Kremy uniwersalne

Dr. Jart+ Water Drop, Hydrating Moisturizer Emulsja nawilżająca

• 26 lipca 2022 o 8:23
    Raczej delikatne nawilżenie
    Mam cerę mieszaną i wrażliwą. Ten krem mi się sprawdził, ale nie wiem czy cery suche podzielą moje zdanie. Fajnie nawilżał cerę pod makijaż i pozostawiał ją matową, za co u mnie ma ogromnego plusa. Nie podrażnił mnie w żaden sposób. Fajny kremik, ale za tę cenę można pewnie znaleźć coś lepszego.
    Zalety:
    • delikatne nawilżenie
    • nadaje się pod makijaż
    • nie podrażnia
    • wydajny
    • nie wyświeca skóry
  • 11 maja 2020 o 22:02
    kosmetyczny bubel
    Z góry ostrzegam, że recenzja nie będzie pochlebna.. zresztą już po samym tytule recenzji można się domyśleć. Z żelu korzystam tylko w wolne dni, kiedy jestem w domu i bez makijażu. a potrzebuję skórę nawilżyć, i nie dzieje się tak bez powodu. Jego zaletami są między innymi to, że bardzo szybko się wchłania, nie pozostawia skóry lepkiej. W przypadku mojej suchej skóry, nie poprawił jej kondycji w najmniejszym stopniu. Daje efekt wygładzenia i delikatnego nawilżenia ale tylko na czas do kolejnego mycia twarzy. Nie nadaje się pod makijaż. Próbowałam z różnymi podkładami o różnym wykończeniu; od tych z tzw. wyższej półki po te tanie, od matowych po wykończenie satynowe. Efekt zawsze opłakany. Widoczne linie, podkreślone pory, odstające skórki, o których istnieniu nie miałam pojęcia. Aha, ten żelowy krem jest o zapachu płynu do naczyń, określiłabym to "tanią cytrynką". Dla mnie ten produkt do pieniądze wyrzucone w błoto. Zużyję do końca, ale nigdy więcej. I żeby nie było, nie przekreślam Dr. Jart+, dla przykładu chwalę sobie ich krem BB z trawą tygrysią.
  • 28 marca 2018 o 19:54
    totalnie nie warty swojej ceny
    Produkt w zasadzie nie jest kremem, ale wodnym żelem, który po styu ze skórą rozpływa się i rozprowadza cieniutką delikatną warstwą. Reklamowany jest jako intensywny produkt nawilżający, jako posiadaczka cery suchej wzięłam tę obietnicę bardzo poważnie. Niestety jest to bardzo delikatne i krótkotrwałe nawilżenie. Produkt ideealny na gorace dni w lato lub pod makijaż. Nie jest to produkt którego oczekiwałam. Nie jest treściwy. Nie powoduje nawilżenia którego oczekiwałam. Nie jest wart swojej ceny. Dodatkowo strasznie śmierdzi, sztucznym cytrynowym zapachem, przypoominającym tani odświeżacz powietrza w toalecie. Na plus jest to, że dobrze znosi się z innymi kosmetykami, Myślę, że dziewczyny z tłustą cerą i trazikiem szukające lekkich nie zapychających kosmetyków będą zadowolone. Te szukające treściwego nawilżającego kosmetyku, wręcz przeciwnie.
    Zalety:
    • współpraca z innymi kosmetykami
    • szybkie wchłanianie
    • dobre rozprowadzanie
    Wady:
    • minimalne nawilżenie
    • śmierdzi
    alphala
    14 listopada 2017 o 14:17
    Uwielbiam
    Używam tego żelu od ok. 3 miesięcy. Do zakupu skusiła mnie bardzo unikalna konsystencja, która na początku przypomina bazę silikonową a w trakcie rozcierania na skórze zamienia się niemal w wodę. Mam cerę mieszaną, nie lubię "kitować" jej treściwymi tłustymi kremami, które długo się wchłaniają. Mam małe dziecko i moja poranna toaleta i makijaż nie mogą trwać długo. Ten żel idealnie się sprawdza do takich szybkich akcji, gdyż wchłania się niemal natychmiast, przy czym daje realne uczucie nawilżenia. Nawilżenie utrzymuje się cały dzień, odkąd go używam nie mam suchych skórek czy placków na policzkach. Nie podrażnia, nie oblepia, ma przyjemny zapach. Dobrze się na nim rozprowadza podkład. Podoba mi się tubka, która jest bardziej higieniczna niż słoiczek. Jest to jeden z moich ulubionych kosmetyków pielęgnacyjnych.
    Zalety:
    • unikalna i lekka konsystencja
    • właściwości nawilżające
    • higieniczna, duża, poręczna i estetyczna tuba
    • nie zapycha