 50ml

• 6 lutego 2022 o 15:21
    Lubię
    Krem ma lekką konsystencję - półżelu, w ciepłe dni praktycznie topi się na palcach. Lekki świeży zapach, odrobinę cytrusowy, delikatny i dość szybko się ulatnia. Nie zauważyłam dramatycznego odprasowania zmarszczek (nie mam dużych, więc trudno o zauważalne różnice), ale wyrównanie koloru i nawilżenie już bardziej. W zasadzie nie zdarzają mi się suche skórki na twarzy, chociaż trudno mi powiedzieć, że to zaleta wyłącznie tego produktu, ponieważ systematycznie pielęgnuję skórę i używam też innych kosmetyków pielęgnacyjnych. Zauważyłam, że ilość w przypadku tego kremu jest kluczowa - nie należy przesadzać. W upalne lato czułam lepkość, ale gliceryna na drugim miejscu w składnikach sugeruje taki efekt. Nałożony odrobinę - co nie jest problemem, bo lekka konsystencja pozwala łatwo rozprowadzić go cienką warstwą - wchłonie się szybciej i nadal nawilży. Mam skórę mieszaną, ale skłonną do przesuszeń i ten krem, stosowany regularnie, pomaga utrzymać właściwe nawilżenie. Odstawiłam go na chwilę jesienią i teraz wróciłam (projekt "denko"). Zimą jest również działa bez zastrzeżeń, chociaż znowu - gliceryna + zimno niby nie jest dobrym pomysłem. Idealnie współpracuje z różnymi podkładami i innymi krokami pielęgnacji, których używam, nie warzy ich, nie wałkuje się, nie wyświeca, nie zmienia koloru, nie zapycha. Używam go tylko na dzień, na noc mam inny, bardziej bogaty. Opakowanie szklane, grube, solidne. Nie testowałam jego trwałości na podłodze ;) i nie wiem, czy przetrwałoby upadek na kafle. Trochę ciężkie do zabierania w podróż, zwłaszcza krótką. Cera wygląda dobrze jak na to co jest - w wieku 50 lat nie ma co liczyć na cuda. Pewne okolice będą lekko zaróżowione, a jeśli ktoś nie dba o wątrobę to plam drogeryjny krem nie zlikwiduje. Mam świadomość, że producenci obiecują wiele, ale realnie krem ma dawać nawilżenie i przyjemność w użytkowaniu. Oraz nie szkodzić. Nie jest to jakaś miłość, ale zachęcił mnie do poszukiwań wśród innych produktów Perfecty (już kolejne 2 czekają w kolejce)
    • aplikacja
  • 3 sierpnia 2021 o 18:28
    Nie do końca taki Fenomen
    Kupując ten krem skusiłam się napisem na opakowaniu o wyrównaniu kolorytu i redukcji zmarszczek. Mam 44 lata, tak więc pomyślałam że jest to krem w sam raz dla mnie.Pierwsze co mnie urzekło w tym produkcie to jego zapach. Co do działania o którym pisze producent to jest raczej kiepsko. Krem w ogóle nie radzi sobie ze zmarszczkami, u mnie szczególnie na czole. Kolorytu raczej też mi nie wyrównał.Stosowałam go jako bazę pod makijaż ale przy mojej cerze mieszanej dość szybko się po nim świecę. Teraz stosuję go tylko na noc i dodaję do niego różne olejki żeby wzmocnić jego działanie. Produkt umieszczony jest w ładnym, pomarańczowym szklanym słoiczku. Uważam że jest to bardzo słaby krem, który tak naprawdę nic nie robi.Żałuję że go w ogóle kupiłam. Nie polecam
    • Nawilża
    Wady:
    • Nie wyrównuje kolorytu
    • Nie wygładza zmarszczek
  • 26 maja 2021 o 10:06
    Bardzo fajny krem
    Dla mnie był to fajny krem pod makijaż, bo stosowałam go tylko na dzień. Na noc używam znacznie cięższych kremów i olejków. Ten krem jest dość lekki, bardzo przyjemna konsystencja ni to budyniu, ni to żelu. Fajnie wygładza skórę czyniąc ją przyjemną w dotyku aksamitną. Krem ma delikatny nienarzucający się cytrynowy zapach. Dodatkowy plus za estetyczne szklane opakowanie, bo nie cierpię kremów w plastiku.
  • 23 listopada 2020 o 8:50
    polecam
    Bardzo dobry krem do cery suchej. Doskonale nawilża, świetnie się wchłania. Skóra po jego użyciu jest wypoczęta i świeża. Konsystencja kremu jest lekka nie obciąża skóry . Sprawdza sie nawet zimą.
    Zalety:
    • Dobrze nawilża, szybko sie wchłania. Stosunek jakości do ceny.
  • 5 grudnia 2019 o 8:30
    Hit na noc
    Bardzo dobry krem na noc, wygładza skórę, rozjaśnia cienie pod oczami, napina skórę, krem do zadań specjalnych. Używam go wyłącznie na noc i co drugi dzień, moja wrażliwa skóra nie lubi mocnych kremów codziennie a to jest mocny krem. Po użyciu rano skóra jest nawilżona i gładka.
    • Lekki zapach
    • działanie!!!
    • Idealny na noc
    Wady:
    • Na dzień ma zbyt bogatą konsystecję
    • Jest mocny i nie mogę używać go codziennie, bo podrażnia mi skórę
    • Negatywne opinie mogą wynikać z tego, że kremy z wit C nie nadają się do codziennego użytku (są zbyt agresywne do wrażliwej skóy)