Kremy pod oczy

Benton Fermentation Eye Cream Krem pod oczy

notino.pl
Benton Fermentation Eye Cream Przeciwzmarszczkowy krem do pod oczy 30g 1234590206
Benton Fermentation

• 21 października 2024 o 10:35
    Mój ulubieniec
    Moja skóra pod oczami jest wymagająca - trudno ją nawilżyć i ma tendencję do cieni. Najlepiej działają na nią kremy mocno nawilżające, gęste, ze składnikami aktywnymi typu peptydy. Jeden z moich ulubionych kremów pod oczy. Stosuję go codziennie rano i wieczorem. Nawilżył i rozświetlił moją skórę pod oczami, zmniejszył widoczność cieni pod oczami. Zawdzięczam to m.in. peptydom w składzie, które służą mojej skórze. Jest bezzapachowy, nie podrażnia oczu. Konsystencja: kremowa, całkiem gęsta. Szybko się wchłania. Nada się pod makijaż. Opakowanie: tubka o dużej pojemności (30g). Za taką cenę przydałoby się opakowanie typu airless. Jest szalenie wydajny, starcza na długo. Jest dostępne również mniejsze opakowanie o pojemności 10g i próbki. Cena: cena regularna jest wysoka (150zł), ale regularnie pojawiają się promocje, na których krem kosztuje +- 50zł.
    Zalety:
    • skutecznie działanie, bez podrażnienia
    • duża pojemność (30g)
    • szalenie wydajny
    Wady:
    • opakowanie w tubce
    • wysoka cena regularna
    badb
    21 kwietnia 2024 o 3:19
    Świetny krem pod oczy
    Krem sprawdził się w moim przypadku. Teoretycznie nic nie robił, ale w czasie gdy go używałam, w ogóle zapomniałam o zjawisku przesuszania się skóry pod oczami. Nie redukował cieni pod oczami, ani nie wygładzał kolorytu, jednak z jego działania nawilżającego jestem bardzo zadowolona. Zmarszczki ludzka rzecz, ale dzięki nawilżeniu skóry, nie zauważyłam pogłębiania istniejących i być może faktycznie skóra stała się jędrniejsza. Nie uczula. Za to utrzymanie skóry w odpowiednim nawodnieniu, ode mnie pełna 5.
    Zalety:
    • Opakowanie: chroniące kosmetyk przed zabrudzeniami, a jednocześnie pozwalające zużyć go niemal do końca.
    Wady:
    • Czasami tubka wypluwała zbyt dużą ilość kosmetyku.
    iza_maz
    25 marca 2024 o 23:22
    Opatrunek dla skóry pod oczami
    To jest krem po którego regularnym używaniu faktycznie widzę różnicę w kondycji skóry pod oczami. Nie są to może spektakularne efekty, ale dla mnie wystarczające. Krem ma bardzo dobry, krótki skład. Jest całkowicie bezzapachowy (ogromny plus!) i ma gęstą, treściwą konsystencję, ale jednocześnie, w moim odczuciu, jest lekki jak chmurka, rozprowadza się bez problemu i dobrze się wchłania zostawiając jednak przyjemną, delikatną warstwę okluzyjną. Taką konsystencję i wykończenie lubię w tego typu kosmetykach najbardziej , nie jestem fanką bardzo lekkich kremów pod oczy, które błyskawicznie się wchłaniają nie pozostawiając po sobie śladu, ponieważ zwykle są niewystarczające dla mojej suchej skóry z pierwszymi drobnymi zmarszczkami. Używam tego kremu od paru lat (rozpoczęłam trzecie opakowanie) z przerwami na testowanie innych kosmetyków i zawsze po jego dłuższym odstawieniu odczuwam pogorszenie kondycji skóry pod oczami. Gdy używam go regularnie czuję i widzę odpowiednie nawilżenie i odżywienie okolic oczu, drobne linie może nie znikają, ale są zredukowane, wypełnione i zdecydowanie mniej widoczne oraz nie pojawiają się nowe. Skóra jest ujędrniona, bardziej elastyczna i poprawia się jej gęstość. Poza tym jest zwyczajnie przyjemny w stosowaniu, daje wrażenie opatrunku na skórze i komfortowo nosi się pod korektorem, nawet przypudrowanym. Co dla mnie ważne, nie szczypie w oczy i nie powoduje łzawienia ani dyskomfortu. Cena, zwłaszcza promocyjna, jest moim zdaniem adekwatna do jakości i wydajności oraz wielkości opakowania - tubkę 30g możemy kupić za 60-90 zł, w zależności od sklepu, a w cenie regularnej za ok. 150 zł. Jedyne zastrzeżenie mam do samej tubki - jak najbardziej wygodne i praktyczne (plus ładne i minimalistyczne), ale o ile pierwsze opakowanie zużyłam bez problemu, tak w drugim pod koniec używania produktu końcówka tubki pękła i krem wychodził również "bokiem", aż w końcu cała końcówka się oderwała.
