Podkłady

Bielenda Total Look Make-up, Nude Matt Fluid matujący

• 15 lipca 2021 o 15:51
    nie jest zly, ale...
    Pierwsze, co mnie troszke zrazilo to to, ze trzeba go wyciskac. Szczerze? Przeraza mnie troche mysl wyciskania go jak paste do zebow. Doszlam do samego konca opakowania i rzeczywiscie jest to troche uciazliwe. Wystraczy ciut za mocno go wycisnac i wszystko sie z niego wylewa. Co wiecej, nie jest tego produktu az tak duzo. Jego krycie jest takie miedzy lekkim a srednim. Mozna je dobudowac, ale... z jakiegos powodu nie chce tego robic. Sam kolor nie jest zly, ale (chyba) trzy odcienie, to...troche malo. Kupilam 1 i 2, i niby jest miedzy nimi jakas tam roznica, ale po nalozeniu ich na skore buzi- gdybym nie dodala bronzera, itd. to nie wiem czy bym cokolwiek zauwazyla. Sam podklad nie jest tragiczny, poniewaz nie wysusza, latwo sie rozprowadza, nie zpaycha, ale lubi sie scierac na brodzie i na nosie. Niestety, ale tez nie przetrwal testu 8 godzin- na plus moge dodac, ze scieral sie rownomiernie. Co to oznacza- ano oznacza to to, ze nie widac bylo roznicy miedzy skora bez i z podkladem. Do tego wyswiecil sie- nie jakos okrutnie mocno, ale jednak. Nie wiem czemu, ale ma ochote go porwonac do kremu BB. Czy jest to podklad/ fluid matujacy? Na mojej miesznej skorze - ja tego nie zauwazylam. Nie wygladal on zle, poniewaz dawal bardzo naturalny efekt z jak dla mnie satynowym wykonczeniem. Nie wiem czy kupie go ponownie. Tak jak napisalam nie byl tragiczny, ale nie spelnil obietnic producenta i moze cene rzeczywiscie jest niska- ja jednak wole dolozyc troszke wiecej i dostac cos na co nie bede krecic nosem.
    Zalety:
    • latwy w aplikacji,
    • nie najgorsze krycie,
    • daje anturalny efekt,
    Wady:
    • opakowanie,
    • mala gama kolorystyczna,
    • lubi sie scierac i wyswiecac,
    • nie daje matowego wykonczenia
  • 7 lutego 2020 o 7:18
    Niezły podkład
    Jestem w posiadaniu podkładu w odcieniu 03 słoneczny beż. Trochę się na początku przestraszyłam, że może być to za ciemny odcień, bo zazwyczaj większość odcieni podkładów drogeryjnych jest dla mnie za ciemna. Ten podkład mnie zdziwił, bo pięknie wtapia się w moją skórę. Jest to odcień ciepły, a nie pomarańczowy. Daje radę zwłaszcza zimą, kiedy sięgam po fluidy w te chłodne i wietrzne dni. Nie odnotowałam żadnego brudzenia ubrań, podkład dobrze trzyma się na swoim miejscu. W przeciwieństwie nawet do dużo droższych podkładów, nie podkreśla skórek wokoło nosa. Nie ma drażniącego zapachu i miło się z niego korzysta. Mogę polecić jako podkład na dzień.
    • nie zapycha
    • nie wysusza okolic nosa
    • trwały na skórze
    • nie wyczuwalny na skórze
    • wybór odcieni
    Merli_j
    7 maja 2019 o 15:37
    Wydajny i tani
    Skusiła mnie cena i dobre opinie wśród znajomych. Nie byłam do końca przekonana do tego produktu i nadal mam kilka zastrzeżeń do niego, jednak muszę przyznać, iż koloryt skóry poprawił mi się po stosowaniu go przez ok. 3 miesiące. Jednak po dłuższym stosowaniu mam wrażenie, że moja skóra stała się bardziej wysuszona. Po stosowaniu tego produktu musiałam częściej robić maseczki nawilżające. Minusem jest również problem z odznaczanie się na bladej skórze. Jednak mimo tych małych o mankamentów nadal będę używała tego fluidu.
    Zalety:
    • cena,
    • wydajność,
    • poprawia koloryt skóry,
    • trwałość,
    • szybko zastyga,
    • dobre krycie,
    • zapach.
    Wady:
    • odznaczanie się przy bladej skórze,
    • minimalne wysuszanie twarzy.
  • 14 marca 2019 o 14:04
    Do zużycia,ale nie do ponownego zakupu.
    Dla mnie był to podkład typowy na co dzień.Nie wyglądał na cerze jak foto shop,ale też nie zbierał się w załamaniach czy też nie rolował się. Faktycznie był matowy,ale naturalnego efektu całkowicie nie dawał. Na szczęście nie wysuszał cery,chyba bym go w tedy wyrzuciła. Minus za to,że lubił się ścierać ze skóry. Na końcu wymieszałam go z za jasnym podkładem,bo ten był dla mnie tylko na lato. Cena niska ok 11 zł.
  • 13 czerwca 2018 o 12:54
    NAJLEPSZY !!
    Jest to najlepszy dla mnie podkład matujący. Nie zapycha cery, nie ma w składzie aluminium, ma piękne żółte tony, pudrowe wykończenie. Inne matujące podkłady wytrzymywały na mojej buzi max 4h, ten wytrzymuje 8-9h. Ma piękną gamę kolorystyczną. Ma naprawdę bardzo ładne krycie. Nie jest widoczny na twarzy, mimo pudrowego wykończenia. Nie utlenia się i nie ściera. Jedyny minus - to dostępność. W moim mieście można go zakupić jedynie w outletach kosmetycznych, gdzie znika jak świeże bułeczki. POLECAM !!
    Zalety:
    • WYDAJNOŚĆ
    • KOLORY
    • TRWAŁOŚĆ
    • NAPRAWDĘ MATUJE
    • NIE ZAPYCHA
    Wady:
    • DOSTĘPNOŚĆ