Rozświetlacz, który kupiłam, ma odcień 100 Multi Gold. Jest to bardzo dobrze zestawiona mieszanka trzech odcieni, szampańskiego, złotego i lekko różowego, dodam - w dobrych proporcjach. Połączone pędzlem dają bardzo ładny, raczej neutralny w tonacji odcień rozświetlacza. Według mnie nie skłania się on ani jednoznacznie w zimną, ani jednoznacznie ciepłą stronę, powinien dobrze zgrać się z większością karnacji. Jestem bardzo zadowolona z tego odcienia, na twarzy wygląda pięknie.
Moc rozświetlacza określiłabym jako średnią z możliwością nadbudowania. Nie jest to w żadnym razie oślepiacz, ale też nic aż tak dyskretnego, jak przy niektórych lekkich rozświetlaczach. Jest jak najbardziej widoczny, całkiem mocno odbija światło, ale jednocześnie jest na tyle wyważony, żeby wyglądać elegancko. Dla fanek umiarkowanego blasku, ale także dla kogoś lubiącego mocniejsze rozświetlenie (można nałożyć go więcej dla wyrazistego efektu).
Nie zawiera żadnych drobin brokatu - blask jest całkowicie równy, odbija światło na kształt gładkiej tafli.
Podoba mi się jego konsystencja: nie jest suchy, pylący, ma formułę bardzo aksamitną, kremową w dotyku, czyli dokładnie taką, jaką lubię w tego rodzaju prasowanych produktach.
Zawartość witaminy C - czy ma jakieś działanie, nie wiem ;)
Trwałość - tu może jedyny zarzut, nie jest źle, ale też nie dorównuje lepszym jakościowo produktom. Na samych kościach policzkowych trzyma się świetnie, nie ściera się ani nie blaknie - ale już na grzbiecie nosa czy łuku kupidyna już tak, stąd znika bardzo szybko. Takie fifty - fifty: zależy od miejsca.
Opakowanie ładne, estetyczne, solidne. Jedyny minus to umiejscowienie napisu na kasetce bokiem, co sugeruje, że tam znajduje się otwieranie - ale to szczegół, do którego można się przyzwyczaić (choć przy pierwszych użyciach jest mylące).
Generalnie bardzo polubiłam się z tym rozświetlaczem. Jestem absolutnym zbieraczem, gdy chodzi o rozświetlacze - mam ich całą szufladę, i po ten sięgam bardzo często, co świadczy na jego korzyść. Na pewno zostanie ze mną na dłużej, podoba mi się efekt, jaki daje na policzkach.
Zdjęcie nie do końca oddaje efekt rozświetlenia, w rzeczywistości odbicie światła jest dużo bardziej widoczne.
(moja cera: jasna, ale nie blada, tonacja neutralna)
Zalety:
- ładny, efektowny, ale nie tandetny blask, brak brokatu, piękny efekt na twarzy
Wady:
- mógłby być bardziej trwały - w zależności od miejsca, może zanikać z czasem
- Trwałość