Szampony do włosów

Natura Estonica Bio Szampon 7 korzyści do włosów osłabionych i uszkodzonych

Natura Estonica Bio Szampon 7 Korzyści do Włosów Osłabionych i Uszkodzonych 400ml

• 7 listopada 2019 o 10:38
    Szukam dalej
    Myślałam, że znalazłam ideał. Szampon ma dobry skład, piękny zapach, drażniący SLS producent zastąpił trochę bardziej przyjaznym SCS , który nie działa źle na moją skórę głowy. Na drugim miejscu cocamidopropyl betaine - też szczęśliwie mnie nie uczulił. Reszta drużyny też nie. W połowie składu pantenol, olej z róży, olej z awokado, hydrolizowana keratyna, kofeina. No niby spoko, ale jednak to nie to. Cena przystępna, zapłaciłam tylko 13 zł za butelkę 400 ml. Przy codziennym myciu włosów wystarczyła mi na ponad miesiąc. Dostępność słaba, w żadnej z drogerii go nie spotkałam. Kupiłam w ulubionej aptece. Zapach przepiękny - wiśniowy. Tonik nawilżający tej firmy z ekstraktem z sofory japońskiej ma identyczny zapach. Mógł być ideałem, ale efektów brak, a po dwóch tygodniach miałam wrażenie, że nie domywa głowy. Warto wypróbować, ale ja już nie kupię.
    • Skład
    Wady:
    • 7 korzyści to chyba lekka przesada
    • Dostępność
  • 11 stycznia 2019 o 0:53
    Przyzwoity skład
    Szampon zawiera w składzie SCS, więc jest dla skóry głowy nieco delikatniejszy od szamponów, które mają w składzie SLS. Przyjemnie pachnie, jest wydajny, włosy po nim dobrze się rozczesują i odnoszę wrażenie, że stały się mniej łamliwe. Szampon został wzbogacony w olejki z dzikiej róży, awokado i aceroli - z jednej strony jest to plusem, ale z drugiej strony te składniki sprawiają, że moje włosy szybko się przetłuszczają i muszę myć je codziennie.
    Zalety:
    • poprawia kondycję włosów
    • nie zawiera SLS i parabenów
    • ładnie pachnie
    • jest wydajny
    Wady:
    • powoduje szybkie przetłuszczanie włosów
  • 18 września 2018 o 19:58
    Na wszelkie dolegliwości ;)
    Szampon sprawdził się idealnie,! Jego uwagę skupiło na mnie zapewnienie producenta oraz piękne i wygodne opakowanie. Szampon dobrze się pieni i oczyszcza skórę głowy, nie podrażnia jej i nie wywołuje reakcji alergicznych. Doskonale regeneruje, nawilża, odżywia a przy tym wzmacnia cebulki włosa. Po umyciu nim włosy są sypkie, elastyczne, wygładzone. Kosmetyk pięknie pachnie zapach co prawda ulatnia się dość szybko ale mimo wszystko jest piękny ;) Po umyciu nim włosów nie muszę stosować odżywki, ponieważ włosy łatwo się rozczesują. Jest wydajny i ma duża butelkę !
    Zalety:
    • nie zawiera parafiny, parabenów i silikonów.
    • dobrze się pieni i oczyszcza skórę głowy
    • doskonale regeneruje, nawilża
    • wygładza
    • odbudowuje
  • 23 lipca 2018 o 19:13
    Niesamowity! ♥
    Zdecydowanie jeden z lepszych szamponów jakie miałam! Przede wszystkim intensywnie odżywia, odbudowuje, nawilża, nadaje elastyczności i blasku, wygładza oraz wzmacnia osłabione włosy. Świetnie oczyszcza skórę głowy i usuwa nadmiar sebum. Szampon dobrze się pieni i rozprowadza, nie plącze przy tym włosów. Ma naturalny skład, nie podrażnia skóry głowy i nie przesusza skalpu. Zapach ma bardzo ładny słodki, ale nie duszący. Opakowanie jest solidne i posiada wygodne otwarcie. Jest wydajny, cena jak najbardziej w porządku, a właściwie jest bardzo niska jak za tak dobry, naturalny szampon. Produkt jest dość ogólnodostępny, można go znaleźć w niektórych hipermarketach (ja kupiłam w lidlu) i przez internet. Gorąco polecam!
    Zalety:
    • Świetnie odżywia, odbudowuje i nawilża
    • Nadaje włosom elastyczność i blask
    • Wzmacnia osłabione włosy w dość krótkim czasie
    • Dobrze oczyszcza
    • Dobrze się pieni i łatwo rozprowadza
    • Nie plącze włosów
    • Ma naturalny skład
    • Nie podrażnia i nie wysusza skalpu
    • Piękny zapach umila stosowanie
    • Przemyślane, solidne opakowanie
    • Produkt jest wydajny
    • Cena bardzo w porządku
    • Dostępność
    Wady:
    • BRAK
    W strefie wolnocłowej
  • 30 marca 2017 o 19:31
    uwielbiam!
    Nie miałam chyba lepszego szamponu niż ten. Robi to co należy, nawilża, wzmacnia, dodaje blasku, odżywia, zmiękcza, nadaje puszystości (nie puszy włosów), skóra głowy dobrze oczyszczona, nie powoduje łupieżu, można stosować codziennie, do tego bosko pachnie. Moje suche włosy od razu mają się lepiej, a w połączeniu z maską, rewelacja.