Olejki do włosów

Kallos Glossy Restructural Crystal Fluid Kryształowy olej w płynie

Nasi użytkownicy zostawili 15 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 23 kwietnia 2019 o 12:41
    Kallos czyni cuda
    Miałam bardzo zniszczone włosy po rozjaśniaczu i farbowaniu. Wypadały, końcówki strasznie mi się kruszyły, a włosy łamały. Doprowadziłam je do takiego stanu że wysuszone były suche jak siano i tak też wyglądały, a na mokro były jak guma. Dosłownie (wieczorem kładąc się w mokrych włosach, rano wstawałam z tak samo mokrymi. W ciągu dnia po 3 godzinach od mycia już nie wytrzymywałam i zaczynałam suszyć), nawet naturalnie nie schły, Musiałam wspomagać się suszarką i dodatkowo je niszczyłam. Olejek Kallos dostałam od mojej fryzjerki i zaczęłam stosować dwa razy dziennie na całe pasma włosów. Po pierwszym użyciu zauważyłam że już nie przypominały siana, nawet jakoś zaczęły się układać. Może to dlatego że sam olejek był delikatnie rozprowadzony na całe pasma. Ten produkt w porównaniu do innych podobnych wnika we włosy odbudowując je od środka. podobne sklepowe olejki tylko osiadały zewnątrz włosa więc działały połowicznie. Po dwóch tygodniach stosowania włosy przestały się łamać i kruszyć. Na wypadanie musiałam kupić inny specyfik. Po miesiącu zauważyłam że już nie są gumowate na mokro i zaczęły same schnąć. Ważna jest systematyczność. Jak pisałam wcześniej, używałam produktu rano i wieczorem. Dodatkowo wspomagając się maską po każdym umyciu włosów, a na wypadanie miałam inny produkt. po dwóch miesiącach użytkowania moje włosy wyglądały normalnie, fakt końcówki musiałam troszkę podciąć ale to co zrobił ten olejek to był cud. Myślałam że będę zmuszona całkowicie obciąć włosy. Do dzisiejszego dnia go stosuje, rano i wieczorem. Mimo że nie farbuję już włosów to zaczęłam prostować. Zawsze po użyciu prostownicy nakładam trochę olejku na włosy. Wyglądają później jak po wizycie u fryzjera. Problem łamiących się włosów czy rozdwojonych końcówek już mnie nie dotyczy. Produkt jest wydajny, wystarczy niewielka ilość ( na włosy grube, za ramiona) potrzebowałam jednego wyciśnięcia olejku. Doskonale się rozprowadza i nie obciąża włosów (nie wyglądają również na tłuste). Włosy są odżywione i błyszczące. Eleganckie, minimalistyczne opakowanie. Pompka pozwala dobrze dawkować produkt, nie wylewa się, a przeźroczyste opakowanie sprawia że mamy pod kontrolą ilość produktu. Zapach przyjemny, bardzo delikatny, utrzymuje się nawet do 8 godzin. Jak za taki produkt, cena jest bardzo przystępna.
    Zalety:
    • Działanie
    • Efekt
    • Konsystencja
    • Sposób nakładania (pompka)
    Wady:
  • 7 maja 2013 o 21:08
    Nie rozumiem zachwytów....
    Uwiedziona recenzjami na naszej stronie zakupiłam mazidło górnolotnie nazwane przez producenta \'olejkiem\', na dodatek \'regeneracyjnym\'. Działanie na moich włosach toto ma wygładzające, bardzo delikatnie nabłyszczające i.... i to by było na tyle. Reszta to fantazja osoby tworzącej etykietkę do tego specyfiku. Na pewno owy \'olejek\' nie ma właściwości regenerujących. Wręcz przeciwnie. Na moich włosach sprawdził się genialnie wysuszająco (stwierdziłam po zmyciu z włosów warstewki ochronnej zwanej regeneracyjną). Końcówki, które nigdy mi się nie rozdwajały po Kallosie zaczęły się kruszyć.... Nie używam ani suszarki (no używam, ale baaaardzo rzadko), ani lokówek, ani prostownicy, nie farbuję włosów.... więc tylko ten specyfik mógł tak zadziałać. Nie podoba mi się zapach, który na dodatek dość długo utrzymuje się na włosach. Uważam, ze dla mnie produkt ten jest kompletnie bezużyteczny. Myślałam, ze będzie ładnie odżywiał końcówki, szczególnie, że przyda mi się latem, jako ochrona przed wysuszającym działaniem słońca, ale jestem na NIE. I na pewno nie jest to OLEJEK! Używam tego produktu od: Kilku miesięcy Ilość zużytych opakowań: Pół opakowania i na tym zakończyłam
    karozem
    15 listopada 2012 o 17:14
    rewelacja!
    Uzywam tego olejku juz od dawna na zmiane z testowaniem innych kosmetykow o podobnym dzialaniu typu jedwabie do wlosow. Ten uwazam ze jest jednym z lepszych. plusy: - bardzo niska cena , zalam za niego 20 zl ale jest baaardzo ekonomiczny, wystarczy doslownie jedno nacisniecie dozownika na moje wlosy za ramiona - ladny zapach ale nie ma co sie zachwycac sa ladniej pachnace olejki/jedwabie - bardzo trudno przesadzic z tym produktem, jakby sie wchlanial we wlosy, wlosy sa sypkie i puszyste - nie obciaza wlosow, dalej maja taka objetosc jaka nada sie im modelujac ;) - wlosy cudownie sie po nim rozczesuja minusy: -chyba tylko tandetne opakowanie i niewystarczajaco ujmujacy zapach ;) Bardzo polecam! Używam tego produktu od: roku Ilość zużytych opakowań: w trakcie drugiego
  • 8 listopada 2012 o 12:55
    super!
    Świetny olejek! Mam falowane włosy, które często się puszą. Olejek ujarzmia fryzurkę, nadaje połysk włosom i zmiękcza je. Co do regeneracji to nie zauważyłam poprawy. Produkt strasznie wydajny, używam od roku i mam jeszcze pół buteleczki. Gorąco polecam!! Używam tego produktu od: 1 rok Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
  • 10 marca 2012 o 23:28
    Mój niezbędnik!
    Na rewelacyjną regenerację nie ma co liczyć. Od razu uprzedzam. Jednak po użyciu włosy się świetnie układają i lśnią. Nie podrażnia, nie uczula, nie przetłuszcza, nie obciąża, jeśli się go użyje rozsądnie. Ja używam go zawsze przy prostowaniu włosów. Są wtedy piękne i gładkie. Używam tego produktu od: 2 miesięcy Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego