Samoopalacze do twarzy

Avon Skin So Soft, Enhance & Glow, Gradual Tan Lotion Rozświetlająco - koloryzujący balsam do ciała

• 26 lipca 2022 o 21:49
    Taki sobie balsam
    Balsam kupiłam przed wakacjami dla rozświetlenia skóry. Tubka jest spora bo 200ml więc wydajność ok. Balsam jest gęsty ,biały, zawierający drobne połyskujące iskierki ,które nałożone na skórę tworzą efekt rozświetlenia. Zapach tego kosmetyku nie jest urokliwy i utrzymuje się dłuższy czas. Smarowanie skóry tylko tym balsamem aby uzyskać efekt opalenia może nam nie wyjsc gdyż on tylko lekko koloryzuje i nadaje mieniący efekt. Musimy uważać na smarowanie w okolicy kolan i ciemniejszych partii ,bo tam mogą tworzyć się zacieki i ciemniejsze plamy. Koloryzacja szybko się ściera i zmywa.
    Zalety:
    • Lekka koloryzacja i rozświetlenie
    • Konsystencja
    Wady:
  • 26 czerwca 2020 o 17:52
    Pięknie podkreśla opaleniznę
    Rozświetlająco-koloryzujący balsam do ciała jest moim niezbędnikiem na wakacje od kilku lat. Pozostawia skórę miękką i promieniejącą złocistym blaskiem naturalnej opalenizny. Wsmarowuje w ciało przed wyjściem na imprezę/spotkaniem ze znajomymi. Pięknie podkreśla opaleniznę, ma w sobie delikatne drobinki, które odbijają światło, skóra fajnie się mieni na słońcu. Balsam również delikatnie koloryzuje ciało, różnicę widać dopiero po którymś użyciu, nie od razu. Balsam ma konsystencję typowego kemu/balsamu do ciała. Ma piękny zapach. Nie posiada filtru słonecznego, dlatego nie chroni skóry przed słońcem warto wiedzieć. Ogólnie przy częstym stosowaniu mi starcza na całe wakacje, zamówić można w każdym katalogu za około 15 zł. Jeśli chodzi o działanie na skórę to mnie nie uczulił. Mam skórę suchą i wrażliwą. Balsam pozostawia fajne uczucie delikatnego nawilżenia i wygładzenia. Skóra jest miła w dotyku i wygładzona. Nie polecam się kłaść, wcześniej nie zmywając balsamu, bo rano możemy obudzić się z plamami na skórze i na pościeli. Ogólnie w ciągu dnia nie miałam z tym problemu, ubrania były czyste... natomiast w nocy wszystko wyciera się i można mieć niespodziankę na drugi dzień.
    Zalety:
    • delikatnie koloryzuje
    • rozświetla
    • delikatnie nawilża
    emma-e4
    6 września 2019 o 13:22
    miało być wszystko , nie ma nic
    Producent chciał za dużo zmieścić w jednym produkcie i moim zdaniem wyszło coś, co do niczego się nie nadaje. Krem ma drobinki rozświetlające, ale są mało widoczne i w ciągu dnia znikają ze skóry samoistnie. Co tam w ciągu dnia, po 2-3 godzinach ich nie ma. Miał być lekkim samoopalaczem, z czego został mu tylko zapach. I to nie lekki, a całkiem intensywny. Skóra wcale nie robi się ciemniejsza, za to śmierdzi samoopalaczem z daleka, ja nie mogę używać tego kremu wychodząc do ludzi, bo wydaje mi się, że smrodek ciągnie się za mną. Mam wrażenie, jakby przyciemnienie skóry było na bieżąco zmywane pod prysznicem, więc po kilku nałożeniach balsamu jest dokładnie tak samo jakby go 1 raz nałożyć. Mam jasną, nieopaloną prawie w ogóle skórę, więc choć trochę różnicy zauważyłabym. Co do nawilżenia to nie mam uwag, chyba akurat nawilża dość dobrze, ale latem wiele mi nie trzeba. Przy smarowaniu ma się wrażenie, że balsam zostawi tłustą warstwę, ale wchłania się ładnie. Tuba jest miękka i wygodna. Ale to małe pocieszenie, kiedy pozostałe obietnice były na wyrost. Kosmetyk zużywany z trudem i przymusem.