    Zalety:
    • nawilża, odżywia, regeneruje
    • zagęszcza, uelastycznia i ujędrnia skórę pod oczami
    • wypełnia drobne zmarszczki
    • krótki, dobry skład (uwielbiam ceramidy)
    • przyjemna, gęsta, ale jednocześnie lekka konsystencja
    • nie szczypie, nie powoduje łzawienia i dyskomfortu
    • jest bezzapachowy
    Wady:
    • w jednym opakowaniu pękła końcówka tubki, a pod koniec całkowicie się oderwała
  • 1 grudnia 2023 o 11:15
    Nawilża, odżywia i chroni delikatną skórę wokół oczu
    Benton to koreańska marka kosmetyków naturalnych, po której produkty bardzo chętnie sięgam. Jej maski w płachcie kupuję z comiesięczną regularnością - tak bardzo pokochała je moja skóra <3 Zanim nabyłam recenzowany krem pod oczy, przeczytałam na jego temat wiele zachwyconych opinii. Dostępny jest on w dwóch gramaturach: * regularnej - 30g. * mini - 10g. Zawsze, kiedy po raz pierwszy sięgam po jakiś kosmetyk i mam do wyboru zakup wersji miniaturowej to właśnie po nią sięgam w pierwszej kolejności szczególnie, jeśli wersja regularna do najtańszych nie należy. W przypadku tego kremu nawet wersja mini wystarczy spokojnie na kilka miesięcy stosowania. Ja zaczęlam dokładnie 02.06, a dziś jest 01.12 i wczoraj dopiero rozcięłam tubkę w celu wykończenia resztek, których jest całkiem sporo ;) Także wydajność jest mega mocną zaletą tego kosmetyku. Używam go przynajmniej raz dziennie, najczęściej na dzień. Tubka kremu wykonana została z solidnego, nieodkształcającego się w trakcie stosowania plastiku o barwie głębokiej czerni i połyskującym tak, jakby był lakierowany. Stoi samodzielnie na srebrnej nakrętce, która kolorystycznie została dopasowana do napisów na opakowaniu. Całość prezentuje się bardzo elegancko tym bardziej, że kosmetyk dodatkowo został zapakowany w tekturowy kartonik. Szata graficzna ultra minimalistyczna - srebrne napisy na czarnym tle i to wszystko. Charakteryzuje ona całą serię kosmetyków linii Fermentation. Konsystencja: gęsta, treściwa. Kolor: biały. Zapach: brak. Skład - niemal samo dobro i to baaaaardzo cenię wśród koreańskich, NATURALNYCH marek (bo nie każda koreańska marka ma dobry skład, a tym bardziej naturalny). Jest na bogato, jest odżywczo, jest regenerująco dzięki: * fermentowanemu filtratowi z drożdży Galactomyces - wyrównuje koloryt skóry, rozjaśnia drobne przebarwienia, a także nawilża i zmiękcza skórę; * probiotykom - dbają o mikrobiom skóry wzmacniając jej barierę ochronną i odporność na szkodliwe działanie czynników zewnętrznych; * humektantom (gliceryna, kwas hialuronowy, alantoina, betaina, pantenol, beta-glukan i arginina); * olejowi makadamia; * peptydom; * ceramidom; * adenozynie - działa przeciwstarzeniowo rozluźniając napięcie mięsni odpowiedzialnych za powstawanie zmarszczek mimicznych; * roślinnym ekstraktom (aloes, prawoślaz, pieprz japoński, sasanka i brodaczka) - nawilżają, koją, łagodzą, działają antybakteryjnie i antygrzybiczo. Jedyną kontrowersją jest w tym bogactwie jest sprytnie przemycony mikroplastik... Jak już wyżej wspomniałam recenzowanego kremu używałam codziennie. Przez pewien czas nawet dwa razy