Soraya, Plante, Krem pod oczy naturalnie wygładzający
20 HIT!
67 % kupi ponownie
Zgłoś do moderacjiKrem pod oczy Soraya plante to naturalna pielęgnacja skóry wymagającej długotrwałego nawilżenia i ujędrnienia, niezależnie od wieku. Odżywcza formuła oparta na składnikach roślinnych pozwala naturalnie i jednocześnie efektywnie pielęgnować delikatną skórę pod oczami.
*Chlorella zielona mikroalga redukująca cienie pod oczami.
*Olej jojoba poprzez swój unikalny skład zapewnia długotrwałe nawilżenie.
*Cedr japoński regeneruje, wygładza i wzmacnia skórę.
Kosmetyki SORAYA plante to 99% składników pochodzenia naturalnego. Pozostały 1% to substancje, które gwarantują, że kosmetyk pozostaje świeży i pełen wartości odżywczych dla skóry.
Przyjazne dla wegan.
Oparte na składnikach pochodzenia roślinnego.
Stworzone z troską o środowisko.
Cechy produktu
- Właściwości
- wygładzające, regenerujące, przeciw cieniom / opuchnięciom, nawilżające
- w tubce
Recenzje 96
2 /5
1 stycznia 2021, o 09:40
Nic nie robił
Nawet nie spodziewałam się, że krem zredukuje jakkolwiek moje cienie pod oczami, więc tutaj się szczególnie nie zawiodłam :) Liczyłam jednak na obiecane nawilżenie i ujędrnienie skóry, ale tutaj też się przeliczyłam.
Może i coś tam nawilżał, jednak nie w wystarczającym stopniu. Co jakiś czas skóra pod oczami była wyraźnie przesuszona, pojawiały się suche skórki, a krem nic z tym zupełnie nie robił. Co do ujędrnienia czy wygładzenia - po nałożeniu skóra była miła i jakby aksamitna w dotyku, jednak trwało to dosłownie kilka chwil, później efekt szybko znikał i równie dobrze mogłam niczego nie nakładać.
Nie podrażniał, nie rolował się i sprawdzał się pod makijaż, ale to by było na tyle z plusów.
Podsumowując: nic specjalnego, nie daje żadnych efektów, więc nie ma sensu wydawać 20 zł na zwykłe mazidło pod oczy.
ZALETY: - nie podrażnia
- wydajny, to mu przyznam
WADY: - brak jakiegokolwiek działania
- ale to jakiegokolwiek
- serio
5 /5 HIT!
29 grudnia 2020, o 14:19
Małe cudo
Jeśli chodzi o skórę pod oczami to przede wszystkim borykam się z opuchlizną i niestetycznymi cieniami. Nie spodziewałam się cudów po tanim produkcie z drogerii, a jednak ten krem okazał się strzałem w dziesiątkę. Już po tygodniu stosowania, opuchlizna zeszła całkowicie, a moje oczy stały sie optycznie o wiele większe. Cienie pod oczami są zdecydowanie mniej widoczne, na tyle, że nie mam już problemu, żeby wyjść z domu bez korektora, co wcześniej stanowiło dla mnie duży problem. Skóra pod oczami stała się dodatkowo bardzo gładka i napięta. Dla mnie ten krem to rewelacja. Pozwolił wyzbyć się kompleksów i od tamtej pory nie rozstaje się z nim na krok!
28 grudnia 2020, o 23:32
Wykorzystała: w trakcie pierwszego opakowania
Jest dość gęsty i treściwy (wcześniej użyłam ultra lekkiego kremu pod oczy). Nie wchłania się ekspresowo i trzeba chwilę go wmasowywać.
Dobrze radzi sobie z suchą skórą zarówno w okolicach pod oczami jak i na powiekach, w obszarze pod brwiami.
Nie zauważyłam za bardzo działania wygładzającego.
17 grudnia 2020, o 12:16
Używa produktu od: tydzień
Zmniejsza sińce i nawilża
Ponieważ mam bardzo wymagającą skórę pod oczami, skłonną do przesuszenia, obrzęków i drobnych zmarszczek, bardzo trudno jest mi dobrać odpowiedni krem. Zachęcona recenzjami na KWC, zakupiłam kremik SORAYA Plante. Dawno nie używałam kosmetyków z tej firmy i miałam pewne obawy. Zacznę od przyjemności jakie daje samo miłe dla oka opakowanie. Wąska tubka z ergonomicznym dozownikiem jest bowiem kwiatowo - zielona. Krem dozuje się wygodnie, jest średnio gesty, nie lubię rzadkich. Nie pachnie, a to plus. Żeby się wchłonąć potrzebuje chwilę czasu. Tworzy aksamitną powłokę. Nie podrażnia. Po tygodniu stosowania rano i wieczorem zauważyłam, że:
-skóra jest gładsza
-wygląda zdrowiej
-cienie są wyraźnie bledsze!
-nie roluje się i jest super pod makijaż.
Nie jest to krem mocno przeciwzmarszkowy ale naprawdę dobry i zasługuje na 5 gwiazdek. Dodam jeszcze, że dzięki niemu chętnie sięgnę po inne produkty z tej serii.