  • 28 września 2018 o 10:58
    Delikatny kolor
    Balsam ten jest rzeczywiście, jak producent wskazuje, "rozświetlająco-koloryzujący", ponieważ daje efekt rozświetlonej, zdrowej skóry, a dodatkowo nadaje jej lekki kolor. Niestety po krótkim czasie od nałożenia balsamu na skórze, czuć delikatny "smrodek", podobny do tego, gdy utlenia się samoopalacz; więc jeśli komuś "ten" zapach przeszkadza, może być to wielki minus dla tego kosmetyku. Ogólnie polecam w okresie wakacyjnym, dla podtrzymania efektu opalenizny, bo większego efektu opalenia tym kosmetykiem nie otrzymamy.
    Zalety:
    • podtrzymanie efektu opalenizny na skórze
    Wady:
    ev6
    13 maja 2018 o 11:36
    Delikatna, stopniowa opalenizna
    Pod względem działania balsam nie różni się zbytnio od większości używanych przez mnie balsamów stopniowo opalających. Daje ładny odcień opalenizny, która nie jest pomarańczowa ani zbyt mocna. Stopniowo możemy uzyskać mocniejszy efekt, jednak zawsze jest on bardzo naturalny (to nie ten rodzaj kosmetyku, który zmieni nas w egzotyczną czekoladkę). Pod względem intensywności określiłabym go jako balsam o średniej mocy (mam wersję do średniej i ciemnej karnacji). Przykładowo, Dove Summer Revive i Perfecta I love bronze, które najbardziej lubię, z czasem dają trochę mocniejsze nasycenie opalenizny. Zapach przyjemny (zwykle bardzo lubię zapachy kosmetyków Avon ze wszelkich słonecznych linii, tu jest podobnie). Gdy już zaczyna działać, rozwija minimalną woń samoopalacza, ale naprawdę delikatnie odczuwalną - nic, co mogłoby przeszkadzać. Konsystencja odpowiednio gęsta, nie spływa, dobrze się rozprowadza, wchłania bez problemu. Łatwo zaaplikować balsam bez tworzenia smug, szybko wnika w skórę, nie maże się. Plus za zawartość olejku, który wzbogaca balsam we właściwości mocniej pielęgnujące. Rzeczywiście dość sprawnie nawilża, wygładza skórę, nie musimy obawiać się działania wysuszającego jak w niektórych samoopalaczach. Odcień pojawia się u mnie po kilku godzinach, z początku delikatny, wzmacnia się przy kolejnych aplikacjach. To taki rodzaj słonecznej, "kalifornijskiej", nie przesadzonej opalenizny - w sam raz na wiosnę i początek lata, gdy po prostu chcemy dodać sobie nieco kolorytu. Opalenizna jest równa i gładka, nie zdarzyło mi się z tym balsamem narobić plam, zacieków czy smug. Oczywiście ważny jest tu stan skóry (czyli regularne wykonywanie peelingu) i staranna aplikacja. Ten balsam wybacza błędy bardziej niż klasyczny samoopalacz, ale jeśli rozprowadzimy go byle jak, trudno oczekiwać cudów. Opakowanie - tuba łatwa w wyciskaniu (z odpowiednio miękkiego plastiku). Graficznie przyjemne i kojarzące się ze słoneczną pielęgnacją. Zatrzask na klik, szczelne, zamykanie nie brudzi się od produktu. Bardzo przyjemny balsam, dający ładny, wyrównany efekt. Świetny na początek sezonu, gdy nie chcemy rzucającej się w oczy opalenizny i w ogóle dla osób, które za ciemną opalenizną nie przepadają. Stonowany, ale zauważalny efekt. Fajna sprawa, polecam :) (zostawiam 4 gwiazdki, bo w porównaniu z innymi balsamami potrzeba więcej aplikacji, by osiągnąć bardziej widoczny efekt)
    Zalety:
    • daje równą i gładką opaleniznę bez smug, delikatną w odcieniu; możliwość stopniowania; nie działa wysuszająco, nawilża, pielęgnuje skórę; zapach; nie zostawia śladów; nie pachnie typowym samoopalaczem; opakowanie