dziennie. Pomimo swojej bogatej, gęstej formuły bardzo dobrze się rozprowadza i wchłania, choć tworzy na skórze subtelną okluzję. Nie wpływa to jednak destrukcyjnie na nakładany później makijaż. Bardzo dobrze współpracuje ze wszystkimi kosmetykami. Po przeczytaniu tak wielu bardzo dobrych opinii na temat tego kremu nie będę ukrywać, że poprzeczkę zawiesiłam mu wysoko. Moja blisko czterdziestoletnia skóra pod oczami boryka się z cieniami zarówno tymi powodowanymi przez płytko osadzone naczynia krwionośne, jak i te spowodowane niewyspaniem. Nieobce im są opuchnięcia czy pierwsze zmarszczki, a także okazjonalne przesuszanie. No i co? No i krem mojej skóry pod oczami nie zrewolucjonizował :D Absolutnie nie odmawiam mu bardzo dobrego działania, bo mogę potwierdzić świetne nawilżenie skóry, a także wygładzenie i uelastycznienie jej tekstury. Nie zdarzają jej się już przesuszenia. Cały czas jest też sprężysta i miękka. Jednak jeśli borykacie się z takimi problemami pod oczami, jak ja to krem ich nie zniweluje. Tak więc cienie, jak były, tak są nadal, nie redukuje ewentualnych opuchnięć i nie wymarze istniejących już zmarszczek. Wierzę natomiast w to, że hamuje powstawanie nowych i odżywia skórę. Czy kupię go więc ponownie? Myślę, że tak, gdyż jego działanie odżywcze i nawilżające są na naprawdę wysokim poziomie. Jest to taki pewniak, który w razie podrażnienia innym kosmetykiem na pewno pomoże, załagodzi i zregeneruje. Na poważniejsze problemy poszukam jednak czegoś innego.
    Zalety:
    • świetnie nawilża
    • odżywienie
    • zmiękczenie i wygładzenie tekstury skóry
    • uelastycznia i nadaje sprężystości
    • tworzy warstewkę okluzyjną zabezpieczającą przed szkodliwym działaniem czynników zewnętrznych
    • prewencja przeciwzmarszczkowa
    • bogaty w naturalne, dobroczynne substancje skład
    • gęsta, treściwa, ale szybko wchłaniająca się formuła
    • brak zapachu
    • wygodne, eleganckie opakowanie
    • dwie gramatury - regularna i mini
    Wady:
    • nie redukuje już istniejących zmarszczek, nawet tych drobnych
    • mikroplastik w składzie
    AKA10
    4 listopada 2023 o 15:30
    Bardzo dobry
    Krem kosztuje 90zł w Hebe. Pojemność to aż 30g. Stosowany tylko na skórę okolic oczu starcza na kilkanaście miesięcy. Moim skromnym zdaniem - dobry zakup. Opakowanie to czarna, elegancka tubka. Dozuje się łatwo. Tubkę pod koniec można przeciąć, nic się nie marnuje. Krem jest biały, gęsty ale nakłada się łatwo, wchłania bardzo szybko. Czuję, że zostawia ochronną, okluzyjną warstwę ale nie jest ona uciążliwa ani widoczna. A jeśli widoczna, to na plus - bardzo dobrze wypełnia zmarszczki, skóra jest wyrównana, wygładzona, dobrze nawilżona i odżywiona. Szybko zauważyłam poprawę skóry okolic oczu. Krem jest bezzapachowy i, co dla mnie najważniejsze, nie podrażnia oczu. Produkt dopracowany i warty wypróbowania.
    Zalety:
    • nie podrażnia oczu
    • bardzo ładnie wypełnia zmarszczki
    • mocno nawilża
    • mocno odżywia
    • przy dłuższym stosowaniu widać spłycenie zmarszczek
    • wydajny
    • duża pojemność

Zobacz także inne Kremy pod oczy