ZALETY: Opakowanie
Konsystencja
Działanie rozjaśniające
12 grudnia 2020, o 22:26
Rozczarowanie
Produkt kupiłam po przeczytaniu wielu pozytywnych komentarzy na jego temat. Liczyłam na naprawdę fajny efekt nawilżenia, który sprawi, ze korektor bedzie dobrze wyglądał pod oczami. Niestety dość mocno się rozczarowałąm. Pomimo, że krem ma przyjemną niezbyt gęstą, ale też nie lejącą konsystencję należy uważać z jego ilością. zbyt duża powoduje, że przez dłuższą chwilę zostaje nam biały filtr i produkt zaczyna się rolować. Jeśli nałożymy mniejszą krem szybko się wchłania. Co ważne- nie podrażnia. Jednak najważniejsze zadanie, czyli nawilżenie nie spełniło moich oczekiwań. Mam wrażenie, że kilka chwil po nałożeniu skóra pod oczami jest taka jakbym niczego nie użyła. Nie odnotowałam też wygładzenia czy wpływu na cienie pod oczami.
ZALETY: - cena
- nie podrażnia
WADY: -słabo nawilża
-nie wygładza
-należy uważać z ilością
4 /5
15 listopada 2020, o 18:04
Nie wie, czy kupi ponownie
9 listopada 2020, o 18:20
Używa produktu od: 2 tygodnie
Soraya
Fajny krem, wydajny. Długo szukałam kremu pod oczy z bardzo dobrym składem (jest to istotny czynnik dla mnie) oraz skuteczny. Stosuję dopiero od 2 tygodni ale widać różnicę. Zawsze miałam sińce pod oczami, powoli to się zmienia, na szczęście
ZALETY: wydajność
Stosunek jakości do ceny
działanie
2 /5
3 listopada 2020, o 20:34
Używa produktu od: 2 tygodnie
Powieki lekko swędzą
Kupiłam bo wiem, że ta seria ma dobre składy, żel do twarzy jest także ok. Tu trochę zawiodłam się składem, bo często podrażniający glikol propylenowy jest na pierwszym miejscu.. co mocno mnie zasmuciło, szczególnie jak na produkt pod oczy. Mam wrażliwą cerę, jednak w innych kremach pod oczy z tym składnikiem nie było tego problemu bo był użyty w mniejszej ilości. Tutaj po jakimś czasie od nałożenia swędzą mnie powieki. Myślę, że odpowiada za to właśnie glikol który jest całą bazą dla tego kremu, co mnie zszokowało, bo to dość podrażniający składnik. Krem jest bezzapachowy, zostawia delikatną warstewkę, ale niezbyt ciężką, nawilża, ale mogłoby być lepiej jeżeli ktoś cierpi na suchą skórę wokół oczu.
WADY: -glikol propylenowy jako baza
-brak zapachu
-mógłby lepiej nawilżać
4 /5
1 listopada 2020, o 20:48
Kupi ponownie
Używa produktu od: rok lub dłużej
Dobry
Mam problem z dobraniem kremu pod oczy. Jestem po 30 moja skóra wokół oczu jest cienka i delikatna, wokół oczu mam duzo zmarszczek mimicznych i żeby jeszcze było ciekawiej cienie pod oczami.
Ponieważ w najbliższym Rossmanie często produkty znikają z półek a ten krem był dostępny i to w promocji.
Zaskoczył mnie, oczy po nim mnie nie szczypały, nie były opuchnięte.
Krem nie roluje się.
Jakoś super nie wygładza nie usuwa tez cieni.
Trochę nawilża.
Używam już trzecie opakowanie, jednak szukam kremu, który wpłynie na moje cienie i zmarszczki.
Ostatnio były problemy z dostępnością.
Polecałabym raczej dla młodszych kobiet.
20 października 2020, o 11:46
Nie wie, czy kupi ponownie
Może być
Jest to w porządku produkt myślę dla młodych dziewczyn na pierwszy krem pod oczy. Od niego można zacząć pielęgnację skóry wokół oczu w młodym wieku. Zanim pojawią się zmarszczki.
Lekko nawilża, szybko się wchłania, zostawia skórę pod oczami miękka, satynową w dotyku.
Ale dla osób starszych już że zmarszczkami i potrzebującymi więcej nawilżenia i regeneracji to nie polecalabym bo ten krem będzie stanowczo za słaby.
ZALETY: Zapach
Skład
Szybko się wchłania
Baaardzo wydajny
WADY: Niewielkie działanie
Zbyt słabe nawilżenie
17 października 2020, o 12:12
Używa produktu od: miesiąc
Za słabo nawilża
Po tylu pozytywnych opiniach spodziewałam się czegoś lepszego. Moja skóra pod oczami bardzo się przesusza, w związku z czym potrzebuje mocnego nawilżenia. Ten krem w ogóle sobie z tym nie radzi. Stosuje go dwa razy dziennie i jak przypadkiem czasem mi się zdarzy zapomnieć go użyć to od razu widać tego skutki - skóra sucha jest praktycznie od razu. Mam 24 lata, więc podejrzewam, że na bardziej dojrzałych cerach również nie spełni swojego zadania.
Poza tym krem jest bezwonny i delikatny (nie podrażnia w żaden sposób okolic oczu). Opakowanie ładne, tak jak wszystkie kosmetyki z tej serii.
ZALETY: - bezwonny
- delikatny, nie podrażnia oczu
- ładne opakowanie
WADY: - bardzo słabo nawilża