Kule i płatki do kąpieli

Nacomi Kula do kąpieli `Pomarańcza z wanilią`

Nacomi Kula do Kąpieli Pomarańcza z Wanilią 130g

• 1 lutego 2021 o 19:21
    Zapachem przypomina Visolvit
    Kupiłam tę kulę w Drogerii Pigment na promocji. Uwielbiam wszystko co związane z wanilią i pomarańczą oraz innymi egzotycznymi zapachami, więc długo się nie zastanawiałam nad zakupem. Pokochałam wszelkie formy aromaterapii, a po ciężkim dniu w pracy najlepszym odpoczynkiem jest wzięcie relaksującej kąpieli. Kula jest zapakowana w mocno ściśniętą folię. Trudno było mi ją zdjąć. Kule do kąpieli Sape są robione z naturalnych składników co jest niesamowitą zaletą. Opakowanie rozcinam nożyczkami, bo tak mi najwygodniej. Kulę można przekroić i użyć na dwie kąpiele. Kula o wiele lepiej pachnie przed użyciem niż po wrzuceniu do wody. Kula po wrzuceniu do wody fajnie i szybko musuje, ale barwi wodę na pomarańczowo i nie tworzy piany. Produkt ma bardziej właściwości pielęgnacyjne i z powodu braku chemicznych składników nie daje takiej frajdy. Jak wcześniej wspomniałam kula przed wrzuceniem pachnie jak Visolvit o smaku pomarańczowym, a po rozpuszczeniu woda wygląda tak jak woda z rozpuszczonym Visolvitem. Nie wiem skąd u mnie takie skojarzenie, ale przez całą kąpiel nie mogłam pozbyć się wrażenia, że kąpię się w Visolvicie. Woda po rozpuszczeniu się kuli nie jest tłusta, a ciało idealnie nawilżone i w przypadku tego produktu naprawdę nie trzeba używać balsamu. Nawilżenie nie do końca było rozłożone równomiernie na całym ciele, zwłaszcza miejsca pod kolanami miałam bardziej tłuste. Mimo to, myślę, że osoby z suchą skórą będą zadowolone, bo kula dobrze zmiękcza wodę. Duży plus to fakt, że wanny nie trzeba specjalnie czyścić po kąpieli. Wystarczy ją tylko opłukać. Ogólnie jest to ciekawy i warty wypróbowania produkt, ale sama już raczej nie wrócę do tego zapachu.
  • 3 listopada 2020 o 7:23
    Bardzo fajny, nawilżający kosmetyk do kąpieli
    Kula ma piękny zapach i bardzo dobrze nawilża skórę. Ma bardzo fajny, naturalny skład w którym znajdziemy łagodne substancje myjące. Na początku wytwarza niewielką pianę która dosyć szybko znika. Skóra po wyjściu z kąpieli jest zmiękczona i nawilżona, często nie wymaga balsamu. Największym minusem kosmetyku jest cena. Pomimo pozytywnego działania częściej wybieram puder do kąpieli Nacomi o podobnym składzie i zapachu, niemniej kula również jest godna polecenia.
    Zalety:
    • Nawilża skórę
    • Skład
    Wady:
    • Nie wytwarza piany
  • 4 listopada 2019 o 11:02
    Uwielbiam
    Uwielbiam chyba jak wszystkie kule do kąpieli od Nacomi Oczywiscie obłedny zapach waniliowo-pomaranczowy, ktory towarzyszy mi w okresie świetecznym od kilku lat. Sam zapach sprawia, ze naprawde mozna się super zrelaksowac i poczuc jak w SPA. Zapach czuc na skórze i w łazience przez naprawde długi czas. Kula jest duza i starcza spokojnie na 2 kąpiele. Super musuje i pieknie rozpuszcza się w wodzie. Barwi ją na przyjemny kolor. Zawartosc oleju macadania ma walczyc z cellulitem i zapobiegac rozstepom, nie wiem czy tak to dziala, ale na pewno fajnie wygładza i zmiekcza skórę i to mi wystarczy. Masło shea nawilza i napina skórę. Nie wiem jak z napinaniem, ale po kapieli mam fajnie nawilzoną skóre ktorej nie musze dodatkowo smarowac kremami. Jak w kulach Nacomi nie zostawia nieprzyjemnego tlustego filmu na skórze, oraz wanna nie wymaga szorowania szczotkami.
    • wielkosc
    • nawilza
    • odpręza
  • 28 kwietnia 2019 o 18:46
    Niezapomniana Kąpiel
    Niezapomniana Kąpiel to tylko taka z magicznymi kulami do kąpieli Nacomi Kula pomarańcza z wanilią ma piękny zapach który unosi się w powietrzu w czasie kąpieli Kula jest bardzo Aromatyczna i sprawione że nasza Kąpiel to prawdziwy rytuał Uwielbiam te chwile kiedy mogę zanurzyć się w wannie wpuścić kulę i rozkoszować się i pięknym zapachem oraz tym jak cudownie barwia wodę Kule od Nacomi to niedroga ale przyjemna inwestycja aby zamienić zwykłą Kąpiel w małe Domowe SPA Kule mają raczej zadanie aromatyczne niż pielęgnacyjne ale i tak lubię ją używać ponieważ każda Kąpiel z nimi sprawia że czuję się bardziej odprężona
    Zalety:
    • Barwi wodę na przyjemny kolor
    • Ma bardzo przyjemny zapach pomarańczy połączonej z wanilią
    • Jest niedroga w porównaniu do innych marek
    • Można również kupić półkulę
  • 5 marca 2018 o 14:52
    Domowe SPA
    Używam kuli musującej do kąpieli, gdy chcę zrobić sobie domowe spa. Pięknie pachnie, ma właściwości odżywcze i lekko barwi wodę. Kula szybko się rozpuszcza. Po wyjściu z wanny widać, że preparat dzięki olejowi macadamia i masłu shea natłuszcza skórę. Po zastosowaniu skóra jest miękka i nawilżona. Zapach długo unosi się w całej łazience i na szlafroku. W przypadku pomarańczy z wanilii spodziewałam się chyba czegoś innego. Ten zapach przypomina mi nieco słodką oranżadę.
    Zalety:
    • zapach długo się utrzymuje
    • właściwości nawilżające i natłuszczające
    • łatwo da się doprowadzić wannę do porządku
    Wady:

Zobacz także inne Kule i płatki do kąpieli