Lepkie mazidło.
Mam cerę kapryśną, latem mieszaną, zimą suchą, do tego przez cały rok jest wrażliwa. Latem kupiłam Pure Neroli by trochę ją zmatowić i zapobiec powstawaniu drobnych krostek . Krem ładnie pachnie cytrusami, ma konsystencję żelowo-kremową. U mnie wchłania się w miarę szybko, podkład rozprowadza się ok. Jeżeli chodzi o matowienie- matowi minimalnie, mimo, że cerę mam mieszaną , a nie tłustą. Więc u posiadaczek cery tłustej, w ogóle się nie sprawdzi. Porów nie oczyszcza, więc nie pomaga w walce z małymi niedoskonałościami, nawilżenie przeciętne. Bez podkładu ani na noc się nie nadaje bo skóra jest okropnie lepka, nieprzyjemne uczucie. Przylepiam się do poduszki. Kupiłam latem, jest jesień a ja nie mogę zużyć go do końca. Chyba wyląduje w śmietniku. Dobrze, że kupiłam w promocji, a nie w cenie regularnej. Skład kremu:
Aqua/Water, Butylene Glycol, Barosma Betulina Leaf Extract*, Hydroxyethyl Acrylate/Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, Glycerin*, Methyl Methacrylate Crosspolymer, Citrus Aurantium Amara (Bitter Orange) Flower Extract*, Crambe Abyssinica (Abyssinian) Seed Oil*, Niacinamide, Urea, Isopropyl Isostearate*, Isohexadecane, Methylpropanediol, Caprylyl Glycol, Propylene Glycol, Viola Tricolor Extract*, Malva Sylvestris (Wild Mallows) Extract*, Arctium Lappa (Burdock) Leaf Extract*, Sambucus Nigra (Black Elderberry) Flower Extract*, Panthenol, Allantoin, Lactic Acid, Phenoxyethanol, PEG-8, Tocopherol, Ascorbyl Palmitate, Ascorbic Acid, Citric Acid, Disodium EDTA, Parfum, Citral, Linalool, Limonene. * składnik pochodzenia naturalnego.
Wady:
- cena nieadekwatna do jakości
- takie nic nie robiące lepkie mazidło