Pasty do zębów

Colgate Natural Extracts, Ultimate Fresh, Pasta do zębów z azjatyckim olejkiem cytrynowym i ekstraktem z aloesu

• 20 grudnia 2024 o 15:17
    Cytrusowa pasta do zębów do codziennej pielęgnacji jamy ustnej
    Opakowanie: Tubka o ładnej, zielono-żółto-białek szacie graficznej, nawiązującej zgodnie z nazwą do natury, bez problemu można wydobyć całość produktu z opakowania Konsystencja: Średnio gęsta, biała pasta bez żadnych drobinek, o standardowej wydajności Zapach i smak: Świeży i rzeczywiście dość cytrusowy, średnio intensywny, raczej nie pozostaje na długo Działanie: Skutecznie oczyszcza zęby i odświeża jamę ustną, bardzo dobrze sprawdza się w codziennej pielęgnacji Podsumowanie: Bardzo lubię pasty do zębów Colgate i ta nie jest wyjątkiem. Skutecznie oczyszcza i chroni zęby oraz nadaje świeży oddech. Wyróżnia się nieco innym, bardziej cytrynowym niż miętowym smakiem i zapachem. Nie zapewnia wybielania, ale do oczyszczania nadaje się bez żadnych zastrzeżeń.
    Zalety:
    • Dobrze oczyszcza zęby
    • Przyjemny smak i zapach
    • Ładna szata graficzna
    Wady:
    • Nie wybiela
  • 1 października 2024 o 11:52
    Uwielbiam tę pastę
    Ta pasta jest idealna dla mnie do mycia zębów dla odświeżenia pomiędzy myciem porannym i wieczornym. Posiada o 1/3 mniej fluoru niż tradycyjne pasty colgate, więc myjąc zęby więcej niż 2 razy dziennie jest bezpieczniejsza. Jest przyjemna w smaku. Pasta wyśmienicie odświeża oddech. Bardzo dobrze się pieni. Wystarczy wielkość ziarnka groszku, więc wydajność jest bardzo dobra. Ładnie nabłyszcza zęby. Po każdym zastosowaniu zęby wyglądają na zdrowsze, jakby bielsze. Bardzo lubię tę pastę i na pewno kupię ponownie. Ostrzegam jednak osoby z nadwrażliwym szkliwem. Pasta może działać nieco podrażniająco. Czasami po szczotkowaniu miałam wrażenie dyskomfortu. Gdy np. niedawno używałam pasków wybielających.
    Inne
  • 22 lipca 2024 o 21:39
    Lekka pasta do zębów na codzien
    Pasta do zębów w standardowym opakowaniu dla tego typu produktów z szarą graficzną dość lekką i świeżą. Pasta charakteryzuje się bardzo przyjemnym smakiem - nie jest intensywny, nie drażniący. Pasta dobrze się pieni i dobrze oczyszczają zęby, odświeża oddech i zapewnia komfort po zastosowaniu. Pasta nie podrażnia, Jest wydajna i cena regularna dość niska.
    AnnZ13
    12 października 2023 o 1:03
    Coś innego, ale mnie nie urzekło
    Kupiłam ten produkt podczas zwykłych zakupów w Lidlu. Moja pasta się kończyła, zobaczyłam linię Colgate Natural Extracts i postanowiłam 'złapać' (wypróbować) je wszystkie. Na pierwszy ogień poszła 'Cytryna i aloes'. Opakowanie papierowe jest ok. Brązowy, twardy papier, zielone akcenty, grafika cytryny i aloesu. Opakowanie samej pasty już bardziej rzuca się w oczy. Żywy zielony kolor, ponownie grafika cytryny i aloesu. Tubka standardowa, jak na 75ml. Kolor pasty - transparentny zielony. Wydajność standardowa, tak samo konsystencja. Nic specjalnego. Ocena: 3/5 Zapach ładny, wyróżniający się. Czuć cytrynę i czuć aloes. Ciekawe połączenie, które uważam za udane. Ocena: 4/5 Z działaniem niestety gorzej. Ta pasta spełnia swoje zadanie, bo myje zęby. I właściwie tyle. Nie robi nic więcej. Zęby nie są zdrowsze, bielsze, cokolwiek. Są po prostu czyste. Smak podczas mycia jest dobry. Ale już po umyciu zostawał mi na języku dziwny kwaśny posmak, który nie był przyjemny. Nie czułam odświeżenia. Ocena: 2/5 Skład w stosunku do innych past na rynku, jest słaby. Są tytułowe ekstrakt z aloesu i olejek cytrynowy, ale dopiero gdzieś po środku składu. Niestety zalet jest mniej niż wad, bo sporo tu składników regulowanych, jest też SLS i PEG. Ocena: 2/5 Moim zdaniem, zarówno brązowe papierowe opakowanie, jak i sama nazwa linii produktów, mogą trochę wprowadzać w błąd. Przypominają kosmetyki naturalne i sugerują, obecność wielu ekstraktów. Tymczasem skład pozostawia wiele do życzenia. Zapach przypadł mi do gustu i właściwie to chyba jedyna zaleta. Sama pasta, oprócz mycia nie robi nic szczególnego. Pozostawiała u mnie niezbyt miły posmak, który psuł całą zabawę. Fajnie było wypróbować, ale drugi raz do tej rzeki nie wejdę. Ogólna ocena: 2/5
    Zalety:
    • ciekawy zapach
    Wady:
    • nieprzyjemny posmak po umyciu zębów
    • słaby skład
  • 10 października 2023 o 23:06
    Przeciętna
    -Pasta dobrze się pieni i świetnie czyści zęby. -Jest też dość wydajna. - Nie piecze w język - Jest dość tania -Zdecydowanie za mało odświeża Ogólnie przeciętna pasta, bez szału, ale spełnia swoje zadanie czyli dobrze czyści zęby.