Mydła, pasty i żele do mycia twarzy

Biotaniqe Micro Purifying, Łagodny żel do mycia twarzy

• 19 marca 2025 o 22:56
    Za bardzo szczypie, za mało oczyszcza
    Szczerze jestem zaskoczona ile pozytywnych opinii ma ten żel. Ja się z nim zupełnie nie polubiłam, ponoć ma być łagodny, a niesamowicie szczypie mnie w oczy przy najmniejszym kontakcie i zostawia mi skórę na twarzy tak nieprzyjemnie ściągniętą. Bardzo się pieni za czym ja jednak też nie przepadam w takich żelach. Niestety nie domywa też za bardzo tej buzi, rozumiem, że miał być w zamyśle łagodny i może dlatego nie działa, aż tak dobrze, ale jak dla mnie to on nie jest ani łagodny ani nie oczyszcza. Jeszcze bardzo subiektywnie mówiąc ten zapach mimo, że delikatny to też mi zupełnie nie siedzi. Ja się zawiodłam i w sumie wyrzuciłam prawie całe opakowanie, bo przeleżało już trochę nieużywane.
    Zalety:
    Wady:
    • Nie oczyszcza
    • Bardzo szczypie
  • 1 sierpnia 2024 o 22:13
    Łagodny, ale skuteczny :)
    Ten żel jest jednym z moich ulubieńców jeśli chodzi o tę kategorię. Bardzo często możemy go dostawać w promocji w Rossmannie za ok.16-18zł za 200ml. Butelka standardowa, plastikowa z pompką, z bardzo ładnym designem. Mi się mega spodoba i zachęciła mnie do zakupu. Żel ma fajną konsystencję - nie za gęsta, nie za lejąca. Zapach ładny, delikatny, świeży. Dobrze zmywa olejek do demakijażu, nie pozostawia cery ściągniętej czy suchej. Przy mojej tłustej skórze sprawdza się idealnie, ale myślę, że do cer suchych i wrażliwych również sie nada dzięki dobrym składnikom zawartym w produkcie. Cała butelka starcza mi na ok.1-1.5msc codziennego stosowania rano i wieczorem (przy użyciu 2 pompek). To jest naprawdę godny uwagi żel do mycia twarzy :)
    Zalety:
    • oczyszcza
    • nie ściąga twarzy
    • opakowanie (design, pompka)
    • świeży zapach
    • skład
  • 12 czerwca 2024 o 21:38
    Fajny delikatny produkt
    Produkt dobrze domywa,jest łagodny i nie podrażnia, a dodatkowo nie ściąga twarzy co wiele produktów niestety robiło na mojej twarzy. Produkt dobrze się pieni i jest wydajny a dodatkowo gdy przez przypadek dostanie się w oko nie podrażnia go długotrwałe
    Zalety:
    • Nawilża
    • Nie podrażnia
    • Domywa
    • Wydajny
  • 28 kwietnia 2024 o 15:15
    Łagodny żel do mycia twarzy Biotaniqe
    Łagodny żel do mycia twarzy Biotaniqe to bardzo przyjemny kosmetyk do mycia i pielęgnacji skóry twarzy . Żel znajduje się w niebieskiej butelce z aplikatorem w formie pompki, która ułatwia dozowanie odpowiedniej ilości żelu. Jest on dość gęsty i bardzo wydajny. Dobrze się pieni i łagodnie,ale dokładnie oczyszcza twarz. Przygotowuje skórę przed kolejnymi krokami pielęgnacji. Zwęża pory,redukuje zaskórniki. Wyciąg z Orchidej ,który zmiękcza i wygładza naskórek, a także wspomaga jego mechanizmy ochronne. Neutralizuje działanie wolnych rodników.Pozostawia twarz odświeżoną i promienną, gładką i czystą. Do kupienia w różnego rodzaju drogeriach stacjonarnych jak i internetowej. Kosztuje ok 25-30 zł. Butelka ma 200 ml Serdecznie polecam ☺️
    Zalety:
    • Myję, pielęgnuje i oczyszcza twarz
  • 26 lutego 2024 o 12:56
    Świetnie oczyszcza
    Żel bardzo dobrze oczyszcza i nadaje świeżości. Po rozsmarowaniu go na zwilżonej skórze, tworzy miłą, delikatną piankę. Po użyciu produktu mam wrażenie wygładzonej i promiennej cery. Czasami czuję uczucie ściągnięcia, dlatego dobrze jest po umyciu od razu nałożyć krem nawilżający.
    Zalety:
    • oczyszczenie
    • miła pianka