Peelingi do stóp

Biolove Green Tea, Foot Peeling Peeling do stóp `Zielona herbata`

• 21 lipca 2021 o 8:56
    Idealny na lato!
    Peeling do ciała zielona herbata świetnie oczyszcza i odświeża stopy. Bardzo go lubię, ze względu na jego dobry skład i działanie. Latem używam praktycznie codziennie, ponieważ przez laczki i sandały, które noszę stopy wymagają większej pielęgnacji, bo są bardziej zanieczyszczone. Ten peeling sprawdza się idealnie. Nie dość, że oczyszcza to jeszcze nawilża stópki! Jestem w nim zakochana i polecam każdemu, kto ma suche i zniszczone stopy. Oczywiście po peelingu krem nawilżający - niezbędny!
  • 2 maja 2021 o 12:01
    Herbaciane oczyszczenie
    Naturalny peeling cukrowy złuszcza martwy naskórek sprawiając, że skóra jest odpowiednio nawilżona i odżywiona. Uwielbiam ten efekt! Stopy są idealnie gładkie i pachnące! U mnie sprawdza się cały rok, w wakacje używam częściej, jednak w pozostałych miesiącach raz na tydzień. Przyjemny peeling, łatwy w użyciu, jednak trzeba uważać, żeby nie wpadł to wody, bo później już się tego nie uratuje. Przyjemny zapach pozostaje na stópkach cały czas. Ja na tak oczyszczoną skórę nakładam krem do stóp dla jeszcze bardziej trwałego efektu. Polecam
    Zalety:
    • dobrze oczyszcza i wygładza
    • naturalny skład
    Wady:
    • nie ma
    Zayana
    12 sierpnia 2019 o 14:07
    Całkiem dobry peeling
    Peeling do stóp - Zielona herbata - Biolove . •Pojemność - 100 ml. •Opakowanie plastikowe z metalową zakrętką. •Konsystencja - zbita; spore drobinki cukru zanurzone w zastygniętym oleju. •Zapach - świeża zielona herbata z cukrem. . •••W składzie: ✔️cukier, ✔️masło Shea, ✔️olejek z pestek winogron, ✔️olej z orzechów makadamia, ✔️olej jojoba, ✔️octan wit. E. . A zieloną herbatę mamy tylko jako „Parfum” :( . •Stopy masujemy do momentu rozpuszczenia się cukru. Dla mnie to jest za krótki czas, więc cały zabieg powtarzam. Przez to peeling jest mniej wydajny. •Ważne żeby nie dawać od razu dużej ilości, bo większość produktu po prostu „spłynie” nam ze stóp. •Po spłukaniu stopy są gładkie, nawilżone i miękkie, ale... •Nie radzi sobie z usunięciem grubszych skórek, zrogowaceń. •Po użyciu, na stopach pozostaje tłustawa warstwa, która z jednej strony jest fajna, bo stopy są milusie i rozprowadzanie kremu jest przyjemniejsze, ale wyjście z wanny może być lekko utrudnione. Trzeba uważać żeby nie wyrżnąć lub nie zrobić szpagat. . Ogólnie jest to całkiem dobry peeling z fajnym składem, ale dla osób wymagających może okazać się trochę za słaby. Jeśli nie macie większych problemów ze stopami to polecam :) . Dodatkowo w składzie: Parfum - alergen.
  • 17 lutego 2019 o 20:10
    Taki sobie
    Jeden z lepszych produktów Biolove, polskiej marki, która ma doskonałe składy, ale jakoś jej produkty mi nie podchodzą. Na początku warto zaznaczyć, że takie rozgraniczanie na stopy/dłonie/ciało nie ma większego sensu, chyba, że producent faktycznie peeling dopasuje, do tego do rąk doda więcej olejków, do stóp dołoży ostrzejszych, np. pumeksowych zdzieraków, itd. Niestety, gdybym nie przeczytała, że jest to peeling do stóp, to nawet bym o tym nie wiedziała, bo nie różni się konsystencją i siłą działania od peelingów do ciała od Biolove. Opakowanie estetyczne, zapach przyjemny, świeży, ale słodki zarazem. Kosmetyk nie jest wydajny. Konsystencja nie nadaje się do stóp ani trochę - zdziera ultra delikatnie, do ciała ok, do dłoni też, ale do stóp to już potrzeba mocniejszej siły. Więc jak już się pomiziamy to zostawi nam na stopach tłustą warstwę. W sam raz, żebyśmy mieli utrudnione chodzenie, lub tak jak w moim przypadku, wychodzenie z wanny. Nie mówię, że kosmetyk niczego nie daje, na pewno odżywia stopy, coś na zasadzie olejku czy kremu do stóp, ale to nie jest to, czego oczekuję od peelingu. Dla własnej przyjemności można sobie taki peeling sprawić, ale dla efektu wygładzenie nie, bo spotka nas rozczarowanie.
  • 6 stycznia 2019 o 14:41
    Herbaciany peeling do stóp
    Przy okazji kupowania kremu od Biolove natknęłam się na ten peeling i pomyślałam, że spróbuję, bo dlaczego by nie? Peeling jest w wygodnym opakowaniu z zakrętką, ma kolor jasnozielony z widocznymi drobinkami i obłędny zapach. Nie potrzeba dużo ilości, by wypeelingować stopy. Wiadomo, jaki czas powinniśmy masować stopy - aż cukry się rozpuszczą. Po spłukaniu pozostawia skórę miękką i nawilżoną (nie należy przesadzać z ilością, bo może zostać tłusta warstwa). Niestety nie daje rady przy zmiękczaniu i usuwaniu grubszych skórek. Jest bardzo delikatny. Dodatkowo jest dostępny wyłącznie internetowo na stronie Konitgo (we Wrocławiu jeszcze nie ma stacjonarnych sklepów). Nie kupię go ponownie, ale polecam, jeśli ktoś szuka delikatnego peelingu, który zostawi skórę nawilżoną i miękką, bo tego nie można mu odjąć :)
    Zalety:
    • wydajność,
    • zapach,
    • zmiękcza i nawilża skórę.
    Wady:
    • delikatny,
    • nie usuwa dokładnie martwego naskórka.
    • dostępność.