Kremy i maski do rąk

Dr. Martin Krem z aloesem, woskiem pszczelim i witaminami A, E, B5

• 2 maja 2022 o 16:43
    Dobry krem nawilżający który niestety nie jest idealny a szkoda bo samo działanie jest super
    Plusy --> ✅ działanie (naprawdę nawilża, super się wchłania, nie powoduje podrażnień) ✅ skład jest dość dobry jak na kremy do rąk ✅ cena Minusy --> ❌ opakowanie (za mała pojemność, za duży otwór - ciężko wydobyć malutko kremu) ❌ zapach (pachnie bardzo intensywnie, i nie jest to za przyjemna woń ❌ ciężko na niego trafić (mi dala koleżanka i nie mam pojęcia skąd go wytrzasnęła)
  • 10 czerwca 2017 o 16:24
    Całkiem niezły, choć ma swoje wady
    Krem otrzymałam w prezencie w drogerii podczas zakupów. Nie znałam tej marki wcześniej, jakoś nigdy nie widziałam jej produktów stacjonarnie ani on-line. Zaciekawił mnie opis oraz to, że krem jest hypoalergiczny. Chciałam to sprawdzić w praktyce. OPAKOWANIE Moje opakowanie ma 50 ml. Jest to malutka tubka na zakrętkę. Szata graficzna jest prosta, nie do końca do mnie przemawia. Największą wada opakowania jest to, że dziurka jest bardzo duża, a przez to, że krem jest rzadki łatwo wycisnąć go o wiele za dużo. Tubka wykonana jest z twardego plastiku, niebyt podatnego na uginanie, przez co wydobycie resztek kremu jest trudne i mozolne i bez dobrych nożyczek się nie obejdzie. KREM Krem jest dosyć rzadki, ma lekką konsystencję, białą barwę. Dosyć szybko się wchłania nie pozostawiając lepkiej czy tłustej warstwy, choć czuję, że jakaś warstewka ochronna na dłoniach pozostaje. Jest mocno perfumowany (o czym producent nie wspomina, wymienia tylko te dobre składniki i ich działanie), zapach czuć wyraźnie przy aplikacji oraz na długo po niej. Moje dłonie są dość wymagające, mają tendencję do przesuszeń, szczególnie w okresie zimowym i jesiennym, w lecie natomiast ten problem trochę zanika. O tej porze roku sprawdza się u mnie dobrze: nawilża, wygładza, zmiękcza dłonie, więc nie mogę mu zarzucić tego, że nie działa, choć w okresie zimowym byłby zdecydowanie za słaby. Krem jest mało wydajny przy codziennym stosowaniu, za to tani, ale dostępny w mojej okolicy tylko w 1 sklepie. W składzie znajdziemy ekstrakty z aloesu, kokosa i lanolinę. PLUSY + nawilżenie + cena MINUSY - opakowanie - niepraktyczne, z za dużym otworem - mocny zapach - mała wydajność