Markę Bell HYPOAllergenic znam i gustuje w jej produktach, często kupując nowe egzemplarze i próbując nowinek jakie przygotowuje. Puder z filtremSPF50 zaciekawił mnie swoją formą, ciekawym designem oraz właściwościami, jakie obiecuje producent. Posiadam ten produkt już od jakiegoś czasu, ale od niedawna zaczęłam go regularnie używać i mogę określić go jako naprawdę fajny kosmetyk do utrwalania makijażu, który idealnie sprawdzi się wiosną i latem.
OPAKOWANIE
To opakowanie najbardziej mnie zaciekawiło. Ma formę prostokątna wykonanego z mocnego, trwałego, białego plastiku imitującego szkło wraz ze srebrnymi elementami. Wygląda bardzo efektownie, ale jest dosyć ciężkie. Zamykane jest na zatrzask, który otwiera się tylko pod kontrolą i mamy pewność, że niespodziewanie nie otworzy się w torebce. Mam na myśli to, że aby otworzyć opakowanie trzeba użyć nieco siły. Dzięki temu, że opakowanie jest przezroczyste w środkowej części widzimy dokładnie kolory pudru. Z tyłu mamy naklejkę z nazwą produktu, odcieniem oraz składem. W środku natomiast znajduje się miękka, kwadratowa gąbeczka do nakładania produktu. Dzięki takiemu wyposażeniu nadaje się idealnie do torebki.
PUDER
Posiadam puder w odcieniu 01, czyli najjaśniejszym. Wybieram przeważnie pudry transparentne, rzadko sięgam po te z kolorem, gdyż mam jasną cerę i większość minimalnie przyciemnia podkłady jakich używam, z transparentnymi nie mam tego problemu. Kolor jednak jest tak jasny, że spodoba się bladziochom jak ja. Kolor jest wręcz idealny. Puder nieco pyli przy aplikacji pędzlem, sporo produktu osypuje się, więc trzeba być ostrożnym przy aplikacji. Można nakładać go puszkiem, wtedy ten problem jest mniejszy. Puder świetnie utrwala makijaż i matuje, choć u mnie jedynie na około 4 godziny, potem niezbędne są poprawki. Nadaje skórze matowy wygląd, ale nie jest to tępy, ostry mat, raczej delikatny i subtelny wyglądający naturalnie. Lekko ukrywa niedoskonałości cery w postaci rozszerzonych porów, sprawia, że skóra wygląda na bardziej jednolitą i gładką. Krycie określiłabym jako lekkie z możliwością stopniowania do średniego. Bardzo dobrze współgra z podkładami różnych marek, nie roluje się, nie zbija a przede wszystkim można stosować go solo. Ogromnym plusem jest dla mnie obecność filtra SPF50, który jest idealny o każdej porze roku, szczególnie wiosną i latem kiedy promienie słońca zaczynają nam towarzyszyć. Moja cera jest wrażliwa na działanie promieni słonecznych, więc ochrona z wysokim filtrem jest dla mnie ważna, z tym produktem czuję się bezpieczna. Plus za wydajność, dobrą cenę jak na taką jakość i dostępność.
PLUSY:
+ ciekawy design opakowania
+ 2 kolory pudru w 1 idealnie się uzupełniające
+ puder nie zmienia odcienia podkładu
+ dosyć dobrze matuje
+ wygładza i ujednolica cerę
+ jest wydajny
+ ma korzystną cenę.
- Trwałość